STM FUARLARLA İHRACAT HEDEFLERİNİ BÜYÜTÜYOR
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, milli imkanlarla geliştirdiği askeri deniz platformları ve taktik mini İHA sistemlerini, 2025 yılı boyunca düzenlenecek uluslararası savunma fuarlarında tanıtacak.

İlk olarak Norveç'teki Undersea Defence Technology (UDT) 2025 fuarına katılacak olan STM, burada sualtı ve deniz savunma güvenliği alanındaki en son çözümlerini sergileyecek. STM'nin denizaltı projelerinde önemli görevler üstlendiği ve Türk Donanması'na sunduğu projelerin yer aldığı bu fuarda, STM500 milli denizaltı, İnsansız Otonom Sualtı Aracı (İOSA) STM NETA gibi projeler tanıtılacak. STM, ayrıca Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İstanbul ve STM MPAC hücumbotunu da sergileyecek.
STM'nin taktik mini İHA’ları, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenecek olan LAAD Defence & Security 2025 fuarında da beğeniye sunulacak. STM, bu fuarda Türkiye'nin ilk milli vurucu İHA'sı KARGU'yu, anti-personel ve zırh delici mühimmat başlıklarıyla sergileyecek. Ayrıca, gözcü İHA TOGAN ve mühimmat bırakan İHA BOYGA da Latin Amerika'da tanıtılacak. STM, İstif sınıfı fırkateyn, Ada sınıfı korvet ve sahil güvenlik gemisi gibi askeri denizcilik platformlarını da fuarda sergileyecek.
STM, son yıllarda başarılı bir şekilde yürüttüğü askeri gemi projeleriyle dikkat çekiyor. Şirket, Pakistan ve Ukrayna için savaş gemisi projeleri yürütürken, Malezya Donanması için 3 korvet inşa etmeye başladı. Ayrıca, Portekiz Donanması için denizde ikmal ve lojistik destek gemileri inşa etmekte ve Türkiye'nin AB ve NATO üyesi ülkelere askeri gemi ihracatını gerçekleştiren ilk Türk şirketi oldu. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin denizlerdeki mühendislik gücü olarak dünya donanmalarının güvenilir ortağı olduklarını belirtti ve ihracat hedeflerine değindi. STM'nin, Avrupa ve Güney Amerika'daki işbirliklerini artırmayı hedeflediği vurgulandı.
STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde Türkiye'nin uluslararası bir oyuncu haline geldiğini ifade etti. Güleryüz, Türkiye'nin mühendislik kabiliyetleriyle dost ve kardeş ülkelerin savunma kapasitelerini geliştirecek önemli ihracatlar yaptıklarını belirtti. Ayrıca, STM'nin NATO standartlarında sunduğu mühendislik çözümleriyle Asya Pasifik'ten Avrupa'ya, Afrika'dan Körfez bölgesine kadar geniş bir coğrafyada ilgi gördüğünü aktardı. Güleryüz, LAAD ve UDT fuarlarının da, bu işbirliklerini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.