Dolar $
32.97
%0.38 0.12
Euro €
35.27
%0.04 0.01
Sterlin £
41.68
%0.07 0.02
Çeyrek Altın
4002.28
%0 0.04
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Kültür - Sanat - Magazin Pazartesi 24 Haziran 2024 12:28

SOCRATES DERGİ, 95. SAYISIYLA YENİDEN RAFLARDA!

Socrates Dergi, yaklaşık bir buçuk yıllık aranın ardından yeniden raflarda. Kitap formatındaki bu yeni ve özel sayı, bu yaz iple çektiğimiz iki organizasyonu tüm detayları ve tarihiyle inceleyip röportajlarla yaşatıyor: EURO 2024 ve 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları. İki kapaklı 95. sayının bir yüzünde EURO 2024'ün önemli figürleri, diğer yüzünde ise olimpiyat halkaları ve olimpiyat sloganı ile iç içe geçmiş Eyfel Kulesi bulunuyor.

Socrates Dergi, 95. sayısıyla yeniden raflarda!

EURO 2024 sayfalarında turnuva öncesi İlhan Özgen ve Atahan Altınordu, Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Vincenzo Montella ile yaptığı özel röportajı bulabilirsiniz. Caner Eler ve Argun Aydın'ın konuğu Abdullah Avcı ve Arhan Ata Pilavoğlu'nun konuğu Ersun Yanal ise EURO 2024 öncesi taktiksel değişimleri değerlendirdi. İlhan Özgen, futbolda Avrupa şampiyonası kavramının ve turnuva geçmişinin kökenlerine indi. Eray Özer, Almanya'da turnuva izleme deneyimini kaleme döktü. Ozan Can Sülüm turnuvanın yıldız adaylarını; Buğra Balaban sürpriz adaylarını kaleme aldı. Hakan Raul Timurlenk ise turnuvayı sayılarla açıkladı. Erman Yaşar'ın da kaleme aldığı yazının odağında turnuvanın favorileri vardı.

Kitabı çevirip diğer kapağa yöneldiğinizde ise 2024 Paris Olimpiyat Oyunları ile ilgili içeriklere ulaşabilirsiniz. Olimpiyat oyunlarının 100 yıl sonra Paris'e dönmesiyle birlikte olimpiyat oyunları ve Paris denince akla gelen ilk isim olan Pierre de Coubertin'ı İnan Özdemir kaleme aldı. Paris'in ev sahipliğininin Fransa’daki yankılarını dış faktörlerle birlikte Yavuz Yavuz inceledi. Ömer Şentürk, olimpiyat oyunlarının açılış törenleri tarihini sinema yönetmenlerinin yorumlarıyla birlikte yazdı. Şevket Furkan Erbay ise okçulukta Mete Gazoz'un bireysel ve takımdaki planlarını analiz etti. Kazım Kolbaşı atletizmin kalbine doğru yaptığı üç günlük Jamaika seyahatinden notlarını paylaştı. Mustafa Taha, 2024 Paris'e dair ilginç detayları ve bilgileri 10 maddede listeledi. Tasarımcı Semih Berke Ağır da editörler Kerim Kılıç ve Ömer Şentürk'ün verileriyle 2024 Paris'in sayılarını ve rekorların değişimini tasarladı. 

Kerim Kılıç, 2024 Paris'te neler yapacağını merak ettiğimiz sırıkla atlama yıldızı Ersu Şaşma ile konuştu. Giray Kemer'in konuğu ise güreş efsanemiz Ahmet Ayık oldu. Canberk Atik, Eclipse belgeselinin yönetmenleri Efe Öztezdoğan ve İpek Kent ile bir araya gelirken, Mehmet Ali Yıldırım da bu etkileyici belgeselde de hayatlarına konuk olduğumuz artistik jimnastikçiler Ferhat Arıcan, Adem Asil, Ahmet Önder ve Ayberk Koşak ile özel röportajlar yaptı. Hakan Raul Timurlenk; olimpiyat üçüncüsü tekvandocu Hatice Kübra İlgün ve olimpik yelkenci Ecem Güzel ile konuştu. Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'nın önemli isimlerinden Gizem Örge yoğun takvimde Merve Gülbayrak ve Caner Eler ile bir araya geldi. Caner Eler ayrıca milli takımdan bir başka yıldız, smaçör İlkin Aydın ile konuştu. Argun Aydın, eskrimde temsilcimiz Enver Yıldırım ile sohbet etti. Ege Onur Yapıcı, ABD'nin yüzmedeki düşüşünü milli antrenör Erkan Mutlu ile konuştu.

Yuvarlak masa etrafında oturan isimler ise Caner Eler, Ozan Can Sülüm, Şevket Furkan Erbay, İnan Özdemir oldular. Ruhat Akkuş ve Ömer Şentürk'ün sorularıyla 2024 Paris'ten tüm beklentilerini tartıştılar.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR