Dolar $
32.94
%0.08 0.02
Euro €
35.86
%0.04 0.01
Sterlin £
42.56
%-0.04 -0.01
Çeyrek Altın
4172.5
%0.39 16.17
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 22 Temmuz 2024 16:00

SOMALİ BAŞBAKANI BARRE VE DIŞİŞLERİ BAKANI OMAR, KATAR'DA

Federal Somali Cumhuriyeti Başbakanı Hamza Abdi Barre ile Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ali Mohamed Omar, Katar'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Somali Başbakanı Barre ve Dışişleri Bakanı Omar, Katar'da

Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sultan bin Saad Al Muraikhi, Doha'da düzenlenen Somali Diaspora Konferansı'na katılan Federal Somali Cumhuriyeti Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Ali Mohamed Omar ile konferans öncesi görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme kapsamında iki ülke arasındaki işbirliği ilişkilerini destekleme ve güçlendirme yolları değerlendirildi.

Ardından, Federal Somali Cumhuriyeti Başbakanı Hamza Abdi Barre ve Bakan Sultan bin Saad Al Muraikhi, Somali Diaspora Konferansı'nı açtı. Konferans, Somalilerin diaspora içindeki yeteneklerini Somali'nin refahı ve yeniden dirilişi için nasıl kullanabilecekleri üzerine düzenlendi.

İki gün boyunca sürecek olan konferansta, Somali'deki gelişmeler ve eğitim, girişimcilik, kültür ve kimlik, gençlerin güçlendirilmesi, dönüş ve yatırım teşvikleri gibi konular ele alınacak.

Konferans sonrası Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani, Federal Somali Cumhuriyeti Başbakanı Barre ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında iki ülke arasındaki işbirliği ilişkileri ve Somali'deki son gelişmeler görüşüldü.

Başbakan ve Dışişleri Bakanı Al-Thani, Katar'ın Somali'ye sarsılmaz desteğini, devlet kurumlarına yönelik güvenlik, istikrar, ülkenin egemenliği, birliği ve toprak bütünlüğünü sağlama çabalarına olan desteğini yineledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR