Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.03
%0.06 0.02
Sterlin £
42.84
%0 0
Çeyrek Altın
4239.32
%0.93 38.74
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Cuma 12 Temmuz 2024 01:00

STOLTENBERG: ABD'NİN DİĞER TÜM MÜTTEFİKLERİMİZ GİBİ NATO'YA BAĞLI KALACAĞINA EMİNİM

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) diğer tüm müttefikler gibi NATO'ya bağlı kalacağına emin olduğunu söyledi.

Stoltenberg: ABD'nin diğer tüm müttefiklerimiz gibi NATO'ya bağlı kalacağına eminim

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Zirvesi kapsamında basın toplantısı düzenledi.

Stoltenberg’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Ukrayna’ya desteği artırmak için verdiğimiz tüm kararlar, ortak dayanışmamızı artıracak ve Ukrayna’nın bu savaşı kazanmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde NATO üyeliği için de bir köprü vazifesi görecektir.

Ukrayna, gerekli reformları yapmaya devam ettikçe, Ukrayna’nın Kiev’in geri dönülmez şekilde NATO yolunda ilerlemesine destek vereceğimizi söyledik. Bugün Moskova’ya çok net bir birlik mesajı verdik.

Hint-Pasifik bölgesindeki ortaklarımızla yeni bir işbirliği projesini ortaya koyduk. Dezenformasyonla mücadele, siber güvenlik ve yapay zeka konularında aynı şekilde bunun içerisinde Ukrayna’ya destek programı da olacak.

Ortak güvenliğimizi, çıkarlarımızı ve değerlerimizi korumak için daha fazla işbirliğine ihtiyacımız var.

NATO’nun ne kadar dayanıklı olduğunu yıllar içerisinde her seferinde kanıtladık. NATO, tüm müttefiklerin güvenlik çıkarına olan bir organizasyon ve bunun devam edeceğine kesinlikle eminim.

Amerika Birleşik Devletleri’nin diğer tüm müttefiklerimiz gibi NATO’ya bağlı kalacaklarına eminim. Çünkü birlikte olmak bizim çıkarımızadır.

Güney Kore, gerçekten çok değerli bir NATO ortağıdır. Güney Kore ile NATO arasındaki işbirliğinin derinleşmesini memnuniyetle karşılıyoruz.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR