SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Çarşamba 04 Eylül 2024 04:31

SINIRLARIN ÖTESİNE BAKMAK

Uluslararası performans sanatları festivali Istanbul Fringe Festival, 6. edisyonu 13-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek programının detaylarını duyurdu. Türkiye'den ve dünyadan tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde yenilikçi ve yaratıcı işleri bir araya getiren festival, bu yıl İstanbul'un farklı noktalarına yayılan yeni mekanlar, ulusal ve uluslararası iş birlikleri ve gece etkinlikleri ile sınırların ardındakileri arıyor.

Sınırların ötesine bakmak

Türkiye’den ve dünyadan tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde üretilen alternatif işleri 2019’dan beri seyirciyle buluşturan Istanbul Fringe Festival, 6. edisyonuyla 13-21 Eylül tarihleri arasında bir kez daha kente yayılacak. İsmini aldığı Latince “fringere” eyleminden hareketle her yıl çeşitlendirdiği programıyla sınırları sorgulayan, onlarla oynayan festival, sınırları geçirgenleştirmeye gayret ediyor.

Dünyanın dört bir yanından İstanbul’un Her Köşesine

Alternatif ve yenilikçi işler üreten genç sanatçılara işlerini uluslararası platformda sergileme imkanı sunan festival, bu yıl da Türkiye’nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İtalya, Hollanda, Singapur, Belçika, Slovenya, Tayvan, Japonya ve Yunanistan olmak üzere toplam 11 ülkeden ekipleri İstanbul’da ağırlayacak. 

Festivalin mekanları ise bu sene çeşitleniyor. Akbank Sanat, Arter, Barış Manço Kültür Merkezi, BeReZe Gösteri Evi, DasDas, ÇAK Studio, ENKA Oditoryumu, Hope Alkazar, Kadıköy Belediyesi Alan Kadıköy gibi festival mekanlarına bu yıl BOVA Beyoğlu, CoBAC Workspace, Eksibir, İstos, Öktem Aykut, Sahne Kadir Has, @0_sbcs__1_ Studio ve Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi gibi farklı disiplinlerde mekanlar ekleniyor.