SON DAKİKA
GÜNCEL Çarşamba 09 Ekim 2024 02:15

SASE NOKTASI AÇARAK TÜRKİYE'YE BAĞLILIĞINI PEKİŞTİRİYOR

Yeni merkez noktası, Fortinet Unified SASE'nin Türkiye ve komşu ülkelerdeki müşteriler tarafından kullanılabilmesini kolaylaştıracak.

SASE Noktası açarak Türkiye'ye bağlılığını pekiştiriyor

Ağ ve güvenliğin yakınsamasını sağlayan küresel siber güvenlik lideri Fortinet®, İstanbul, Türkiye'de yeni bir özel Merkez Noktası (POP) açtığını duyurdu. Bu merkez, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve diğer komşu ülkelerdeki müşteriler için Fortinet Unified SASE'in erişimini ve kullanılabilirliğini artıracak. 

Uzaktan çalışma ve hibrit iş gücünün yaygınlaşması, hem kamu hem de özel konumdaki uygulamalar ve hizmetlerde güvenli uzaktan erişim konusunda büyük bir talep yarattı. Bu eğilim, BT Dönüşümünün sonuçlarıyla birlikte kurumsal saldırı yüzeylerini önemli ölçüde genişletti ve kurumsal güvenliği daha da karmaşık hale getirdi. Bu zorluğun üstesinden gelmek için ağ ve güvenliğin yakınsaması, artık CISO'ların göz önünde bulundurduğu en kritik unsurlardan biri haline geldi. 

Fortinet Unified SASE, günümüzün hibrit iş gücünü desteklemek için temel ağ ve güvenlik teknolojilerini sorunsuz bir şekilde entegre ediyor. Yenilikçi yaklaşımı, tüm bulutlardaki uygulamaları ve verileri korurken, nerede olurlarsa olsunlar uzaktan çalışanlar için güvenli erişim sağlıyor. 

Ayrıca bu çözüm, sınıfının en iyisi yapay zeka odaklı güvenlik, birleşik yönetim ve uçtan uca dijital deneyim izleme ile yüksek performanslı ve ölçeklenebilir bir bulut ağı sunuyor. Fortinet Unified SASE, SD-WAN ve buluttan dağıtılan güvenlik hizmeti ucunu (SSE) entegre ederek ağ ucunda ve mikro dallarda ağ ve güvenlik sağlıyor ve böylece web, kurumsal ve SaaS uygulamalarına güvenli erişim sağlıyor. Bu, konsolidasyon yoluyla yüksek yatırım getirisi, şubelerden sahadaki uzak çalışanlara kadar birleşik bir güvenlik duruşu ve gelişmiş bir dijital kullanıcı deneyimi sağlıyor. 

Google Cloud ve Digital Realty ile iş birliği yapan Fortinet, Fortinet Unified SASE'in dünya çapında yaygınlaşmasını hızlandırarak küresel SASE POP ağını daha da genişletti. Dünya çapında 140'tan fazla lokasyonla Fortinet müşterileri artık ağ ve güvenliğin yakınsamasını sorunsuz bir şekilde benimseyerek dağıtık iş gücü için buluttan sağlanan güvenlik ve bağlantıya daha da geniş erişim sağlayabiliyor. 

En Son Trendler ve Fortinet Güncellemeleri Fortinet Unified SASE Summit'te! 

SASE evrimine olan bağlılığının bir parçası olarak şirket, 10 Ekim'de “SASE Yapay Zeka ile Buluşuyor: Güvenli Hibrit Dünyayı Dönüştürün” başlıklı Birleşik SASE Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. Katılımcılar, Fortinet müşterileri ve Google Cloud'dan gelen bilgilerle SASE'in geleceğine ve hibrit iş güvenliğini nasıl yeniden şekillendirdiğine özel bir bakış atacaklar. Ayrıca katılımcılar Gartner uzmanlarından da görüşler alacaklar. 

Fortinet Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan Bölge Direktörü Arzu Derbent Akkaya şu değerlendirmelerde bulundu: “İstanbul'da ilk Birleşik SASE POP'unu açan Fortinet, yerel işletmelerin ve kamu kurumlarının siber güvenlik gereksinimlerini ve yerel düzenlemeleri karşılamak üzere tasarlanmış kapsamlı bir çözüm sunarak müşterilerimize yerel olarak hizmet verecek bir altyapı kurdu. Bu yatırım, ülkemizin siber güvenlik ortamını iyileştirme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor.” 

Fortinet Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Türkmenistan,Sistem Mühendisliği Müdürü Hasan Bolelli ise şu yorumda bulundu:  “Fortinet, Birleşik SASE çözümlerini hem inovasyon hem de yatırım açısından büyütmeye son derece kararlı. Stratejimiz, Türkiye ve komşu ülkelerdeki işletmelere en güvenilir ve güvenli birleşik SASE çözümünü sunmak. İstanbul'daki yeni POP, Fortinet'in bulut üzerindeki güvenlik hizmetlerinin performansını ve güvenilirliğini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda verilerin Türkiye sınırları içinde güvende kalmasını garanti ederek yerel düzenlemelere uyumu da sağlıyor. Finans, Sigorta, Hızlı Tüketim Ürünleri, Sağlık ve Eğitim gibi farklı düzenlemeye tabi iş dikeyleri, ağ ve güvenlik gereksinimlerinin hem yerel hem de uzak kullanıcılar için benzer politikalarla ele alındığı ülke içinde barındırılan SaaS Hizmetlerini kullanmaktan fayda sağlayacaktır.”