SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 03 Ekim 2024 02:44

SPİRAL KAYNAKLI LOJİSTİK VAGONU TANITILDI

Erciyas Holding'in vagon üretim sektöründeki köklü markası Erciyas Rail, Berlin'de düzenlenen dünyanın en prestijli ulaşım teknolojileri fuarı InnoTrans'a katıldı.

Spiral kaynaklı lojistik vagonu tanıtıldı

Fuarda, Erciyas Çelik Boru’nun 35 yıllık tecrübesiyle iş birliği içinde üretilen ve dünyada bir ilk olan spiral kaynaklı tank vagonu büyük ilgi gördü. Bu inovasyon, demiryolu lojistiği alanında devrim niteliğinde bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ulaşım teknolojisinin önde gelen uluslararası ticaret fuarlarından biri olan InnoTrans, sektördeki yenilikleri sergileyen önemli bir buluşma noktasıdır ve bu yıl da büyük ilgi gördü. Fuarda, Erciyas Rail’in standını Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu ziyaret etti. Sayın Uraloğlu, Erciyas Holding’in yenilikçi çözümlerini inceledi ve demiryolu teknolojilerindeki öncülüğünü vurguladı. Bakanın katılımı, Türkiye’nin demiryolu lojistiğindeki gelişimini uluslararası alanda daha da güçlendirme hedefinin bir göstergesi olarak öne çıktı.

Erciyas Rail, demiryolu lojistik alanında yıllardır iş birliği yaptığı Avrupa’nın en büyük paydaşlarından biri olan VTG firması ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde sektörde bir ilk olan spiral kaynaklı LPG vagonunun lansmanını yaptı. Bu proje, yük vagonu sektörüne yeni bir soluk getirirken, şirketin inovatif çözümler sunma konusundaki kararlılığının da önemli bir göstergesi oldu. 

Spiral kaynak teknolojisi sayesinde, bu yeni nesil tank vagonları daha dayanıklı ve güvenli hale geliyor. Ayrıca, üretim sürecindeki verimlilik artışı, maliyetleri düşürerek lojistik sektöründeki rekabet gücünü artırıyor. Erciyas Rail, bu yenilikle birlikte demiryolu taşımacılığında sürdürülebilirliğe de katkıda bulunmayı hedefliyor. 

ABONE OL