SON DAKİKA
Umut Çelik | GÜNCEL Pazartesi 05 Şubat 2024 13:46

SEFERBERLİK RUHUYLA YARALARI SARMAYA DEVAM

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Cumhuriyet tarihimizin en çok can kaybına ve yıkımına yol açan Asrın Felaketi ile yüzleşti. Devletimiz ve milletimizin tek vücut olduğu süreçte yaraları sarmaya kamu ve özel kuruluşlar da katıldılar. Bu kuruluşlardan biri olan Albayrak Grubu, Asrın Felaketi ile karşı karşıya kalan milletimizin acısı karşısında henüz ilk dakikalarda harekete geçti ve Albayrak Gönüllüleri başta olmak üzere tüm markalarıyla deprem bölgelerine hızla ulaştı. Bugün ise Grup'un kurduğu Hatay Kırıkhan ve Gaziantep Nurdağı bölgesindeki 1050 adet konteynerde yaşam devam ediyor. Yapımı tamamlanan bu konteynerlerde 5 Şubat günü Albayrak Gönüllüleri çocuklar hep gülsünler diyerek bir dizi psikososyal etkinlik gerçekleştirdiler.

SEFERBERLİK RUHUYLA YARALARI SARMAYA DEVAM

Albayrak Grubu, “Seferberlik Ruhuyla Yaraları Sarma Zamanı” diyerek vakit kaybetmeden deprem bölgesine akın ederken, Grup tüm süreç boyunca; Türk Kızılay Derneği, AFAD, MSB, Jandarma ve milletimizle tek vücut olarak çalıştı. Gruba ait Albayrak İnşaat, Albayrak Medya, Trabzon Port, TÜMOSAN, Sukkar Şeker, Kademe, Vogel, Albil, Ağa Maden, Mezra Ziraat, Nakil Lojistik, Ereğli Tekstil, Platform Turizm ve Varaka gibi şirketlerinin büyük destek verdiği bu seferberlikte en ön sırada yerlerini aldılar. 

Albayrak Gönüllüleri, 5 Şubat tarihinde çocuklar hep gülsünler, travmalarını aşabilsinler diye Hatay, Kırıkhan’da bulunan konteyner kentte kukla gösterisi, konsol oyunları ve eğlendirirken öz farkındalık sağlayıcı bir dizi etkinliği çocuklarla buluşturdular.

Albayrak Grubu Hatay ve Gaziantep’te Konteyner Kentler Kurdu

Albayrak Grubu sadece deprem sürecini değil; aynı zamanda devam edecek süreç için de çalışmalarını gerçekleştirirken toplamda 206.083.044 ₺ maddi yardımda bulundu. Bu doğrultuda yıkılan binalar neticesinde büyük bir soruna yol açabilecek barınma konusunda devletimizin ve milletimizin yanında yer alan Grup, Albayrak İnşaat faaliyeti kapsamında Hatay Kırıkhan ve Gaziantep Nurdağı bölgesinde “Konteyner Kent Projesi”ni hayata geçirdi. İki şehirde toplamda 1050 adet konteynerin yer aldığı projede cami, mescit, 12 derslikli okul, çocuk eğitim merkezi, yemekhane, çocuk ve gençlik atölyeleri, etkinlik alanları, park gibi alanlar da bulunuyor.

1967 yılında meydana gelen Pülümür depreminde henüz 14 yaşındayken deprem konutları inşasında yer alan Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, “1939 Erzincan depremi olduğunda dedemiz yardım için milletimizin yanındaydı. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde de yardım için biz oradaydık. Depremin henüz 2. gününde bir Konteyner Kent kurmaya karar vererek harekete geçtik. Çalışma arkadaşlarımız ve gönüllülerimiz hâlihazırda deprem bölgesine akın ediyordu. Bu refleks, göreceğiniz üzere, bizlere Grubumuzun tarihinden miras kalan bir misyondur. Bizler, tüm bu yardımlarımızı hiçbir karşılık beklemeden gerçekleştirirken en büyük gücümüzü; grubumuzun tarihi misyonu ve çalışma arkadaşlarımızın fedakârlıklarından aldık” dedi.

Konteyner Kentte Depremzede Çocuklara Psikososyal Destek Sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenenler maalesef çocuklar oldu. Aile bireylerini depremde kaybeden, okullarından, arkadaşlarından ayrı kalan çocuklar için depremin ilk gününden itibaren pek çok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Depremin ilk gününden itibaren yardım ve desteklerini artırarak sürdüren Albayrak Grubu, gönüllüleri ile birlikte 5 Şubat günü Hatay, Kırıkhan’daki Konteyner Kent’te çocuklara psikososyal destek sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 

Grubun önemli markalarından Ketebe Çocuk, GZT ve grubun gönüllüleri çocuklarla bir araya geldiler. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde Yeşilay ile “Benim Kulübüm Yeşilay Tırı” etkinliğiyle 220 faaliyet gerçekleştirilerek 1457 çocuğa psikososyal destek sağlayan gönüllüler bu vesileyle projelerine bir yenisini daha ekledi. 

Albayrak Grubu Tüm Markalarıyla Deprem Bölgesinde

Albayrak Grubu tüm şirketlerinin katkılarıyla; 7 tırla 640.059 paket giyim,   20.000 paket tekstil ürünü, 8 tır ve 4 minibüsle gıda ve hijyen kiti, 10 tır ev eşyası, 4 adet mobil aşevi, 6 adet mobil tuvalet, 104 adet konteyner ve çadır, 5000 adet kumanya, 575 adet varil soba, 375 ton şeker, 11 tırla 214.940 kg hayvan yemi, 10 ton yakıt (odun), 10 konteyner ile 23.534 adet ev eşyası, 108 adet nakliye için tır, yolcu transferi için 73 adet otobüs ve minibüs desteğiyle vatandaşlarımızın yaralarını sarmayı amaçladı.

Grup, Konteyner Kent Proje’sinin yanı sıra depremin ilk anında Ereğli Tekstil firmasıyla da harekete geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin giyim ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayan Ereğli Tekstil şirketi, bu tecrübesinden hareketle afet bölgesi için kırmızı alarm verdi. AFAD’ın acil çadır siparişleri doğrultusunda hızla çadır üretimine başlayan Ereğli Tekstil, tüm imkân ve kabiliyetlerini maksimum seviyeye çıkararak 24 saat prensibiyle gece gündüz demeden vardiyalı olarak çalıştı. Ereğli Tekstil bu çalışmalar doğrultusunda 60.000 adet kullanıma hazır çadırı AFAD’a teslim etti.

Nakil Lojistik ve Platform Turizm, turizm ulaşım sektörüne dair birikim ve imkânlarını deprem bölgesi için kullandı. 80’den fazla tır, 70’den fazla otobüs ve minibüs ile yardım ve gönüllü ekiplerinin transferi için yollara koyuldu.