SON DAKİKA
SAĞLIK Çarşamba 02 Ekim 2024 02:09

SSAĞLIK KURULUŞLARINDA VERİ GÜVENLİĞİ UYARISI

Hızla gelişen dijital dünya, veri güvenliği ve kişisel verilerin korunması gibi riskleri de beraberinde getiriyor. Tüm sektörler için tehlike arz eden siber saldırılara dikkat çeken Timus Siber Güvenlik Türkiye Genel Müdürü Artuğ Tikiç, sağlık kuruluşlarında kişisel verilerin korunmasının, hastaların mahremiyetini ve güvenliğini sağlamak açısından kritik öneme sahip olduğunun altını çiziyor.

Ssağlık kuruluşlarında veri güvenliği uyarısı

Teknolojinin sunduğu fırsatlar kadar, beraberinde getirdiği riskler de sağlık verilerinin güvenliği açısından önemli faktörler arasında yer alıyor. Sağlık kuruluşlarında kişisel verilerin korunmasına yönelik stratejileriyle kurumlara önemli katkılar sunan Timus Siber Güvenlik, hastaların kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlıyor.

Kişisel veriler, sağlık kuruluşları tarafından korunmalı

Kişisel verilerin gizliliği konusunda siber güvenlik önlemleri alınması gerektiğinin altını çizen Timus Siber Güvenlik Türkiye Ülke Müdürü Artuğ Tikiç, “Günümüzde, internet paylaşımı özelliği, çeşitli güvenlik risklerine karşı savunmasız olduğundan, siber saldırganlar ve kimlik hırsızları tarafından kötüye kullanılabiliyor. Bu kapsamda, tüm sağlık kuruluşları için Berqnet UTM cihazlarının kullanımı, hasta, hasta yakını ve hastane personellerinin verilerinin güvenliğini sağlamak, ağ güvenliği, uzaktan erişim güvenliği, tehdit izleme ve yasal uyumluluk gibi alanlarda önemli avantajlar sunuyor. Bu cihazlar, sağlık kuruluşlarının siber tehditlere karşı korunmasına ve hasta verilerinin güvenliğini sağlamasına yardımcı oluyor” dedi.

“Berqnet Firewall ailesiyle kapsamlı çözümler sunuyoruz”

Siber saldırılar ve kişisel verilerin korunması konusunda sağlık kuruluşları büyük görevler düştüğünü belirten Tikiç, “Kurumlara ait internet erişiminin kontrollü bir şekilde sağlaması ve bağlantı kayıtlarının yasalara uygun bir şekilde saklaması gerekir. Timus Siber Güvenlik olarak geliştirdiğimiz Berqnet Firewall ürün ailesiyle sağlık kuruşlarının karşı karşıya kalabilecekleri siber risklere kapsamlı çözümler sunuyoruz. Berqnet Firewall UTM cihazları, hastanelerin Wi-Fi ağlarını güvenli hale getirerek yönetimi kolaylaştırıyor. Hastane ziyaretçileri ve personeli için sağlanan Wi-Fi erişimi, hasta ve personel memnuniyetini arttıran önemli etmenler arasında sıralanıyor. Fakat hastane ağının korunması için siber güvenliğin sağlanması hayati önem taşıyor. Berqnet UTM cihazları, hotspot kullanımını destekleyerek kullanıcıların güvenli bir şekilde ağa bağlanmasını sağlıyor. Ayrıca, hotspot çözümünün sahip olduğu T.C. kimlik ve SMS entegrasyonu gibi özellikleri sayesinde, kullanıcıların kimlik doğrulama süreçleri güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Bu da hastane ziyaretçileri ve personelinin ağa güvenli bir şekilde erişimlerini sağlarken hastanenin ağ güvenliğini de arttırıyor” açıklamasında bulundu.