Dolar $
33.09
%0.05 0.01
Euro €
35.78
%-0.02 -0
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.11
Çeyrek Altın
4158.32
%0.64 26.08
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Salı 30 Temmuz 2024 13:47

STELLANTİS ÜRÜN ODAKLI GEÇİŞ YILININ İLK YARISINDA 85 MİLYAR EURO GELİR ELDE ETTİ!

Dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından Stellantis, ürün odaklı geçiş yılında ilk 6 aylık finansal verilerini açıkladı. Buna göre şirketin net geliri, 85 milyar Euro seviyesinde gerçekleşti. Stellantis, bu dönemde 5,6 milyar Euro net kâr elde etti. Şirket yönetimi, Kuzey Amerika payı ve envanter performansı da dahil olmak üzere operasyonel zorlukları ele almak adına kararlı adımlar attı. Stellantis, ilk yarıda 6,7 milyar Euro sermaye iadesi gerçekleştirdi. Söz konusu sermaye iadesi 3 milyar Euro 2024 hisse geri alım programının hızlandırılmasını yansıtıyor. Aynı zamanda 2024 sonundan önce en az 7,7 milyar Euro iade taahhüdü devam ediyor.

Stellantis Ürün Odaklı Geçiş Yılının İlk Yarısında 85 Milyar Euro Gelir Elde Etti!
Otomotiv ve mobilite dünyasının en büyük gruplarından Stellantis N.V., yılın ikinci yarısıyla ilgili finansal verilerini açıkladı. Ürün odaklı geçiş yılı olan 2024’te, yoluna kayıpsız şekilde devam etme stratejisiyle hareket eden Stellantis’in yılın ilk yarısındaki net geliri 85 milyar Euro seviyesinde gerçekleşti. Şirket bu dönemde, 5,6 milyar Euro’luk net kâr elde etti.

Yılın ikinci yarısında performansını artıracak!

Stellantis, yılın ilk yarısında yüzde 10’luk marja sahip 8,5 milyar Euro’luk AOI açıkladı. Yakın vadede yeni bir ürün dalgasını başarıyla piyasaya sürmeye odaklanan şirket, böylece ürün gamındaki boşlukları doldurarak kapsamını daha da genişletmeyi hedeflerken, Kuzey Amerika, Genişletilmiş Avrupa ve Maserati’nin performansını iyileştirmeye yönelik yönetim eylemleri 2024 yılının ikinci yarısı ve 2025 yılının tamamı için önemli performans iyileştirme fırsatları yaratıyor.

Heyecan verici bir ürün hamlesi başlattık!

Şirketin ilk yarı yıl sonuçlarını değerlendiren Stellantis CEO’su Carlos Tavares, “Şirketin 2024 ilk yarı yıl performansı hem zorlu endüstriyel koşullar hem de kendi operasyonel sorunlarımız nedeniyle, beklentilerimizin altında kaldı. Bu sorunları gidermek için eylemlere ihtiyaç duyuyor ve bu önlemleri alıyoruz. Ayrıca heyecan verici bir ürün hamlesi başlattık ve bu ürün hamlesi kapsamında bu yıl en az 20 yeni aracı pazara süreceğiz. Böylece daha büyük fırsatların bizi beklediğini söyleyebiliriz. Özellikle Kuzey Amerika'da uzun vadede potansiyelimizi en üst seviyeye taşımak adına yapacak önemli işlerimiz var. Hikayemizin bu çok önemli bölümünde ekiplerin çalışmaları ve bağlılıkları için her bir çalışana teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Orta Doğu ve Afrika pazarının yeni lideri!

Stellantis, ilk kez Orta Doğu ve Afrika'da pazar payında ilk sırayı aldı. Şirket aynı zamanda Avrupa ve Güney Amerika'da pazar payı ve ticari araçta liderliğini sürdürdü. Stellantis, ABD'de şarj edilebilir hibrit araç satışlarında 1’inci ve düşük emisyonlu araç (LEV) satışlarında ise 2’nci sırada yer alıyor. Leapmotor’un maliyet rekabet gücünden ve güç- aktarma sistemleri ile bağlantılı teknolojilerinden yararlanan Leapmotor International ortak girişimi, ilk teknoloji odaklı elektrikli modellerini C10 SUV ve T03’ü tanıtmaya hazırlanıyor. İlk ürün tanımı “Genişletilmiş Avrupa'da” yapılacak ve bunu 2024 yılının sonuna kadar Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika, Hindistan ve Asya Pasifik pazarları izleyecek.
ABONE OL
Reno

EN ÇOK OKUNANLAR