SOFTTECH, 1. ULUSAL YAPAY ZEKA BULUŞMASI ANA SPONSORU OLDU
1.Ulusal Yapay Zeka Buluşması, Softtech'in ana sponsorluğunda gerçekleşti. 17-18 Ekim tarihlerinde Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen etkinliğin 2. gün açılış konuşmasını, Softtech Genel Müdürü M. Bülent Özçengel yaptı. Yapay zekanın herkes tarafından erişilebilir olduğunu vurgulayan Özçengel, günümüz teknoloji dünyasında kendini geliştirmek ve yetiştirmek isteyenler için tüm fırsat kapılarının açık olduğunu ifade etti.
Softtech; Kapadokya Üniversitesi, Yapay Zeka Fabrikası, KUIS AI, İTÜ AI CENTER ve AITR (Türkiye’nin Yapay Zekâ Platformu) iş birliği ile düzenlenen 1. Ulusal Yapay Zeka Buluşması’nın ana sponsoru oldu.
1. Ulusal Yapay Zeka Buluşması’nın 2. gününde açılış konuşmasını yapan Softtech Genel Müdürü M. Bülent Özçengel, “Yapay zeka alanında bir araya geldiğimiz bu ilk buluşma, çok özel bir anlam taşıyor. Softtech olarak, 1. Ulusal Yapay Zeka Buluşması’nın sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Böylesi kıymetli bir etkinliğin Anadolu’nun kalbinde yer alan Kapadokya’da düzenlenmesi ise bizim için son derece önemli. Etkinlikte emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“Yapay zeka, performanslar arasındaki farkı kapatacak”
İlk gün katıldığı “Kırılım Çağı: Yapay Zeka ve Gelecek” başlıklı panelde, katılımcıların sorularını yanıtlayan Özçengel, “Bugün, neredeyse tüm firmalar yapay zekanın bilinmezliğini dile getirirken, arka planda bu sisteme uyum sağlamaya çalışıyorlar. Daha önce bilgisayarlarımızın hacklenmesini tartışıyorduk, şimdi ise telefonlarımızı konuşuyoruz. Gelecekte çok daha farklı sorunlarla karşılaşma ihtimalimiz var. Yönetilemeyen son nesil olabiliriz; gelecekteki nesiller, belki de çok daha kolay yönetilebilecek. Yakın dönemde, yapay zeka ve büyük veriye sahip olan sistemlerin dünyayı şekillendirmesi olası. Biz de bu sisteme uyum sağlamak ve kendimizi teknoloji dünyasına hazırlamak için her türlü çabayı gösteriyoruz” açıklamasında bulundu.
“Kendimizi yeniden değerlendirme ve geliştirme zamanı”
2. gün yaptığı açılış konuşmasında, yapay zekanın günümüzün en güçlü araçlarından biri olduğunu vurgulayan Özçengel, şunları söyledi: “Yapay zeka, önümüzdeki dönemde çalışanların iş dünyasında karşılaştığı zorlukları arttıracağa benziyor. Boston Consulting Grubu’nun yaptığı araştırma, bu durumu derinlemesine inceleyerek danışmanları üzerinde yapay zeka öncesi ve sonrası performans ölçümleri gerçekleştiriyor. Araştırma sonuçları, yapay zekanın ortalama performans gösteren çalışanlarda pozitif etki yarattığını, yüksek performans gösterenlerde ise bu oranın daha az olduğunu ortaya koyuyor. Bu durum, yapay zekanın yüksek performans sergileyenler ile ortalama performans gösterenler arasındaki farkı önemli ölçüde daralttığını gözler önüne seriyor. Burada altını çizmek istediğim nokta, kendimizi yeniden değerlendirme ve geliştirme zamanının geldiğidir. Eğer bu dönemde ekstra çaba göstermezsek, geçmişte elde ettiğimiz avantajları kaybetme riskiyle karşılaşabiliriz” açıklamasında bulundu.
“Amacımız, mevcut ekibimizle daha fazlasını başarmak”
“İş Dünyası ve Yapay Zeka” başlıklı 2. panelde söz alan Softtech Genel Müdür Yardımcısı Bürke Atilla, “Finans ve yazılım alanında en önemli konu, müşteri deneyimi olarak karşımıza çıkıyor. Deneyimi kişiye özel hale getirmek ise müşterilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermemizi sağlıyor. Yapay zeka teknolojilerinin gelişmesi, günlük rutinlerimizde fark etmediğimiz birçok değişikliği beraberinde getiriyor. Verimlilik arttırma ve maliyetleri azaltma hedeflerimiz, iş süreçlerimizi daha etkili hale getirmemizi sağlıyor. Ancak, burada vurgulamak istediğimiz önemli bir nokta var: Amacımız iş gücünü azaltmak değil, mevcut ekibimizle daha fazlasını başarmak. Makinalara karar aldırmak önemli; ancak belli bir noktadan sonra insana olan ihtiyaç yadsınamaz bir gerçek. İnsan kararının ve kontrolünün her zaman kritik olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu nedenle, yeni yöntemleri iş süreçlerimize entegre etmek, daha verimli ve etkili bir çalışma ortamı yaratmamıza yardımcı olacaktır. Biz de hem teknolojinin getirilerini hem de geleneksel yöntemleri harmanlamak için büyük çaba harcıyoruz. Dijital dönüşüm sürecinde, yazılım ve teknoloji şirketi olarak başarısız olma riskini göze alarak çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Bu bağlamda, şirket yazılımcılarının gelişimini desteklemek amacıyla uzun süredir devam eden eğitim programları oluşturduk. Böylece, dijital dönüşüm yolculuğumuzda daha sağlam adımlar atmayı planlıyoruz” dedi.