Dolar $
32.88
%0.11 0.03
Euro €
35.34
%0.04 0.01
Sterlin £
41.71
%0.34 0.14
Çeyrek Altın
4002.64
%0.01 0.4
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | İŞ DÜNYASI Perşembe 20 Haziran 2024 10:00

ŞİRKET HABERLERİ

EFORC – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 26 – 27 – 28 Haziran'da toplanacak.

Şirket haberleri

EFORC – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 26 – 27 – 28 Haziran’da toplanacak.
SEGMN – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 26 – 27 – 28 Haziran’da toplanacak.
ASELS – Şirketin 79,3 milyon dolar tutarında yurt dışı satış sözleşmeleri imzaladığı açıklandı.
AGROT – Şirketin bağlı ortaklığı Ayazağa Depoculuk ve Lojistik’in sermayesinin 100.000 TL’den 300 milyon TL’ye çıkarılmasına, şirket unvanının E Cars High Technology Araç Üretim Lojistik ve Depolama olarak değiştirilmesine karar verildiği açıklandı.
AGESA – Ocak – Mayıs döneminde prim üretimi %103 artışla 5,4 milyar TL’ye yükseldi.
AKBNK – Yurt dışında 367 gün vadeli 22,3 milyon sterlin tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
AHGAZ & ENERY – Enerya Aydın Gaz Dağıtım’ın dağıtım bölgesinin Buharkent’i kapsayacak şekilde genişletilmesi talebinin EPDK tarafından onaylandığı açıklandı.
ALFAS – Şirketin 2024 yılında 10 milyar TL hasılat beklediği açıklandı.
ALGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 150 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.
ALARK – Alser Alarko’nun sermayesinin 550 milyon TL’den 1,2 milyar TL’ye çıkarılmasına, şirketin sermaye artırımına iştirak etmesine karar verildiği açıklandı.
ALARK – Şirket bağlı ortaklığı Alfor Aviation’un 100 sterlin olan sermayesinin 10.000 sterline yükseltilmesine, şirketin sermaye artırımına iştirak edilmesine karar verildiği açıklandı.
AVOD – Pay geri alım programının başlatılmasına, 10.000.000 adet paya karşılık 40 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.
AVPGY – Halka arzdan elde edilen fonun 2,9 milyon TL’sinin yatırım finansmanında, 187,7 milyon TL’sinin şişli proje finansmanında kullanıldığı açıklandı.
AYES – Dilovası Fabrikası mevcut hollerinin büyütülmesi inşaatı için 14,7 milyon TL bedelle Ağar İnşaat ile anlaşma sağlandığı açıklandı.
A1CAP – A1 Capital Portföy Yönetimi’nin faaliyetlerine başlayabilmesi amacıyla SPK’ya faaliyet izni başvurusu yapıldığı açıklandı.
BMSTL – TİM tarafından 2023 yılı İlk 1000 İhracatçı Listesi'nde şirketin 671. sıraya yükseldiği açıklandı.
BYDNR – 31 Aralık’ta 166 olan restoran sayısının 169’a yükseldiği açıklandı.
BJKAS – Futbolcu Gabriel Armando de Abreu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı, futbolcuya toplamda 7,4 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı.
CWENE – Şirket ile yurt içi bir müşterisi arasında 2,2 milyon dolarlık sözleşme imzalandığı açıklandı.
CCOLA – JCR Eurasia tarafından şirketin kredi notu ve görünümünün teyit edildiği açıklandı.
CCOLA – Fitch tarafından şirketin kredi notu ve görünümünün teyit edildiği açıklandı.
CANTE – ODAS’ın sahip olduğu 93.000.000 adet payın pay başına 15,35 TL fiyattan INFO aracılığıyla Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında 25 alıcıya satılması kapsamında Borsa’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
ESCAR – Mint Elektrikli Araç Teknoloji’lerinin şarj ağı işletmeciliği faaliyeti yapmak üzere tasarlanan EPDK tarafından gerekli lisansı temin edilen ana iş kolunun kısa vadede kendi lisansı ile değil mevzuatın izin verdiği bir başka faaliyet türü olan sertifikasyon yöntemi ile yürütülmesinin daha uygun olacağı değerlendirildiğinden EPDK lisansının iptal edildiği açıklandı.
EYGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 330 milyon TL’den 6,5 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.
GARAN – Fitch tarafından bankanın Uzun Vadeli Yabancı Para ve TL derecelendirme notlarının sabit bırakıldığı açıklandı.
GARAN – 80 gün vadeli 115,4 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
GLYHO – Şirketin GPH'i işlem gördüğü Londra Borsası kotundan çıkarmak ve özel mülkiyete tabi bir şirkete dönüştürmek istediği açıklanırken, GPH payı için pay başına 3 dolar bedelle pay alım teklifinde bulunmayı değerlendirdiği açıklandı.
GEREL – Şirketin Saipem şirketi ile Neptun projesi için Kablo Kanalı ve ekipmanları ihtiyaçlarının şirket tarafından tedarik edilmesine yönelik 710.000 dolar bedelli sipariş aldığı açıklandı.
GEREL – Advercharge  ile 2023’te imzalanan sözleşme kapsamında ilk sipariş olarak, 13 adet AC Tip ve 3 adet DC Tip olmak üzere toplamda 16 ünitenin üretiminin şirket tarafından tamamlandığı açıklandı.
GWIND – Şirkete ait Bursa’daki Taşpınar Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi Projesi’nin Hibrit GES’inin 7 MW'lık kısmının devreye alındığı açıklandı.
GOZDE – Şirketin %11,50 oranında pay sahibi olduğu Flo Mağazacılık’ın halka arzı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
GSDHO – Şirket bağlı ortaklığı GSD Shipping’İN bünyesinde yer alan Zeyno Maritime tarafından bir adet kuru yük gemisi alımı için sözleşme imzalandığı açıklandı.
HUBVC – Zorunlu Pay Alım Teklifi 20 Haziran – 3 Temmuz arasında gerçekleşecek.
ISCTR – Fitch tarafından bankanın Uzun Vadeli Yabancı Para Kredi Notunun, Kısa Vadeli Yabancı Para Kredi Notunun ve Kısa Vadeli Türk Parası Kredi Notunun teyit edildiği açıklandı.
KLKIM – Şirket tarafından 2024 yılı beklentilerinde net satışlarda dolar bazında büyüme beklentisi %5 – 10’dan >%10’a revize edildi.
KBORU – Şirketin yurt içinde 28,5 milyon TL, yurt dışında 573.786 dolar tutarında satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
LIDFA – 364 gün vadeli 65 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
MAALT – Mares Otel kiracısı MP Hotel tarafından konkordato talebinde bulunulduğu açıklandı.
MAGEN – Margun Climatech B.V.‘nın, İspanya'da %100 bağlı ortaklığı olarak 250.000 euro sermayeli Margun Spain Climatech unvanlı şirketin kurulduğu açıklandı.
MIATK – Şirket bağlı ortaklığı Enerjey Enerji'nin Fotovoltaik GES projelerinin geliştirilmesi amacıyla kurmuş olduğu Nouzi Energie’nın 18MWp Güneş Enerjisi ile elektrik üretim santrali projesi geliştirmek için 20,5 hektar büyüklüğündeki arazinin Kiralama ve Üst Kullanım Hakları Sözleşmesini imzaladığı açıklandı.
NUHCM – 4 yatırımcı tarafından toplam 2.100.380 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
OTTO – 0km – Sıfır Kilometre filminin yapım haklarının şirket iştiraki Böcek Yapım tarafından alındığı açıklandı.
OTTO – Karantina isimli kitap serisinin ilk kitabının sinema filmi yapımı konusunda anlaşma sağlandığı açıklandı.
OTTO – Şirket iştiraki Otto Tarım ve Hayvancılık içerisinde İstiridye Mantarı üretim tesisi kurulmasına karar verildiği açıklandı.
OYAKC – Üretim kapasitesinin artırılması amacıyla çimento değirmeni ve çimento silosu yatırımı yapılmasına karar verildiği, 2.000.000 ton/yıl olan öğütme kapasitesinin 3.800.000 ton/yıla çıkarılmasının hedeflendiği açıklandı.
QNBFB – 112 gün vadeli 690,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
PGSUS – 750 milyon dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
PAGYO – 750.000 dolar limitli Yönetici Sorumluluk Sigortası yapıldığı açıklandı.
SAFKR – Şirketin soğuk zincir ve raylı sistem iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren bir firmayı satın almak için bağlayıcı olmayan ön teklif verdiği açıklandı.
SNICA – Emre Fatinoğlu tarafından 6.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
SNICA – Uğur Fatinoğlu tarafından 6.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
SKYMD – Halka arzdan elde edilen fonun işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.
TUPRS – Şirket bağlı ortaklığı Entek’in %100 pay sahibi olduğu Enspire’nin Eco Sun Niculesti ile Euromec-Ciocanari’nin sermayelerinin %100'üne karşılık gelen paylarını Econergy International’den 32,9 milyon euro şirket değerlemesi üzerinden alınması kapsamında Pay Alım Satım Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
TNZTP – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 2 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.
TMSN – Şirketin Konya Özel Endüstri Bölgesi içerisinde 10.000 m² kapalı alanda yıllık 20.000 adet kapasiteye sahip ATS üretimi için fabrika kurulmasına karar verdiği açıklandı.
UFUK – Yıldız Holding’in şirketin payların tamamının devrine karar verdiği, MIPAZ, BINHO, MYK2 Enerji, Bulls Yatırım Holding, Bulls Yatırım Menkul Değerler, SELGD, Re -Pie Portföy Yönetimi ile Hisse Alım Satım Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
UZERB – Üsküdar’daki 526 m2’lik arsaların 9,2 milyar TL’ye satıldığı, satış sonucunda 780.000 TL UFRS, 8,4 milyon TL VUK karı elde edildiği açıklandı.
VRGYO – Halka arzdan elde edilen fonun 294,8 milyon TL’sinin hakediş ödemelerinde, 120 milyon TL’sinin proje finansmanında, 42,4 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.
YEOTK – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 100 milyon TL’den 2,6 milyar TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da da onaylandı.
YKBNK – Fitch tarafından bankanın kredi notu ve görünümünün teyit edildiği açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR