SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 05 Ekim 2023 02:46

SEFERİHİSAR'DA BASIN KAMPI SONA ERDİ

tarafından, "Yol Arıyoruz" temasıyla birincisi düzenlenen ve 4 gün boyunca birçok etkinliğe sahne olan İzmir Basın Kampı, coşkulu bir konser ve ödül töreniyle sona erdi.

Seferihisar'da basın kampı sona erdi

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Burada gazeteciler, 'yol arıyoruz' diyerek buluştu. Aradıkları yol demokrasinin, özgürlüğün, güzel günlerin yoludur. O yolu bulana kadar hep beraber mücadele edeceğiz" dedi.

Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde, 28 Eylül-1 Ekim günleri arasında Seferihisar'da düzenlenen "1. İzmir Basın Kampı" sona erdi. Türkiye'nin farklı illerinden 100'ün üzerinde gazeteci, akademisyen ve uzmanın buluştuğu, "Yol Arıyoruz" temasıyla gerçekleşen basın kampında, 4 gün boyunca forumlar, paneller, söyleşiler düzenlendi. Kampın son gecesinde ünlü radyo programcısı Nihat Sırdar, 90'lı yılların sevilen şarkılarıyla Seferihisarlılara ve gazetecilere coşkulu anlar yaşattı. Gazeteci Özlem Gürses ve Çelik Özdemir'in sunuculuğunu yaptığı gecede, kampın sonuç deklarasyonu açıklandı, "Basın Özgürlüğü" ve "Medya Araştırmaları" ödülleri de sahiplerini buldu. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Türkiye'nin her yerinden, tüm baskılara karşı, büyük bir cesaret ve azim ile mesleğini yapmaya devam eden 100'den fazla gazeteci, Seferihisar'da basın özgürlüğünü tartışmak için buluştu. Özgür basın demek, demokratik bir ülke demektir. Halkın gerçeklere ve doğrulara erişebilmesi demektir. Bu yüzden basın özgürlüğü ekmek gibi su gibi önemli. Fakat ne acı ki, doğruları söyleyen gazeteciler işsizlikle ya da cezaevi ile korkutuluyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışan bir Türkiye için özgür bir toplum olmamız gerekiyor ve bunun da yolu özgür basından geçiyor. Gazetecilik ne kadar kamu göreviyse, gazeteciyi desteklemek de kamu görevidir.” dedi.