Dolar $
32.26
%0.03 0.01
Euro €
34.73
%-0.04 -0.01
Sterlin £
40.45
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
3923.58
%-0.08 -3.19
SON DAKİKA
Mazlum Aydın | GÜNCEL Cuma 26 Nisan 2024 19:14

SóNAR+D ISTANBUL' UN BU SENEKİ TEMASI; LANGUAGE!

Müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi birleştiren, bu yıl 26-28 Nisan tarihleri arasında 8. Kez Zorlu PSM'de %100 Music'in katkılarıyla gerçekleştirilecek Sónar Istanbul'da Converse'in ana sponsorluğundaki yaratıcılık ve teknoloji platformu Sónar+D Istanbul, bu yıl "Language" temasıyla kapılarını açıyor. Zorlu PSM'de ücretsiz olarak gerçekleşecek olan Sónar+D Istanbul'da bu yıl paneller, konuşmalar, atölyeler, masterclass'lar, AV gösterimlerinin yanı sıra açık çağrı ile seçilen projeler SonarScreen by Converse'de yer alacak. Sónar+D Istanbul programa katılmak isteyenler Zorlu PSM'nin web sitesi üzerinden kayıt olabiliyor.

Sónar+D Istanbul' un bu seneki teması; Language!

 

Bu sene 8.kez Zorlu PSM’de %100 Music’in katkılarıyla gerçekleştirilecek Sónar Istanbul’da, Converse sponsorluğunda düzenlenecek yaratıcılık ve teknoloji platformu Sónar+D Istanbul başlıyor. Tüm sektör ve endüstrilerden profesyoneller, araştırmacılar, tasarımcılar, akademisyenler ve sanatçılarla iş birlikleri kurarak yaratıcı zihinlerin bugünümüzü nasıl değiştirdiğini ve yeni gelecekleri nasıl hayal ettiğini keşfeden uluslararası platform Sónar+D İstanbul, bu yıl “Language” temasıyla öne çıkıyor. Katılımcılarını üç gün boyunca ağırlayacak olan Sónar+D Istanbul, temayı odağına alan paneller, masterclass’lar, VR enstalasyonları ve müzikle teknolojinin birleştiği canlı performanslarla 26, 27 ve 28 Nisan’da yeniden ufuk açıcı bir maraton yaşatacak.

 

Sónar+D Istanbul panel, atölye, konuşma ve masterclass programı ile ücretsiz gerçekleşiyor!

 

Converse’in ana sponsorluğundaki Sónar+D Istanbul kapsamında paneller, konuşmalar, atölyeler ve masterclass’lar 27 ve 28 Nisan günleri 12.00-17.00 arasında ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Programa katılmak isteyenler Zorlu PSM’nin web sitesi üzerinden kayıt olabiliyor. Ufuk açan panellerin, birbirinden farklı enstalasyonların, birbiriyle konuşarak bir diyalog arayan çalışmaların, ilham veren AV gösterimlerinin, açık çağrı ile seçilerek SonarScreen by Converse gösterilen projelerin yer aldığı bu seneki Sónar+D Istanbul programında kapsamlı atölyeler de yine katılımcıların ilgisine sunuldu.

 

‘Paneller’ 

 

27 Nisan / Lounge +D by Converse

 

Sónar+D Istanbul kapsamında ilhamın ve yaratıcılığın her boyutunun tartışılacağı panellerde bu yıl, moderatör Lalin Akalan ile Bager Akbay, Gamze İşcan ve Fuat Değirmenci’nin yer aldığı “xtopia presents ‘’Artificial Intelligence Unleashed: Redefining Design’’, moderatör Antonia Folguera ile Ahmet Rüstem Ekici, Santi Vilanova, Monica Rikic ve Stefanie Egedy’nin konuşmacı olduğu “Synesthetic Art: Merging Senses with Technology” 27 Nisan 14:30 – 17:00 saatleri arasında Lounge +D by Converse’de gerçekleşiyor.

 

28 Nisan / Lounge +D by Converse

 

Moderator Bediz Yıldırım tarafından gerçekleşecek olan ve Kerim Dündar, Yasin Aribuga, ve Duygu Bengi’nin yer alacağı “Let’s Get Fashionably Phygital: New Ways of Converging Fashion, Arts & Technology, moderatör Hatice Arıcı ile Artemis Günebakanlı, Burak Beceren, Burak Dirgen, Hilal Özdemir ve Kerem Demirayak’ın yer alacağı “Sensory Synthesis: Exploring the Intersection of Sound, Art, Technology", 28 Nisan 14:30 – 17:00 saatleri arasında Lounge +D by Converse’de gerçekleşiyor.

 

Enstalasyonlar festival boyunca devam ediyor!

 

Her yıl işitsel bir şölen sunan Sónar Istanbul’un görsel açıdan ilhamın sınırlarının zorlandığı Sónar+D programında yer alan Enstalasyonlar ve AV Performansları da dikkat çekiyor. Nele Karajlic’in “In The Beginning Was The Word”, Stefanie Egedy’nin “Bodies And Subwoofers (B.A.S.)”, Playmodes’un “PPFF”, Mónica Rikić’in “Psychoflage” ve Ahmet Rüstem Ekici & Hakan Sorar’ın “Teatrum Mundi” çalışmaları bu sene Sónar+D Istanbul’da yer alan enstalasyonlar oldular.

 

AV gösterimleri bu yıl göz kamaştırıyor!

 

Onur Sönmez, w.Marco Pisano ve Sinan Tınar’ın ARTIFICIAL OCNOPHILIA, Kerim Dündar’ın YAKAZA, Mustafa Küçük, wipeç ve Non Square’in LATENT MEMORIES (Live/AV), Baramuk w.Bak, Fat w.Ordinary ve Cetrion w/ Roun’un ALGORAVE ISTANBUL / LIVE CODING ve Atakan Kızıltan, Volkan Akkoç, Sirene (Choir)’un CHORUS OF DATA EXPLORING HARMONY WITH TECHNOLOGY çalışmaları bu yıl Sónar+D Istanbul’da AV gösterimlerini gerçekleştiren projeler oldular.

 

Sónar+D Istanbul programı kapsamında, Selçuk Artut’un sanatsal araştırma ve üretimini eksenine alarak insan-teknoloji ilişkilerinin teorik ve pratik boyutlarına kodlar ve geometrik şekiller üzerinden baktığı ‘Geometric Patterns with Creative Coding’ atölyesi ile RAW’ın Composing Music with Live Coding atölyesinde katılımcılar kod bazlı sistemlerle görsel-işitsel eserlerin üretim aşamalarını ve süreçlerini deneme fırsatı buluyor.

 

SonarScreen by Converse’de dinamik üretimler zamanı!

 

Ayrıca bu yıl açık çağrı ile sanat ve teknolojinin kesişimi üzerine hazırlanan projeler ve eserler SonarScreen by Converse’de sergileniyor. DR3FULA, Gökalp Kanatsız & Can Memişoğulları, AVO, Digital Moss, Stanislav Glazov ve Andreas Lutz, dijital tasarım ve üretim, ses enstalasyonları üreten ve Sónar+D Istanbul’da yer alan isimler oldular.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR