SON DAKİKA
Eğitim Çarşamba 02 Ekim 2024 02:03

SINAVLARA HAZIRLIK İÇİN EN PRATİK YARDIMCI:

e-Kitaplar, bilgiye erişimi ve ders çalışma süreçlerini yönetmeyi kolaylaştırmasıyla son zamanlarda dikkat çekiyor. Kültür, sanat, eğlence platformu D&R, e-Kitap dünyasının devi Kobo'nun yenilikçi modelleriyle özellikle sınava hazırlanan liselilerin ve üniversite öğrencilerinin ders kitaplarına her an her yerde ulaşması için ideal bir çözüm sunuyor.

Sınavlara hazırlık için en pratik yardımcı:

e-Kitaplar, öğrencilere ders materyallerine hızlı erişim, istedikleri bilgilere kolayca ulaşma ve öğrenme sürecini daha verimli yönetme imkanı sunarak, eğitim hayatını pratikleştiren bir çözüm olarak öne çıkıyor. Rakuten Kobo’nun yeni modelleri Libra Colour ve Clara Colour, okula dönüş döneminde öğrencilere ders çalışma süreçlerini daha etkili hale getirecek yenilikçi bir deneyim sunuyor. Kobo’nun Türkiye distribütörü D&R’ın raflarında ve dr.com.tr’de yer alan bu cihazlar, öğrencilere ders kitaplarını her an yanında taşıma ve dilediği her yerde kolayca çalışma fırsatı sağlıyor.

Ders kitaplarına her yerde 7/24 erişim

Kobo için optimize edilmiş renkli e-ink Kaleido 3 ekrana sahip Libra Colour; öğrencilere 24.000’e kadar e-Kitabı veya 150’ye kadar sesli kitabı depolayabilen 32 GB kapasitesi, uzun pil ömrü ve Bluetooth teknolojisi sayesinde ders notlarını ve kaynaklarını her an erişilebilir kılıyor. Ayrıca, Kobo.com e-Kitap mağazasına 7/24 erişim ve kütüphaneden kolayca kitap ödünç almak için OneDrive entegrasyonu ile gittikleri her yerde dijital raflarını doldurabilme olanağı sunuyor. Kobo Clara Colour’da ise tüm bu özelliklerin yanında 12 bine kadar e-Kitap ve 75 sesli kitap depolayabilen 16 GB hafızası bulunuyor.

Not alarak çalışanlar için ideal çözüm

Kobo Libra Colour, Dropbox ve Google Drive desteği ile öğrencilerin ders kitaplarını kolayca yüklemelerine olanak tanırken, yanında satılan Kobo Stylus 2 ile not almayı çok daha kolay hale getiriyor. Öğrenciler, kitap kenarlarına notlar ekleyebilir, önemli yerleri vurgulayabilir ve öğrenim süreçlerini daha etkili hale getirebilirler. En önemli bilgileri işaretleyip atlamamak için hem Libra hem de Clara modellerinde renk vurgulama özelliği de mevcut.

Ders çalışırken göz yorgunluğunu önleyen teknoloji

Tüm Kobo e-Kitap Okuyucular, gün boyunca mavi ışığı otomatik olarak azaltacak şekilde ayarlanabilen ComfortLight PRO özelliklerine sahip. Ön ışık teknolojisi, en rahat okuma deneyimi için ışığı gözlere değil, sayfaya yönlendiriyor. Gece geç saatlerde dahi ders çalışmak isteyenler için bu özellik, rahat bir uyku düzeni de sağlıyor. Ayrıca, “Karanlık Mod” seçeneği ile gözleri yormadan çalışmak mümkün hale geliyor.

Üstelik sürdürülebilir ve dayanıklı

Kobo’nun yeni modelleri sürdürülebilirlik konusunda da öne çıkıyor. Geri dönüştürülmüş ve okyanusa ulaşamadan toplanmış plastiklerden üretilen bu cihazlar, cihazın ömrünü uzatan ve pil değişimini kolaylaştıran tamir edilebilirlik özelliklerine sahip. Ayrıca, cihazların ambalajları yüzde 100 FSC sertifikalı geri dönüştürülmüş kâğıttan üretiliyor ve soya mürekkebi ile basılıyor.