Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Haber Merkezi | İnşaat ve emlak Cuma 28 Haziran 2024 10:56

SİNPAŞ'TAN 50. YILA ÖZEL MİMARİ FİKİR PROJESİ YARIŞMASI

Yarım asırdır imza attığı seçkin projeleriyle Türkiye'de gayrimenkul sektörünün liderliğini üstlenen ve bugün 50 şirket, 2 binden fazla çalışanı ile sayısız ödülün sahibi olan Sinpaş, 50. yılına özel; öğrenci ve yeni mezunlara açık Mimari Fikir Projesi Yarışması'nı hayata geçiriyor. "Geleceğin için Tasarla" temasıyla düzenlenecek yarışmanın başvuruları 28 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Birbirinden değerli isimlerin jüri üyesi olduğu yarışmada, dereceye girenler para ödülünün sahibi olacak.

Sinpaş'tan 50. yıla özel mimari fikir projesi yarışması

50 yıldır Türkiye’nin mimarlık ve yaşam alanı geliştirme kültürüne pozitif katkı sağlayan Sinpaş, bu misyonunu gelecek nesillere de aktarma sorumluluğu ile Mimari Fikir Projesi Yarışması’nı hayata geçiriyor. “Geleceğin İçin Tasarla” temasıyla başvuruları 28 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek olan yarışma, gençlerin fikir ve projelerini profesyonel hayatla birleştirmeyi hedefliyor.

Sektörün değerli isimleri jüri üyesi koltuğunda

Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yer alan üniversitelerin Mimarlık, Mimarlık ve Mühendislik, Sanat ve Tasarım, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri’nde tasarım ile ilgili lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin ve 3 yılını doldurmamış yeni mezunların katılımına açık olan yarışmanın jüri üyeleri arasında, birbirinden değerli isimler bulunuyor.

Projenin asli jüri üyeleri arasında, Saa Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Süveyda Bayraktar Atagür, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Mimar Doç. Dr. Serhat Başdoğan, Ergün Mimarlık Şirket Ortağı Yüksek Mimar Eser Ergün, Evrenol Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Mehpare Evrenol ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ramadan Kumova yer alıyor.

Birbirinden değerli jüri üyelerinin yanı sıra, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik ve Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi, İnşaat Mühendisi Mahmut Sefa Çelik de danışman jüri üyesi olarak projeleri değerlendirecek.

“Geleceğin mimarı gençlere güvenimiz sonsuz”

“Geleceğin İçin Tasarla” temasıyla hayata geçirdikleri yarışma ile öğrenci ve yeni mezunların profesyonel hayatla fikirlerini birleştirmesine katkı sağlayacaklarını ifade eden Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Yarım asırlık yolculuğumuzda ülkemizde birçok ilke ve başarılı projeye imza attık. Burada en önemli gayemiz ülkemize sağladığımız pozitif katkıyı gelecek nesillere aktarmak. Bu sorumluluğu daha da hissettiğimiz yarım asırlık yolculuğumuzda gençlerle birlikte böylesine gurur dolu bir projede yer almak, bizi çok mutlu ediyor. Geleceğin mimarı ve tasarımcısı olan gençlere güvenimiz sonsuz. Yarışma kapsamında, birbirinden yaratıcı projelere ev sahipliği yapacağımıza inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Ülkemiz, dünya üzerindeki nadir coğrafyalardan biri”

Barınmanın; sosyal, mekansal ve içinde bulunduğu zamanın getirdiği ihtiyaçları da karşılayan, onunla yaşayan ve gelişen bir kavram haline geldiğini aktaran Ahmet Çelik, “Ülkemizin içinde bulunduğu Anadolu toprakları, barınma ihtiyacının bir arada yaşamaya ve sonrasında da kentleşmeye dönüşmesinin ilk örneklerinin görüldüğü, tarihin her döneminde varlığını sürdürmüş dünya üzerindeki nadir coğrafyalardan biri. Böyle bir birikimin üzerine inşa edilmiş kentlerimizin, günümüzde yaşadığı sorunların tespit edilerek gelecekte bunları minimuma indirecek çözümlerin üretilmesi ise bir zorunluluk halini almış durumda. Tüm bunları göz önünde tutarak planladığımız bu proje yarışmasında, geleceğin yaşam alanlarının tasarımında verilen arazi üzerinde, özgün bir proje geliştirilmesini arzuluyoruz” dedi.

Başvurular 28 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek

Arkitera’nın iş birliğiyle devam eden yarışmanın başvuruları, 28 Ekim 2024 tarihine kadar sinpas.com.tr/geleceginicintasarla web sitesinden yapılacağı yarışmada; birinci 125.000 TL, ikinci 75.000 TL ve üçüncü 50.000 TL ödülün sahibi olurken, satınalma ödülünün sahibi ise, 50 bin TL almaya hak kazanacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR