Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.06
%0.15 0.05
Sterlin £
42.94
%0.22 0.09
Çeyrek Altın
4232.17
%0.76 31.68
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 02:00

ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE YILDIRIM DÜŞMELERİ İZMİR'DE YAŞAMI ETKİLEDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte etkili olan şiddetli yağış nedeniyle tüm birimlerini harekete geçirdi. Bazı ilçeler çok kısa süre içinde 35 kg'a varan yağış alırken, şehrin çeşitli noktalarına da çok sayıda yıldırım düştü.

Şiddetli yağış ve yıldırım düşmeleri İzmir'de yaşamı etkiledi

İzmir’de yaklaşık 2 saat süresince etkisini gösteren şiddetli yağmur ve peş peşe düşen yıldırımlar kentte olumsuzluklara neden oldu. Alsancak’ta elektrik akımına kapılan İnanç Öktemay (44) ve Özge Ceren Deniz (23) ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan iki yaralı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yağışların en çok düştüğü Bayraklı’ya giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Tugay’a Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse ve mahalle muhtarları eşlik etti.  Başkan Tugay ilk olarak Bayraklı Sevgi Yolu’ndaki esnafı ziyaret etti. Ardından su baskınlarının en çok yaşandığı pazaryeri ve Tepekule Mahallesi’ne giden Tugay, su baskının yaşandığı evlere ziyarette bulundu, mağduriyet yaşayan vatandaşlarının yaralarının sarılması için kapsamlı bir hasar tespit çalışmasının yapılması için talimat verdi.

Kısa süre içinde Bayraklı’ya 34,9 kg, Bayındır’a 17,6 kg, Ödemiş’e 17,3 kg, Konak’a 16,9 kg yağış düştü. İZSU Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile İZBETON Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bn 200 personel ve 500’ün üzerinde araçla sorunlu bölgelere müdahale etti. İZBAN, Metro ve Tramvay hattına ağaç devrildi. Devrilen ağaç nedeniyle seferler geçici süreyle durduruldu. 

İtfaiye ekipleri su çekme işlemlerinin yanı sıra yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarını da yürüttü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerine bağlı ekipler su baskını yaşanan bölgelerde pompalar, iş makineleri ve kanal araçlarıyla su tahliye çalışmalarına katıldı. 

Özellikle kıyı kesimlerde deniz suyunun yükseldiği ve bu durumun da olumsuzluk yarattığı gözlendi. Ayrıca kurak yaz mevsiminde kentte oluşan atıkların ilk yağmurla birlikte sürüklenerek yağmur suyu ızgaralarını tıkaması ve altyapı çalışmalarının yazın hız kazanması nedeniyle oluşan hafriyatın da tıkanmalara neden olduğu belirtildi. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR