SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 02 Ekim 2024 02:57

SUNGURLU'DA ÇORAP FABRİKASI KURULUYOR

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir çorap fabrikası kurulması için çalışmalar başladı. 50 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın inşası için 11 bin metrekare alan tahsis edildi.

Sungurlu'da çorap fabrikası kuruluyor

Sungurlu Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımlar son sürat devam ediyor. Bu çerçevede çorap imalatı sektöründe yatırım yapacak olan Rıza Savcıoğlu'na, 11 bin metrekare sanayi parseli tahsis edildi. Yatırımcı, fabrika inşaatıyla ilgili projeleri tamamladı ve onay alarak yapı ruhsatı aldı," denildi.

Yatırımcının inşaatı hızlı bir şekilde tamamlamayı hedeflediği belirtilirken, fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte en az 50 kişinin istihdam edileceği vurgulandı. Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen bu yeni yatırım, bölgedeki ekonomik canlılığı artıracak ve istihdam olanaklarını genişletecek. 

Sungurlu Kaymakamlığı, yeni yatırımın bölge ekonomisine katkıda bulunacağına ve sanayiye yeni bir soluk getireceğine inandıklarını ifade etti. Ayrıca, bu tür yatırımların, Sungurlu'nun sanayi potansiyelini daha da artırmayı hedeflediği belirtildi. 

Yatırımcı Rıza Savcıoğlu, fabrikayı en kısa sürede devreye alarak, bölge ekonomisine katkıda bulunmayı ve yerel istihdama destek vermeyi planladığını söyledi.