Dolar $
33.1
%0.06 0.02
Euro €
36.28
%0.13 0.04
Sterlin £
42.99
%-0.2 -0.08
Çeyrek Altın
4303.22
%0.1 4.21
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Çarşamba 17 Temmuz 2024 16:48

ŠKODA'NIN YENİLENEN OCTAVİA SEDAN VE COMBİ MODELLERİ SATIŞA SUNULDU

Škoda, Türkiye'ye yeni modeller sunarak iddiasını artırmaya devam ediyor. Markanın tüm dünyada en çok tercih edilen modeli olan Octavia yenilenerek satışa sunuldu. Škoda Octavia Sedan lansmana özel 1.719.900 bin TL'den başlayan fiyatlarla showroomlardaki yerini aldı. Yüksek performanslı Škoda Octavia RS ise 3.499.900 bin TL'den başlayan fiyatlarla tercih edilebiliyor.

Škoda'nın Yenilenen Octavia Sedan ve Combi Modelleri Satışa Sunuldu
Klasik Octavia da dahil olmak üzere 65 yıl boyunca büyük bir başarıya imza atan ve her nesilde daha da iddialı hale gelen Octavia, yenilenen tasarımı, yeni bilgi-eğlence sistemleri, yeni güvenlik sistemleri ve daha fazla sürdürülebilir materyal kullanımıyla dikkat çekiyor. Modern nesliyle 1996’dan bu yana 7 milyonun üzerinde satış adedine ulaşan Octavia, dördüncü nesliyle birlikte müşterilerine daha fazla konfor, teknoloji, güvenlik, performans ve çevreci yaklaşım sunuyor.

Mükemmeli arayan tasarım detayları

Yenilenen Octavia Sedan ve Combi modeli, şık tasarımını daha da ileriye taşıdı. Yeni 2 boyutlu Škoda logosuna sahip modelde, yeni Škoda ön ızgarası, yeni Crystallinium Full LED Matrix ön farlar, yeni dinamik tasarımlı LED stop lambaları ve yeni jant tasarımları dikkat çekiyor. Aracı her açıdan daha da rafine hale getiren Škoda, markanın imzası haline gelen ön far grubunun iç kısmında, ayırt edici bir mavi renk veren benzersiz kristal element olan Crystallinium’a yer vererek, aracın estetiğini daha da karşı konulmaz hale getirdi. Zarif dokunuşlarla daha etkileyici hale gelen Octavia, tasarımdaki derinliği ve sofistike tarzı yansıtıyor. Bazı detaylarıyla Superb modelinden de ilham alan Octavia, daha sportif bir yaklaşıma sahip. Yenilenen Octavia Sedan ve Combi modellerinin uzunluğu ise 9 mm artarak 4.698 milimetreye çıktı. Octavia’nın şık görünümü aynı zamanda aerodinamik tasarımı ve 0.24 Cd’lik oldukça düşük sürtünme katsayısını da beraberinde getiriyor. Bu sayede Octavia daha düşük tüketime ve daha sessiz bir sürüşe sahip. Octavia’nın zarif tasarımı kabinde de devam ediyor. Yeni döşeme ve dekorlara sahip araçta, koltuklar, ön konsol ve kapı panellerinde daha fazla sürdürülebilir materyale yer verildi. Aynı zamanda Octavia, iç yaşam alanı deneyimini daha da ileriye taşıyan yeni 13 inç’lik yeni multimedya ekranıyla tercih edilebiliyor. Dijital gösterge paneli olarak 10 inç Sanal Kokpit ile tüm veriler kolayca ve hızlı bir şekilde takip edilebiliyor. Çift bölgeli Climatronic sistemi artık tüm modellerde standart olarak sunulurken aktif Soğutma Özellikli Hızlı Kablosuz Şarj, dikiz aynasına entegre USB-C girişi ve masaj özellikli ön koltuklar da yenilikler arasında yer alıyor. Sınıfının en cömert bagaj alanına sahip Octavia, her ihtiyacı karşılamaya devam ediyor. Sedan versiyon 600 litre ve koltuklar katlandığında 1550 litre bagaj hacmi sunarken Combi versiyon 640 litre ve koltuklar katlandığında 1700 litre hacim sunuyor.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR