Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cumartesi 27 Temmuz 2024 19:01

SİYASİLER, İSRAİL GÜÇLERİNİN BASIN EKİBİNE SALDIRMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Siyasiler, TRT Haber ekibinin İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısında saldırıya uğramasına ilişkin tepki mesajları yayımladı.

Siyasiler, İsrail güçlerinin basın ekibine saldırmasına tepki gösterdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa kapısındaki TRT Haber ekibine yaptığı saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar dileğini ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Tunç, "Bir terör devleti gibi davranan İsrail, gazetecileri kasıtlı olarak hedef almakta, yaptığı katliamları gizlemeye çalışmaktadır. Ne yaparsa yapsın işgalci İsrail, yaptığı soykırımı, insanlık ve savaş suçlarını gizleyemeyecektir" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun," Bizler İsrail’in barbarlıklarını, katliamlarını dünyaya göstermeye, anlatmaya devam ettikçe İsrail’in, görevi hakikatin peşinde koşmak olan gazetecilere yönelik zulümleri daha da artıyor… İsrail’in silahlı zorbalarının, elinde kamerası ve mikrofonundan başka bir şey olmaksızın bir zulmü ve trajediyi gözler önüne seren TRT Haber ekibine yönelik yaptığı alçak ve korkakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu insanlıktan nasibini almamış katil sürüsünün tüm baskılarına ve şiddetine rağmen, başta TRT ve Anadolu Ajansı olmak üzere Türk medyası mazlum Filistin halkının sesini duyurmayı sürdürecek" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, konuyla ilgili şunları söyledi:

"İşgalci İsrail güçleri tarafından Mescid-i Aksa kapısında görüntü almaya çalışan TRT Haber ekibine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir terör devleti gibi davranan İsrail, 7 Ekim’den bu yana yüzlerce gazeteciyi hedef alarak katletmiştir. Katil İsrail Devleti’nin medya mensuplarına saldırmasının arka planında Gazze’de ve Filistin’in tamamında işlediği savaş suçlarını gizleme arzusu olduğunu biliyoruz. Gazetecilere yönelik bu tür şiddet eylemleri, İsrail’in soykırımcı tutumunu tüm dünya kamuoyuna bir kez daha göstermiştir. İsrail er ya da geç işlediği savaş suçlarından sorumlu tutulacaktır."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail güçlerinin TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz. Netanyahu hükümetinin Filistin halkına yönelik katliam ve soykırımını dünya kamuoyuna taşıyan ve tarihe not düşen TRT Haber insanlık adına görev yapmaya devam ediyor. TRT ve Anadolu Ajansı hakikatleri insanlık adına duyurmaya devam edecek. İsrail’deki katliam rejimi insanlığa karşı işlediği suçların er ya da geç hesabını verecektir" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, saldırıya uğrayan TRT Haber ekibi için şu açıklamayı yaptı:

"İşgalci İsrail, Gazze’de işlediği insanlık dışı vahşeti dünya kamuoyuna duyurmak isteyen TRT Haber ekibine ve Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere saldırdı. Uluslararası hukuku hiçe sayan, Gazze’de soykırıma varan katliamlar yapan İsrail; doğruları duyurmaya çalışanları susturmaya, vahşetini gizlemeye çalışmaktadır. İsrail’in Gazze halkına yaşattığı vahşeti dünyaya duyurmaya, bütün insanlığın sesi olmaya devam edeceğiz. Yaralanan TRT Haber kameramanı arkadaşımıza ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İsrail'in basına yönelik saldırısanı karşı "Terörist İsrail'in, Filistin’de yaşanan soykırımı görüntülemek için Mescid-i Aksa'da bulunan TRT Haber ekibine yaptığı saldırıyı kınıyorum. Yaralanan kameraman kardeşimize, TRT ve basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Genç, bebek, yaşlı, kadın demeden binlerce masum sivili öldüren, hastaneleri, okulları, kampları bombalayan terör devleti İsrail bilmelidir ki; basın mensuplarımız Filistin’de yaşanan katliamı tüm dünyaya anlatmaya devam edecek. Ve buna ne soykırım suçlusu İsrail ne de onun destekçileri asla ve asla engel olamayacak" tepkisini gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İsrail güçleri hakkında şunları söyledi:

"İsrail, terör eylemlerine dönüştürdüğü saldırılarını her geçen artırıyor. Uluslararası hukuku, vicdanı, ahlaki değerleri ayaklar altına alan İsrail yönetiminin saldırgan tutumu dünya barışını tehdit ediyor. İsrail’in bu barbarlığını tüm insanlığa aktarmaya çalışan, yaşanan acıları dile getiren, mazlum Filistinli kardeşlerimizin sesi olan TRT Haber ekibine işgalci İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıyı en ağır şekilde kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT Haber ekibine acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, basına karşı yapılan saldırıyla ilgili "İsrail’deki katliam rejimi güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ulaşmak isteyen Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerini kaydeden TRT Haber ekibine yaptığı saldırıyı lanetliyorum. İsrail’in zorbalıklarını ve katliamlarını büyük bir çaba ve fedakarlıkla dünyaya aktaran gazetecilerin engellenmesine ve basın özgürlüğünün vahşice hedef alınmasına karşı uluslararası toplumu sessiz kalmamaya ve dayanışmaya davet ediyorum. Saldırıda yaralanan TRT kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail güçlerinin TRT Haber ekibine saldırması üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Görevi başındaki TRT Haber ekibine karşı İsrail güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği kalleş saldırıyı lanetliyor, gazeteci arkadaşlarımıza ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tek gayesi, Filistin’de yaşanan insanlık suçlarını tüm gerçekliğiyle dünyaya duyurmak olan basın mensuplarımıza yapılan bu alçak saldırı, İsrail yönetiminin barbarlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Mescid-i Aksa kapısında görüntü alarak Gazze’de yaşananları dünyaya duyurmak için çalışan TRT Haber ekibine işgalci İsrail hükümeti tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralanan TRT Haber kameramanına acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Uluslararası hukuku her fırsatta yok sayan işgalci İsrail Hükümeti bir gün tüm bunların hesabını eksiksiz verecek" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şunları söyledi:

"Mübarek Cuma günü Kudüs’te Filistinli kardeşlerimize yapılan zulmü görüntüleyen TRT ekibine saldıran İsrail’i şiddetle kınıyorum. Birilerinin yaptığı alkışlara aldanmayın. Ne yaparsanız yapın tarih önünde zalim ve soykırımcı olarak anılacaksınız. Saldırıya uğrayan kameraman kardeşimize ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Biz, mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber ekibine İsrail saldırısı hakkında "İsrail'in vicdan, insanlık ve hukuk tanımayan barbar tutumu, dünya barışını ve güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Haber alma özgürlüğünü hiçe sayarak TRT Haber ekibine Mescid-i Aksa'da saldıran İsrail'i kınıyorum. Saldırıda yaralanan TRT Haber ekibine acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" açıklaması yaptı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR