SON DAKİKA
SAĞLIK Cuma 11 Ekim 2024 02:48

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE HASTA DERNEKLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Pfizer, her yıl global olarak kutladığı "Hastalar Odakta" haftasını bu yıl dördüncü kez "Hastalarla Köprüler Kurduğumuz 175 Yıl" temasıyla düzenliyor. Bu bağlamda, Pfizer Türkiye çalışanları 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdikleri "Hayatlar Odakta" etkinlikleriyle birçok farklı alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve hasta dernekleri ile bir araya gelerek sosyal sorumluluk projelerine aktif katkıda bulundu.

Sivil toplum kuruluşları ve hasta dernekleri ile bir araya geldi

Pfizer Türkiye çalışanları, 30 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında her gün gerçekleştirdikleri “Hayatlar Odakta” etkinlikleriyle, Türkiye'nin farklı bölgelerinde devam eden sosyal sorumluluk projelerine anlamlı katkılarda bulundu.

Pfizer Türkiye Kıdemli Medikal Direktörü Dr. Kemal Kendir konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Pfizer'de hastalar ve sosyal sorumluluk odağımızla, bir hafta süren global etkinliğimizi geride bıraktık. Bu yıl Pfizer'in 175. yılını kutlayarak, 175 yıllık çığır açan ilaçlarımızı, yenilikçi sağlık çözümlerimizi ve hastalara olan bağlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bir hafta boyunca düzenlediğimiz “Hayatlar Odakta” etkinlikleri ile Pfizerli gönüllülerimiz birçok farklı sivil toplum kuruluşu ve hasta derneği ile sosyal sorumluluk aktivitelerinde yer aldı. Gönüllülük ruhunu 175. yıl coşkusuyla birleştirerek başlattığımız iyilik hareketi, kanserle mücadele eden çocuklarımızdan, sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan hayvan dostlarımıza kadar uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı hayata dokundu.”

 

Pfizer “Hayatlar Odakta” haftasında çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenledi

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) standı kurularak farkındalık yaratılırken, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ile Umut Cafe'de mola ve çalışma imkânı sağlandı. Kurtaran Ev ve Hayvanlar için Projeler Derneği (HİPDER) dahil olmak üzere toplam üç farklı barınak ziyareti gerçekleştirilerek hayvan dostlarına mama desteği sağlandı. Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile evsiz bireyler için yemek servisi yapıldı. Darülaceze'de ve İzmir Narlıdere Huzur Evi'nde ise büyükler ziyaret edildi. Gülmek İyileştirir Derneği ile tedavi gören çocuklar için hediyelik sabun yapım atölyesi, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile Empati Parkuru'nda engellilik deneyimi, DenizTemiz Derneği/TURMEPA ile Moda sahilinde temizlik etkinliği ve Robot El Derneği ile ihtiyaç sahibi çocuklar için mekanik el yapımı atölyesi de sosyal fayda içeren etkinlikler arasında yer aldı.