Dolar $
33.69
%0.14 0.05
Euro €
37.15
%0.43 0.16
Sterlin £
43.7
%0.66 0.29
Çeyrek Altın
4450.19
%2.23 95.69
SON DAKİKA
EKONOMİ Salı 13 Ağustos 2024 12:20

SOSYAL MEDYA E-TİCARETİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

WORLDEF E-Ticaret Vakfı Genel Sekreteri Sedat Ateş, sosyal medyanın e-ticaret üzerindeki etkisinin giderek arttığını belirterek, "E-ticarette büyümek ve geleceği yakalamak için sosyal medya, yapay zeka ve mobilite yatırımlarına ağırlık verilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya e-ticaretin geleceğini şekillendiriyor

WORLDEF E-Ticaret Vakfı'ndan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Ateş, e-ticaretin geleceğini yakalamak ve bu alanda büyümek için sosyal medya, yapay zeka ve mobilite yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

Ateş, dijitalleşme sürecinin ilerlemesiyle birlikte sosyal medya ve e-ticaret arasındaki sinerjinin tüketici davranışlarını ve pazar eğilimlerini şekillendirmede kritik bir rol oynadığını ifade etti.

We Are Social ve Meltwater'ın "Dijital 2024 Global Genel Bakış ve Türkiye Raporu"na atıfta bulunan Ateş, Türkiye'nin yüzde 64,6 ile her hafta online alışveriş yapan kullanıcılar açısından dünyada üçüncü sırada yer aldığını belirtti.

Ateş, Türkiye'de internet kullanımının yüzde 86,5 olduğunu, sosyal medya platformlarının bu nedenle e-ticarette giderek daha etkin hale geldiğini vurguladı.

Türkiye'de nüfusun yüzde 67,4'ünün sosyal medya kullanıcısı olduğunu, internette geçirilen sürenin ise günlük 7 saatin üzerinde olduğunu aktaran Ateş, şunları kaydetti:

"Türkiye'de internet kullanımı sebepleri arasında ürün bulma, marka araştırması ve alışveriş yapma önemli bir yer tutuyor. Bununla birlikte sosyal medya reklamları ve fenomenler tüketicilerin alışveriş davranışlarını önemli ölçüde etkiliyor. Tüm bu veriler değerlendirildiğinde, sosyal medya kanallarının e-ticaret için önemli bir ortam haline geleceğini öngörmek hayalperestlik olmayacaktır. Mobilitenin gelişimi ve mobil uygulamaların hayatın önemli bir parçası haline gelmesi, e-ticaret markalarına önemli mesajlar veriyor. E-ticarette büyümek ve geleceği yakalamak için sosyal medya, yapay zeka ve mobilite yatırımlarına ağırlık verilmesi gerekiyor."

Ateş, sosyal medya platformlarının e-ticareti dönüştürdüğünü ve bu platformların ilgi çekici içerikler ve fenomenler aracılığıyla hedef kitlelere kolayca ulaşabildiğini belirtti.

Sosyal medyanın e-ticaret için sağladığı avantajlar arasında gerçek zamanlı geri bildirimler, kişiselleştirilmiş pazarlama seçenekleri ve gelişmiş kullanıcı deneyiminin yer aldığını vurgulayan Ateş, "Ayrıca, sosyal medya platformları alışveriş özellikleri ile kolayca entegre edilebiliyor. Satın alma süreçlerinde marka sadakatini artırma olanağı da sağlıyor. Bu faktörler, sosyal medyayı e-ticarette büyümek için vazgeçilmez hale getiriyor. Dijitalleşme yayıldıkça sosyal medya ve e-ticaret arasındaki sinerji, tüketici davranışlarını ve pazar eğilimlerini şekillendirmede daha da önemli hale gelecek." açıklamasında bulundu.

-"Kent konferanslarımız yüz binlerce kişiyi e-ticaret profesyonelleriyle buluşturuyor"

WORLDEF olarak e-ticaretteki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu çerçevede düzenli olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Ateş, 2024 sonuna kadar 11 farklı ilde yüz yüze konferanslar düzenleyeceklerini belirtti.

Ateş, "Kent konferanslarımız, e-ticaret markaları ile farklı sektörlerden firmaları bir araya getiriyor. Üreticiler, girişimciler, tedarikçiler işbirliği için buluşuyor. Bu etkinliklerde oluşturduğumuz sinerji, ekosistemin gelişimine önemli bir katkı sunuyor. Ayrıca, konferansların çıktısında e-ticaret ile uğraşan firmaların nitelikli bir insan kaynağı da sağlayabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

WORLDEF'in e-ticaret ekosistemine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiği yayınlara dikkati çeken Ateş, "WORLDEF E-Ticaret Vakfı olarak e-ticaret ekosisteminde katkı sunan yayınlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yayınladığımız Emre Koca'nın 'Amazon'da Marka Yaratmanın Sırları' adlı kitabı, Amazon'da satış için önemli bir kaynak kitap olarak görülüyor. Amazon'da başarı için nereden başlanması gerektiği, ürün araştırma, ürün tedariki ve depo operasyonları, ürün listeleme ipuçları gibi konularla Amazon'da satış süreçleri kapsamlı şekilde ele alınıyor." değerlendirmesinde bulundu.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250