Dolar $
32.89
%0.17 0.05
Euro €
35.34
%0.6 0.21
Sterlin £
41.71
%0.3 0.12
Çeyrek Altın
4031.48
%0.45 17.75
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Enerji Pazar 16 Haziran 2024 10:17

SHELL 8 HAFTALIK BABALIK İZNİYLE ÇALIŞANLARINI DESTEKLİYOR

Baba olan Shell çalışanları tek seferde ya da iki blok halinde kullanabildikleri bu izin uygulaması sayesinde yeni doğan bebeklerinin ilk döneminde yanlarında oluyor ve eşlerine daha fazla destek verebiliyor.

Shell 8 haftalık babalık izniyle çalışanlarını destekliyor

Türkiye’nin gelişimine 100 yılı aşkındır hizmet eden Shell, çalışanlarını da bir çok alanda desteklemek amacıyla öncü çalışmaları hayata geçiriyor. Bu kapsamda Shell, global çapta örnek bir uygulamayla, çocuk sahibi olan erkek çalışanları için 8 haftalık ücretli Ebeveyn İzni hakkını sunuyor. Böylece yasal izin olan 5 günün ötesinde, babaları hem çocuklarının hem de eşlerinin bu özel zamanında yanlarında olmaları için destekliyor.

 

Markanın 1 Ocak 2023 tarihinde başlattığı uygulamayla, çocuğun doğumla veya evlat edinerek aileye katılması durumlarında ücretli izin hakkı uygulanıyor. Bugüne kadar 30 çalışanın yararlandığı izin tek seferde veya 2 blok halinde kullanılabiliyor.

 

Uygulamayla hedeflerinin mutlu bireyler ve aileler için esnek ve yenilikçi çözümleri hayata geçirmek olduğunu belirtenShell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem şunları kaydetti:

 

 “Shell, çalışanlarına destek olma kültürünün çok gelişmiş olduğu bir şirket. Bu kültürü hem bugüne kadar sürdürdüğümüz desteklerimizle hem de günümüz dünyasına uyumlu olarak geliştirdiğimiz yeni uygulamalarımızla hep güçlü tutmaya kıymet veriyoruz. 8 haftalık bu izinle Shell’de babalar, bakıma en çok ihtiyaç duyduğu dönemde çocuklarıyla daha fazla vakit geçirebiliyor, onların bakımında aktif rol alabiliyorlar. 

 

Aile içerisindeki pozitif etkisiyle çalışanların mutluluğuna doğrudan yansıyan ebeveyn izni uygulamasına ek olarak Shell çalışanlarının sağlığını koruyan ve bireysel hedeflerinde onları destekleyen uygulamalar da sağladıklarını kaydeden Erdem, “Shell’in insanı önceliklendiren değerlerini İnsan Kaynakları politikalarımızın her aşamasında görünür kılıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Baba olan Shell çalışanları ise bu izin sayesinde, yıllar sonra geriye baktıklarında iyi ki diyecekleri anılar biriktirmelerine imkan sağlandığı için mutlu olduklarını, bu durumun çalışan motivasyonu ve bağlılığı için önemli olduğunu belirtiyorlar.

 

Hayatın her anına eşlik eden uygulamalar 

Shell, çalışanlarının iş ve yaşam dengesini korumak ve geleceklerine yatırım yapmak üzere yenilikçi uygulamalar sunuyor. Hibrit çalışma düzeni, esnek çalışma saatleri, yaz dönemi uzaktan çalışma ve part-time çalışma gibi uygulamalarla çalışanlarını destekliyor. Ayrıca, yasal yıllık izin sürelerinin üzerinde izin hakkı tanıyor.

 

Shell Çalışan Destek Programı ise Shell çalışanlarına ve ailelerine 7/24 danışmanlık hizmeti sunuyor. Çalışanlar, bu program aracılığıyla aile planlaması, hamilelik ve çocuk bakımı gibi konularda uzman danışmanlardan destek alabiliyorlar. Özel bir program ile de psikolojik destek, diyetisyen hizmetleri ve spor eğitmenleriyle seanslar gerçekleştirebiliyorlar.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR