Dolar $
32.89
%0.17 0.05
Euro €
35.3
%0.49 0.17
Sterlin £
41.66
%0.17 0.07
Çeyrek Altın
4028.49
%0.37 14.79
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | Denizcilik Çarşamba 12 Haziran 2024 16:53

SİRENA YACHTS'IN İLK SÜPERSTARI SİRENA 42M'NİN ÜRETİMİ SON HIZ DEVAM EDİYOR

Sirena Yachts'ın 2026'da teslim edeceği ilk süperyatı Sirena 42M'nin üretiminde büyük bir aşama kaydedildi. İlk görüntüleri yayınlanan süperyatın alüminyum üst yapısı birkaç ay içerisinde gövdeyle birleştirilecek ve ardından donatım sürecine başlanacak. Dış ve iç yerleşim düzenlemesi Luca Vallebona, iç tasarımı Hot Lab tarafından gerçekleştirilen Sirena 42M'nin mühendisliğini Van Oossanen üstleniyor.

Sirena Yachts'ın ilk süperstarı Sirena 42M'nin üretimi son hız devam ediyor

Sirena Marine, sadece altı ay önce inşasına başladığı ilk süperyatı Sirena 42M’nin Yalova'daki üretimine son hız devam ediyor. İnşası planlanan takvime uygun şekilde ilerleyen Sirena 42M'nin ilk çelik gövde bölümlerinin kaynakları tamamlandı, montaja hazır hale getirildi. 

 

Sirena 42M’nin inşası tamamlandığında, dört misafir kamarası ve müşterinin tercihine göre konumlandırılacak olan master kamarasıyla sahibine sunulacak. Her biri en-suite (özel banyolu) olan kamaralar arasında en dikkat çekeni, baş tarafta konumlandırılmış olan eşsiz master kamaradır. Konumu sayesinde sıra dışı bir özelliğe sahip olan bu kamaradan, baş güvertede yer alan gizli bir terasa ulaşılabilecek. Sadece tekne sahibine ait olacak teras, jakuzisi ve deniz manzarasının yanı sıra küçük bahçesi ve iç mekanın kıvrımlarını yansıtan kavisli basamaklarıyla süperyatın vahası olacak.

 

İç ve dış yerleşim düzenlemeleri Luca Vallebona, iç tasarımı The Viken Group’un bir parçası olan Hot Lab tarafından tasarlanan Sirena 42M'nin gemi mühendisliğini Van Oossanen üstleniyor. Mühendislikle ilgili bütün detaylar , analizler ve üretim çizimleri de Eureaka Yachts tarafından çalışılmaktadır. Süperyatın halen mühendislik tasarımı devam eden üst yapısı, hafif alüminyumdan üretilecek ve birkaç ay içinde gövdeye monte edilecek. Tamamlandığında kusursuz ve akışkan mekanları kavisli geometriyle bir araya getirecek donatım aşamasının hazırlıkları da devam ediyor.

 

Superyatın sosyal alanlarında da tercihe göre düzenleme yapılabiliyor. Arka kısmındaki salona ek olarak bu alan genişletilebiliyor ve oyun odası veya stüdyo gibi farklı amaçlar için kullanılabiliyor. Yatın ileri kısmında, rahat yemek alanı olarak düzenlenebilecek bir alan seçeneği sunuluyor. Yatın arka güvertesinde bir havuz var ve bordalar aşağı indirilerek bu alan genişletilebiliyor. Ayrıca, yatın plaj kulübü ve açık flybridge'i de bulunuyor. 

 

Üretimde ekstra hassasiyet

 

Şu anda tekneyi inşa etmek için 30’dan fazla kişi çalışıyor. Sirena Yachts, yatın gövde ve üst yapısını Eylül ayında birleştirmeyi hedefliyor. Sonrasında kalan metal işler de yeni yılın başlarında tamamlanacak.  Hem ilerlemeyi izlemek hem de kaliteyi kontrol etmek için mevcut denetim kuruluşu Class Society’e ek olarak harici bir denetçi de istihdam etmeye karar verdiklerini söyleyen Sirena Marine’in CEO’su Çağın Genç “İnşaatın bu aşamasında tam olarak istediğimiz yerde olduğumuzu bildirmekten mutluluk duyuyorum. Tam olarak planladığımız gibi ilerliyoruz ve çok yüksek kalite standartlarında çalışıyoruz” dedi.

 

Belirlenen özelliklere uygun olarak inşa edilen Sirena 42M’in,  2026 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR