Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Savunma Çarşamba 19 Haziran 2024 12:19

SARSILMAZ, PARİS'TE AVRUPA'NIN SİLAH ENDÜSTRİSİNE YÖN VERİYOR!

Avrupa'nın en büyük silah üreticilerinden Sarsılmaz, küresel sektörün en önemli fuarlarında yer alarak son teknolojiyle ürettiği ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Sarsılmaz Fransa'da 17-21 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak olan Eurosatory 2024'e de iddialı bir ürün çeşitliliğiyle katılıyor. Türkiye'nin yerli ve milli olanaklarla geliştirilip üretilmiş en büyük kalibreli silahı olma özelliğini taşıyan SAR 12.7 MT fuarda Sarsılmaz'ın bayrak taşıyıcısı olacak. Sarsılmaz, alanında klasikler arasına giren SAR-9'un yeni jenerasyonu olan SAR-9 Gen 3 ile de sektöründeki iddiasını ortaya koyacak.

Sarsılmaz, Paris'te Avrupa'nın Silah Endüstrisine Yön Veriyor!

Ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük silah üreticilerinden Sarsılmaz, hava ve kara savunması güvenliğine yönelik en büyük uluslararası fuar olan Eurosatory 2024’e en yeni ve ileri teknolojiye sahip ürünleriyle katılacak. Sarsılmaz, tabanca ve ağır makineli tüfek modellerinin yanı sıra otonom silahlarını ve Türkiye’nin savunma gücünü artıran özel projelerini hükümet yetkilileri, karar vericiler, son kullanıcılar, sanayiciler ve satın alma heyetlerine tanıtacak.

17 - 21 Haziran 2024 tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te Nord Villepinte'de kapılarını açacak olan Eurosatory 2024 sektörün önemli fuarları arasında yer alıyor. İki yılda bir düzenlenen fuara 2022 yılında 150 ülkeden 62.000 profesyonel ziyaretçi ve 96 ülkeden 250 resmi delegasyon katılmıştı. Avrupa’da artan güvenlik duyarlılığı nedeniyle fuarın bu yıl daha fazla bir ilgiyle takip edilmesi bekleniyor. 

Sarsılmaz, Eurosatory 2024’e geniş ve iddialı bir ürün yelpazesiyle katılacak. Sarsılmaz standının bayrak taşıyıcısı ise 12.7 MT ağır makineli olacak. Muharebe ortamında ihtiyaç duyulan güçlü ateş desteğini sağlamak amacıyla üretilen ağır makineli tüfek SAR 127 MT, gerekli ara yüz bağlantıları yapılarak kara, deniz ve hava araçlarına da monte edilebiliyor. İsteğe göre sağdan ya da soldan yapılabilen mayonlu mühimmat beslemesi sayesinde, entegre edildiği uzaktan kumandalı sistemlerin ya da yerleştirildiği mevzinin yapısına kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. SAR 127 MT’nin bölge hedefleri için etkili menzili 1.830 metreye ulaşabilirken, azami menzili 6.764 metreye kadar çıkıyor. Hava soğutmalı silahın namlusu ise hızlı değiştirilebilme (QCB) özelliğine sahip. 

Sarsılmaz, 12.7 MT’nin yanı sıra fuarda SAR 9’un yeni jenerasyonuyla da ilgiyi üzerine çekecek. SAR9 serisinin en yeni ve ileri teknolojiye sahip jenerasyonu olan Gen3, tasarım ve mühendislik özellikleriyle kullanıcılara yepyeni bir deneyim sunuyor. SAR9 Gen3 değiştirilebilir kabza kapağı ve sırtlık, manuel emniyet (SAR9 C Hariç) ve durum göstergesi, her türlü aksesuara mükemmel uyum sağlayan picatinny ray sistemi ile birlikte geniş bir kişiselleştirme olanağını da beraberinde getiriyor. Sarsılmaz Paris’teki fuarda ayrıca makineli tüfek SAR 762 MT, sahadan elde edilen geri bildirimlerle kullanıcı dostu olarak geliştirilen SAR 56 piyade tüfeği, meskûn mahal kullanımı için tasarlanan otomatik tabanca SAR 109T modellerini sergileyecek. Kısa süre önce ABD Teksas’taki Galveston Polis Departmanının görev silahları arasına giren Sar9 SOCOM 9 mm'lik tabanca da standın özel parçaları arasında yerini alacak. Türkiye’de SAR9 SP olarak satışa sunulan Sar9 SOCOM, özel kuvvetlerin zorlu koşullardaki taleplerini karşılamak üzere tasarlandı. 

 “Havada, Karada ve Denizde” sloganıyla bir ordunun ihtiyaç duyduğu silah ve mühimmatın neredeyse tamamını üretme kapasitesine sahip olan Sarsılmaz’ın geliştirdiği 300’ün üzerinde askeri ve sivil model, 80’den fazla ülkenin silahlı kuvvetleri, emniyet teşkilatları ve sivil kullanıcıları tarafından tercih ediliyor. Avrupa'nın en güçlü tesisine sahip olan, Sarsılmaz'ın yılda 440 bin tabanca, 120 bin piyade ve makineli tüfek üretim kapasitesi bulunuyor. Güçlü Ar-Ge altyapısıyla, otonom silahlar ve robotik sistemlerle ilgili çalışmalarına da devam eden Sarsılmaz, kısa bir süre önce bünyesine kattığı uzaktan kumandalı silah kuleleriyle sektörde “çözüm lideri” konumunu da pekiştiriyor. Sarsılmaz, ilgililerine silah sistemleri entegre edilmiş, testleri tamamlanmış uzaktan kumandalı silah sistemlerini tek elden teslim alma imkanı sağlıyor. 

12.7 MT/ETKİLİ ATIŞ GÜCÜYLE GÜVENLİK KUVVETLERİNİN EN BÜYÜK YARDIMCISI

Muharebe ortamında ihtiyaç duyulan güçlü ateş desteğini sağlamak amacıyla üretilen ağır makineli tüfek SAR 127 MT hem tam otomatik olarak çalışabilme hem de tek tek atış yapabilme özelliğine sahip. Silah ayrıca isteğe göre sağdan ya da soldan yapılabilen mayonlu mühimmat beslemesi sayesinde, entegre edildiği uzaktan kumandalı sistemlerin ya da yerleştirildiği mevzinin yapısına kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. Gerekli ara yüz bağlantıları yapılarak kara, deniz ve hava araçlarına da monte edilebilen ve yaklaşık 38 kilogram ağırlığında olan SAR 127 MT’nin bölge hedefleri için etkili menzili 1.830 metreye ulaşabilirken, azami menzili 6.764 metreye kadar çıkıyor. Hava soğutmalı silahın namlusu ise hızlı değiştirilebilme (QCB) özelliğine sahip. Bu özellik, aralıksız ateş baskısı gerektiren durumlarda silahın atım gücünden ödün vermeden muharebeye devam edebilmesini sağlıyor. 

SAR9 GEN3/BİR TABANCADAN BEKLENENİN ÇOK ÖTESİNDE

SAR9 serisinin en yeni ve ileri teknolojiye sahip jenerasyonu olan Gen3, tasarım ve mühendislik özellikleriyle kullanıcılara yepyeni bir deneyim sunuyor. SAR9’un üçüncü nesil modelleri arasında yer alan SAR9 Gen3, Sarsılmaz’ın polimer gövde, paslanmaz kaset ve yüksek alaşımlı çelik namlu ve kapak uzmanlığını en ileri düzeyde bir araya getiren bir yapıya sahip. SAR9 Gen3 ayrıca değiştirilebilir kabza kapağı ve sırtlık, manuel emniyet (SAR9 C Hariç) ve durum göstergesi, her türlü aksesuara mükemmel uyum sağlayan picatinny ray sistemi ile birlikte geniş bir kişiselleştirme olanağını da beraberinde getiriyor. SAR9 Gen3; tetik emniyeti, yarı kurulu sistem ve gövde emniyetini bir araya getiren geniş güvenlik özelliklerini, ileri seviyeye taşıyor. Üst düzey kontrol sağlayan 18 derecelik kavrama açısı ve kurmayı destekleyen üst kapak, SAR9 Gen3’ün zorlu koşullarda bile en rahat şekilde kullanımını sağlayan özellikleri arasında. Dayanıklılık ile hassasiyeti bir araya getiren SAR9 Gen3, 90 derece tetik kırılım açısı, kısaltılmış tetik yolu ve artırılmış tetik hassasiyeti sayesinde nişan almayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Art arda atışlarda maksimum performansı sağlamak amacıyla geliştirilen geniş ve sayısal olarak daha fazla soğutma kanalı farklı açılardan namlu soğutmayı mümkün kılıyor. SAR9 Gen3, ayrıca gelişmiş fonksiyonlara sahip reddot opsiyonunu uyumlu mekanik nişan hattı ile zenginleştiriyor. 9 mm kalibrede olan SAR9 Gen3, 193 mm toplam uzunluk, 36mm genişlik ve 760 gram ağırlığıyla taşıma ve kullanım kolaylığı sunarken; 15, 17 ve 19 şarjör seçeneğiyle birlikte geliyor.

ABONE OL