Dolar $
32.6
%-0.55 -0.18
Euro €
35
%-0.55 -0.19
Sterlin £
41.38
%-0.7 -0.29
Çeyrek Altın
3936.61
%0.14 5.34
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | SEKTÖRLER Cumartesi 15 Haziran 2024 10:27

ŞİRKETLER EN İYİ ÇALIŞAN UYGULAMALARI İLE YARIŞACAK

'Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etme' vizyonuyla 53 yıldır faaliyet gösteren PERYÖN'ün (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) iş dünyasında insan odaklı uygulamaları teşvik etmek ve yaygınlaştırmak misyonuyla düzenlediği İnsana Değer Ödülleri'ne başvurular başladı. Bu yıl 16. Kez sahiplerini bulacak ödüller ile, insan kaynakları yönetiminde inovatif ve yaratıcı uygulamalarıyla öne çıkan, insana değer vererek örnek teşkil eden kuruluşlar ve uygulamaların onurlandırılması amaçlanıyor.

Şirketler en iyi çalışan uygulamaları ile yarışacak

Yarım asrı aşkın süredir ‘şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma hayatına liderlik etme’ vizyonuyla çalışan PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), 16. İnsana Değer Ödülleri’ni düzenlemeye hazırlanıyor. İş dünyasında insan odaklı yaklaşımları ve uygulamaları ile örnek teşkil eden şirketlerin onurlandırıldığı ödüllerin bu yılki başvuruları başladı.

Ödül programı kapsamında iki ana, yedi alt kategoride ödüller küçük ölçekli ve büyük ölçekli firmalar ayrıca değerlendirilerek sahiplerini bulacak. ‘İnsana Değerde Liderlik’ (Büyük Ödül) ve ‘Değer Yaratan Uygulamalar' ana kategorilerinin bulunduğu ödüllerde, şu alt kategorilerde şirketler insan odaklı uygulamalarıyla yarışacak: 'Yetenek Kazanımına Yönelik İşveren Markası', 'Bağlılık, Kültür ve Dönüşüm Yönetimi', 'Dijital Dönüşüme Liderlik', 'Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Yönetimi', 'Öğrenen Organizasyon ve Öğrenme Çevikliği', 'Yaşam Kalitesini Destekleyen Uygulamalar', ‘Geleceğin İş Yaşamında Değer Yaratmak'.

 

Firuzbay: ‘Tüm şirketleri ‘insana değer’ demeye davet ediyoruz’

 

PERYÖN Başkanı Ebru Taşcı Firuzbay, 16. İnsana Değer Ödülleri ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: "Bugün hepimizin çok iyi bildiği gibi, kurumların en büyük sermayesi, en değerli hazinesi ‘insan’dır. Bu nedenle de en büyük yatırım ‘insan’a yapılandır. İnsana yatırım yapan şirketler yalnızca çalışan memnuniyetini ve bağlılığını artırmakla kalmıyorlar, aynı zamanda performans ve iş çıktılarını da sektörlerinde fark yaratan ölçüde artırıyorlar. İnsana Değer Ödülleri’ni düzenlemeye başladığımız 16 yıl öncesinden bugüne ülkemizdeki çalışma hayatında insan odaklılıkta önemli bir gelişme kaydedildiğini gururla izliyoruz. Bununla birlikte işin ve çalışanın değişen dünyasına paralel olarak halen daha atacak çok adım, gidecek çok yolumuz olduğunu da biliyoruz. İnsana Değer Ödülleri’nin bu yolu adımlarken önemli bir itici güç olduğunu, yıllar içinde artan şirket başvurularından görüyoruz. Bu ödüller ile birlikte şirketlerin iyi uygulamaları birbirlerinden dinleyerek, öğrenerek çokladığını görmek de bizleri ayrıca mutlu ediyor. Geçen yıl Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 başvuru alarak rekor kırdık. Bu yıl daha çok şirketi ‘insana değer’ demek için ödüllere başvurmaya davet ediyoruz.”

 

Son başvuru tarihi: 5 Temmuz 2024  

 

PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi ve Ödül Çalışma Grubu Başkanı Ela Kulunyar ise ödüllerin 11 Aralık 2024 tarihinde Shangri-La Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilecek tören ile sahiplerini bulacağını belirterek ekledi: “İnsana Değer Ödülleri, PERYÖN’ün 34 ülkeyi temsil eden çatı derneği Avrupa İnsan Yönetimi Birliği (EAPM) tarafından tanınan ve desteklenen ilk ve tek ödül olma özelliğini taşıyor. Ödüllere başvurular 5 Temmuz 2024 tarihinde son bulacak.İnsan odaklı uygulamalar yürüten tüm kurumları İnsana Değer Ödülleri’ne başvurmaya çağırıyoruz.”

Başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgi için: https://www.peryon.org.tr/odul

 

 

Ödül Takvimi:

  • Ön Başvuru Yapan Kurumlara Bilgilendirme Toplantısı: 4 Temmuz 2024
  • Ön Başvuruların Alınması Son Tarih: 5 Temmuz 2024
  • Kesin Başvuru Dosyasının Son Teslim Tarihi: 31 Ağustos 2024
  • Başvuru Dosyalarının PwC ve Jüri Tarafından Değerlendirilmesi: 1 Eylül – 20 Ekim 2024 (Saha Ziyareti sadece büyük ödül kategorisinde bulunmaktadır.)
  • Jüri Sunumları: 21 Ekim – 29 Kasım (Jüri sunumları sadece Değer Yaratan Uygulamalar kategorilerinde bulunmaktadır.)
  • Ödül Töreni: 11 Aralık 2024

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR