SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 29 Eylül 2024 13:32

ŞİRKETLER OYUNLAŞTIRMA İLE BÜYÜK BİR DENEYİM PLATFORMUNA DÖNÜŞÜYOR

Inooster, sektörlerinde lider firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ikinci GeX Meetup etkinliğinde, iş dünyasında büyük bir dönüşümün altını çizdi: Oyunlaştırma artık yalnızca bir motivasyon aracı olmaktan çıkıp şirketlerin birer deneyim platformuna dönüşmesini sağlıyor. Etkinlik, APY Tekmer'de yüzü aşkın uzman ve karar verici profesyonelin katılımıyla gerçekleşti.

Şirketler Oyunlaştırma ile Büyük Bir Deneyim Platformuna Dönüşüyor

Inooster, bu dönüşümü vurgulayarak; bugüne kadar sunduğu kapsamlı altyapı, ürün ve çözümleri bir adım daha yukarıya taşıyarak çalışan ve kullanıcı deneyimini merkeze alan bir yapı inşa ettiğini duyurdu. Şirketin kurucusu ve CEO’su Murat Yılmaz, konuşmasında şunları ifade etti: “Artık deneyimi merkeze koyuyoruz ve bunun etrafına yerleştirdiğimiz oyunlaştırma, performans, tutundurma, öğrenme ve sadakat gibi kavramlarla kullanıcıların en verimli versiyonunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu yeni holistik (bütüncül) platform sayesinde şirketler hem çalışanlarını hem de müşterilerini daha derinlemesine anlayabilecek.”

Etkinliğin ana teması olan “Deneyimin Gücüyle Geleceğe” başlığı altında, oyunlaştırmanın iş dünyasında nasıl devrimsel bir etki yarattığı ele alındı. Deneyim ve Sistem Tasarımcısı Yakup Bayrak, deneyim tasarımındaki kullanıcı beklentilerinin sürekli değiştiğine dikkat çekerek, oyunlaştırmanın bu değişimle başa çıkma noktasında kritik bir rol oynadığını belirtti. Bayrak, “Kullanıcı ve çalışanlar artık sabit değil, teknoloji ve sosyal gelişmelerle dönüşüyor. Biz de tasarımlarımızda bu dönüşümü her an göz önünde bulunduruyoruz,” dedi.

Ebubekir Kaplan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, ASICS Türkiye Pazarlama Müdürü Aziz Yiğit Gökalp de oyunlaştırmanın spor pazarlamasındaki etkilerini vurguladı: “Spor, doğal bir rekabet alanı olduğundan oyunlaştırma bu sektöre çok daha hızlı adapte oluyor. ASICS olarak oyunlaştırma ile kullanıcılarımızla daha derin bağlar kuruyoruz.”

Oyunlaştırmayla Uzun Ömürlü Deneyim Tasarımı Mümkün mü?

Kullanıcı beklentilerindeki değişimle başa çıkacak sürdürülebilir tasarımlara odaklanarak oyunlaştırılmış yeni stratejilerin derinlemesine ele alındığı etkinlikte ayrıca, çalışan deneyimi ve iş hedefleri arasındaki dengeyi sağlama stratejileri, oyunlaştırmanın çalışan ve müşteri sadakatine etkisi ve yapay zeka entegrasyonu ile ilgili konular ele alındı.

Inooster’ın şirketleri büyük bir deneyim platformuna dönüştürme çözümü, çalışan ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek isteyen şirketler için büyük bir fırsat sunuyor. GeX Meetup serisi, oyunlaştırma odaklı bu yeni yaklaşımların iş dünyasında nasıl uygulanabileceğine dair güçlü bir yol haritası sunmaya devam edecek.