Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36
%-0.01 -0
Sterlin £
42.91
%0.14 0.06
Çeyrek Altın
4242.45
%1.01 41.84
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | SPOR Cuma 12 Temmuz 2024 00:00

SERVET YARDIMCI, TFF BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINDAN ÇEKİLDİ

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimlerinden adaylığını çektiğini açıkladı.

Servet Yardımcı, TFF başkanlığı adaylığından çekildi

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz'da olağanüstü seçim kararı almasının ardından aday olmuştu. Yardımcı, TFF başkanlık seçimlerinden adaylığını çektiğini duyurdu.

UEFA bünyesinde 7 yılı aşkın zamandır bulunduğunu belirten Yardımcı, 2019 Süper Kupa finali, 2023 Şampiyonlar Ligi finali, 2026 UEFA Avrupa Ligi finali, 2027 UEFA Konferans Ligi finalinin Türkiye'ye kazandırılması gibi birçok durumda rol oynadığını vurguladı. 

Servet Yardımcı, TFF Başkanlık adayının açıklamasının ardından iftira ve kumpaslarla hedef alındığını belirtti. Yardımcı, adaylıktan çekilme nedenlerini şöyle açıkladı:

"Sahip olduğum aile terbiyem, edebim, yetiştirilme şeklim, böyle kirli bir düzenin karşısında durmama, bana inanan, benimle birlikte yola çıkan insanların da kumpaslarla karşı karşıya kalmasına asla izin vermez. Türkiye'nin her kesimi tarafından değişmesi talep edilen bir futbol yapısının devam edebilmesi adına böyle bir operasyonla karşı karşıya kalmak, tüm futbol ailemiz adına büyük bir sorundur. Halen, seçimi kazanabilmek için yeterli imza sayısı ve destek elimizde olmasına rağmen, TFF başkan adaylığımdan, yedi yıldır devam eden UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Fedrasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerimden çekildiğimi saygılarımla yüce milletimize arz ederim."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR