Dolar $
34.02
%0.11 0.03
Euro €
37.95
%-0.22 -0.08
Sterlin £
44.96
%-0.16 -0.07
Çeyrek Altın
4523.73
%0.16 7.28
SON DAKİKA
Madencilik Pazartesi 26 Ağustos 2024 02:32

ŞİŞECAM'IN MADENCİLİKTEKİ BÜYÜME VE YATIRIMLARI

Türkiye madencilik sektöründe de faaliyetleri artan Şişecam, hem Türkiye içinde hem Türkiye dışında büyümeye devam ediyor.

Şişecam'ın madencilikteki büyüme ve yatırımları

1998 yılından bu yana madencilik faaliyetlerine bulunan Şişecam, cam ve seramik sektörü için gerekli endüstriyel hammaddeleri üretmektedir. Camiş Madencilik A.Ş. bünyesinde yürütülen maden faaliyetleri sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda genişletilmiş, yapılan yatırımlarla üretim kapasitesi yılda 5.8 milyon ton seviyesine ulaştı. Şişecam maden alanında, müşteri odaklı üretim ve ürün kalitesinin yanı sıra maden arama, teknolojik araştırma, tesis dizaynı ve kurulması konularında da geliştirdiği yetkinlikle, Türkiye'de çeşitli bölgelerde 61 maden sahasında ve 19 hammadde hazırlama ve zenginleştirme tesisinde faaliyet gösteriyor.

Şişecam, faaliyet alanında yer alan ülkelerde de hammadde teminine yönelik danışmanlık ve proje hizmetleri vermekte, 1999 yılından bu yana Mısır'da da üretim faaliyeti sürdürüyor. 2010 yılında Bosna Hersek Federasyonu'na bağlı Tuzla Kantonu'nda bulunan R.K. Vijenac d.o.o. Kireçtaşı İşletmesi hisselerinin tamamı, Camiş Madencilik A.Ş. ve Avusturyalı Asamer Grup'a bağlı Fabrika Cementa Lukavac ortak girişimi tarafından satın alınmış ve Şişecam, Bosna Hersek Federasyonu'nda çimento ve soda sektörlerine yönelik hammadde üretimine başladı. 2010 yılında Bosna Hersek Federasyonu'na bağlı Tuzla Kantonu'nda bulunan R.K. Vijenac d.o.o. Kireçtaşı İşletmesi hisselerinin tamamı, Camiş Madencilik A.Ş. ve Avusturyalı Asamer Grup'a bağlı Fabrika Cementa Lukavac ortak girişimi tarafından satın alınmış ve Şişecam, Bosna Hersek Federasyonu'nda çimento ve soda sektörlerine yönelik hammadde üretimine başladı.

Türkiye madencilik sektöründe de faaliyetleri, artan üretim kapasitesi, katma değerli ürün ve müşteri odaklı değer yaratma stratejisi ile Şişecam, kendi bünyesindeki maden faaliyetlerini de genişletmekte ve sektörde hem Türkiye içinde hem Türkiye dışında büyümeye devam ediyor.