Dolar $
32.72
%0.2 0.06
Euro €
35.14
%0.13 0.04
Sterlin £
41.29
%-0.07 -0.02
Çeyrek Altın
3972.94
%-0.3 -11.96
SON DAKİKA
Haber Merkezi | İŞ DÜNYASI Pazartesi 01 Temmuz 2024 07:19

ŞİŞECAM YÖNETİMİNDE DEĞİŞİKLİK ADNAN BALİ YKB OLDU

İş Bankası iştiraki Şişecam'ın önemli ismi Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet Kırman ve Yönetim Kurulu üyesi Sezgin Lüle istifa etti. Şişecam'da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Adnan Bali'nin getirildiği duyuruldu.

Şişecam yönetiminde değişiklik ADNAN BALİ YKB OLDU

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, 1 Temmuz'dan itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Adnan Bali'nin üstlenmesine karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Şirketimizin 28 Haziran 2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Sezgin Lüle'nin istifası dikkate alınarak, yerine Türk Ticaret Kanunu'nun 363'üncü maddesi gereği yapılacak ilk Genel Kurul'un tasvibine arz edilmek üzere Sayın Adnan Bali'nin seçilmesine ve 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren Sayın Prof. Dr. Ahmet Kırman'ın istifası ile boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Sayın Adnan Bali'nin üstlenmesine karar verilmiştir.'

- Yönetim Kurulu Başkanı'ndan istifa kararı

Önceki akşam KAP'a yapılan bildirimde de "01.07.2024 tarihinden geçerli olmak üzere Sayın Prof.Dr. Ahmet Kırman Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Murahhas Üyeliği görevlerinden istifa etmiştir. Ekli açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'den KAP'a yapılan bildirimde ayrılık kararıyla ilgili şu detaylı açıklama yapıldı:

"Şirketimize 2006 yılından bu yana değer katan, başarılarıyla Şişecam’ın sektörlerinde global ölçekte saygın ve etkili bir oyuncu olmasını sağlayan Yönetim Kurulu Başkanımız ve Murahhas Üyemiz Sayın Prof. Dr. Ahmet Kırman, kendi isteğiyle 1.7.2024 itibariyle görevden ayrılma kararı almıştır.

2006 yılında, Şişecam’a emek vermeye başladığı ilk günden bu yana elde ettiği başarılarla şirketimizi her alanda ileriye taşıyan, Prof. Dr. Ahmet Kırman liderliğinde çok önemli başarılara imza atan kurumumuz, onun vizyonu ile bölgesel liderliği aşıp global bir şirket haline gelmiştir. Prof. Dr. Ahmet Kırman, ilham veren liderliği ile şirketimizin geleceğe hazır hale gelmesini sağlayan globalleşme, birleşme, dijitalleşme, dönüşüm gibi adımlarının önünü açmıştır.

Prof. Kırman’ın Şişecam’da göreve başladığı 2006 yılı ile 2023 yıl sonu performansı karşılaştırıldığında bu dönemde şirketimizin cirosu Euro bazında yaklaşık 3.5 kat artış göstermiştir. Uluslararası satışlarımızın toplam satışlarımız içindeki payı yüzde 50’lerden yüzde 60’lara çıkmıştır. Kıtalara yayılmış olsa da birbirine gönül bağı ile kenetlenmiş büyük bir aile olan Şişecamlıların sayısını 15 binden 24 bine kadar yükselmiştir. Şişecam, onun liderliği ile sadece finansal anlamda değil, aynı zamanda kurumsallaşma kültürünün gelişimi anlamında da büyük ilerlemeler kaydetmiştir.

Prof. Dr. Ahmet Kırman’a tüm emekleri ve Şişecam’a kattıkları için minnet duyuyor, kendisine bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluk diliyoruz. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu biliyoruz. 1935 yılında yanan ilk fırınımızla harlanan Şişecam meşalesini kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonu doğrultusunda geleceğe taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz ederiz."

- SPK'ya başvuru

Şişecam, 10 Haziran 2024'te KAP'a gönderdiği açıklama ile 31 Mayıs tarihinde Şişecam hisselerinde yapılan işlemler hakkında inceleme yapılmasını istediğini kamuoyuna duyurmuştu.

Şişe Cam'ın KAP'ta yer alan 10 Haziran 2024 tarihli ve "Sermaye Piyasası Kurulu'na Yapılan Başvuru" başlıklı "Özel Durum Açıklaması"nda, şu İfadeler yer almıştı:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, 31/05/2024 tarihinde Borsa İstanbul'da halka açık paylarımızda görülen işlemler ve değerli şirket yatırımcılarımızın şikâyetleri sebebiyle, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ilgili hükümleri uyarınca, şirketimizi ve şirket yatırımcılarımızı zarara uğratan, Şirketimizin sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler hakkında gerekli tahkikatın gerçekleşebilmesi ve haklarında yasal yaptırımın sağlanabilmesi maksadıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına  karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu'na ilgili başvuru 10/06/2024 tarihinde yapılmıştır."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR