Dolar $
34.08
%0 0
Euro €
37.67
%-0.17 -0.06
Sterlin £
44.71
%-0.38 -0.17
Çeyrek Altın
4470.42
%-0.95 -42.49
SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Perşembe 29 Ağustos 2024 16:42

SEVİL ÜSTEKİN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Canlandırdığı karakterlerle izleyicilerin kalplerine taht kuran sanatçı Sevil Öztekin bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Sevil Üstekin son yolculuğuna uğurlandı

Türk tiyatrosu ve sinemasının sevilen isimlerinden olan, 'Müzevir Müzeyyen' karakteriyle de televizyon izleyicilerinin hafızalarına kazınan oyuncu Sevil Öztekin bugün toprağa verildi.

'Doğuştan oyuncuydu'

Öztekin ile 1980'de sahneye çıktıklarını, turneye gittiklerini anlatan sanatçı Erol Evgin, "Çok zarif bir hanımefendiydi. Çok iyi bir aktristi. Mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın." dedi.

Oyuncu Ulvi Alacakaptan ise Üstekin ile aynı dönemde profesyonel oyunculuğa başladıklarını aktararak, "Bazı oyuncular ne oynuyorsa seyretmek istersin. Sevil onlardandı. Doğuştan oyuncuydu. Sessiz şöhretlerden biriydi." diye konuştu.

Sanatçının cenazesi, kılınan namazın ardından, Merkezefendi Mezarlığı'na defnedildi.

Bir çok karakteri başarıyla canlandırdı

Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nden mezun olan Üstekin, Muhsin Ertuğrul'un başkanlığındaki özel tiyatro okulu LCC'de 3 yıl eğitim gördü.

Usta oyuncu Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu'nda çalıştı.

Sevil Üstekin, 'Kapıcılar Kralı' ve 'Şaban Oğlu Şaban' filmlerinde canlandırdığı karakterlerle sinemaseverlerin hafızına kazandı.