SCHAEFFLER'DEN 20 MİLYON EURO'LUK YATIRIM
Otomotiv ve endüstri sektörlerinin küresel çapta lider tedarikçilerinden Schaeffler, 20Ar-Ge merkezinden oluşan küresel ağıyla mobilitenin geleceğini şekillendirme kapasitesini güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak Kysuce'de yeni bir geliştirme merkezi açan şirket, ileri teknolojiye sahip bu merkez ile yeni test ve laboratuvar kapasitesine 20 milyon Euro yatırım yapmış oldu. Geleceğin mobilitesi için kurulan güçlü ekibin, 2025 yılına kadar 500 kişi olması hedefleniyor.
Schaeffler, geleceğin mobilite çözümleri için küresel geliştirme faaliyetleri doğrultusunda Slovakya'nın Kysuce şehrindeki tesisinde yeni ve gelişmiş bir merkez açtı. Merkez, elektromobilite için ürünler ve bileşenlerin yanı sıra otomatik sürüş gibi uygulamalar için şasi sistemleri de geliştiriyor. Küresel otomotiv ve sanayi tedarikçisi Kysuce'deki mevcut test tesisini de yeni laboratuvar, test ekipmanları ve test istasyonlarıyla büyütüyor. Schaeffler yeni geliştirme merkezi ve test tesisinin yükseltme çalışmaları için 20 milyon Euro'luk yatırım yaptıklarını ifade eden Schaeffler AG Otomotiv Teknolojileri CEO’su Matthias Zink: "Yenilik kabiliyeti şirketimizin başarısı için hiç bu kadar önemli olmamıştı. Geleceğe yönelik bir teknoloji şirketi olarak Schaeffler, Kysuce'de ve dünya çapında araştırma ve geliştirmeye büyük yatırımlar yapıyor" dedi.
Geliştirme ve üretim faaliyetleri tek bir noktada
Schaeffler’in Kysuce tesisinde, 350’den fazlası geliştirme alanında olmak üzere 20 ülkeden yaklaşık 4.300 personel çalışıyor. Şirket, 2025 yılına kadar geleceğin mobilitesinin geliştirilmesinde çalışan personel sayısını 500'e yükseltmeyi hedefliyor. Schaeffler bu kapsamda tesisinde özellikle hibrid modüller ve elektrik aksları gibi kısmen ve tamamen elektrikli tahrik teknolojilerine odaklanan bir dizi yeni pozisyon oluşturuyor. Merkez, yeni ürünler ve müşteriye özel çözümler için çok çeşitli geliştirme faaliyetleri sunuyor. Bu faaliyetler arasında sistem ve yazılım geliştirme, simülasyon ve test, donanım tasarımı ve mekanik ürün tasarımı yer alıyor. Geliştirme merkezi uzmanları ayrıca otomotiv sanayinden uluslararası müşterilere yönelik geniş çapta proje yönetimi faaliyetleri de sağlıyor. Schaeffler, bitişikteki fabrika alanlarında motor ve şanzıman sistemlerinin, geniş yelpazede rulmanların, kumanda sistemlerinin,elektrik aksları ve hibrit tahrik sistemleri için bileşenlerin ve elektromekanik viraj denge çubuğu gibi şasi kumandalarının montajını yapıyor. Tüm bu gelişmeler ışığında, geliştirme ve üretim faaliyetlerinin tek bir noktada bir araya getirilmesi şirkete büyük katma değer katıyor.
Futbol sahası kadar alanda geleceğin mobilitesini geliştiriyor
Kysuce bölgesinin Schaeffler için ideal bir konum olduğunu belirten Schaeffler Kysuce Kampüsü Sorumlu Müdürü Milan Jurky, konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu konumda ilgili teknolojik uzmanlığa sahip birinci sınıf üniversitelerden ve araştırma kurumlarından yararlanabilmenin yanı sıra Slovakya'nın en iyi ve en parlak geliştirme uzmanlarına da erişebiliyoruz. Yeni inşa edilen tesisler, yaklaşık 8 bin metrekarelik zemin alanından oluşuyor. Dört katlı geliştirme merkezi 4 bin metrekare alana yayılırken, test istasyonları ve ekipmanlar kalan 4 bin metrekare üzerinde yer alıyor. 2021 yılı sonunda inşaat çalışmalarına başlanan yeni kalkınma merkezi binamıza çalışmalara başlanmasından 1,5 yıl sonra yerleşiyoruz. Tüm binanın tasarımı ve teçhizatı, ultra modern ofis ekipmanı,özel iletişim ve iş birliği alanları ve çalışanların ağ kurabileceği ve fikirlerini paylaşabileceği noktalar, New Work'e oldukça uygun. Bu noktada günümüzün artan esnek ve dijital iş birliği ihtiyacına yanıt veriyor, çalışanlarımıza geleceğe uygun çalışma alanları sunuyoruz" dedi.
Güçlü bir küresel kalkınma ağının parçası olacak
Kysuce'deki yeni geliştirme merkezi, dünya genelinde 20 araştırma ve geliştirme noktasında yaklaşık 8 bin çalışandan oluşan güçlü bir küresel ağın parçası. Schaeffler'in E-Mobilite Başkanı Dr. Jochen Schroder, "Geliştirme tesislerimizin yarısından fazlasında, geleceğe hazır elektrikli aktarma organları, mobilite çözümleri ve yenilikçi şasi çözümleri üzerinde çalışıyoruz. Modern güç aktarım ve mobilite çözümlerinin geliştirme merkezleri arasında; Wooster ve Troy (ABD), Puebla (Meksika), Buhl ve Herzogenaurach (Almanya'da), Szombathely (Macaristan), Svitavy (Çek Cumhuriyeti), Pune (Hindistan), Seul (Güney Kore),Yokohama (Japonya) ve Taicang ile Changsha (Çin) yer alıyor. Stratejimiz,farklı yerel uzmanlık alanları ve sorumluluklardan oluşan küresel bir kalkınma ağına sahip olmak üzerine kurulu. Bu küresel yapı sayesinde müşterilerimize her zaman yakın olabiliyor ve yerel ihtiyaç ve gerekliliklere hızla yanıt verebiliyoruz” şeklinde konuştu.