Dolar $
32.9
%0.16 0.05
Euro €
35.21
%-0.09 -0.03
Sterlin £
41.61
%-0.09 -0.03
Çeyrek Altın
4029.49
%0.68 26.92
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Tarım ve hayvancılık Cumartesi 22 Haziran 2024 19:00

ŞANLIURFA'DA TARIM ARAZİLERİ DENETLENİYOR

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, tarım alanlarında anız yakılmasına karşı sıkı denetimlerin sürdüğünü belirterek olası yangınlara sebebiyet verecek davranışlarda bulunanlara ağır cezalar verileceğini ifade etti.

Şanlıurfa'da tarım arazileri denetleniyor

Vali Şıldak, Şanlıurfa'da haftalar öncesinden anız konusunda uyarılarda bulunan ve tarımsal alanların mercek altına alınarak sıkı şekilde denetlenmesi yönünde ilgili kurumlara talimat verdi. Şıldak, denetim mekanizmasını en üst seviyeye taşıdıklarını açıkladı.

Ekili ve hasadı yapılmış araziler ile ormanlık alanlarda kolluk kuvvetlerinin 24 saat esası ile denetimlerini sürdürdüğünü belirten Vali Şıldak, olası yangınlara sebep olan kişi veya kişilere ağır yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

Konu ile birebir ilgilendiğini ve günlük raporlar halinde olayları takip ettiğini belirten Vali Şıldak, "İlimiz genelinde anız yangınları ile ilgili sıkı bir takip başlatılmıştır. Anız yakanlar hakkında kolluk birimlerimiz tarafından gerekli tespitler yapılarak mutlaka adli ve idari işlemler uygulanacaktır. Anız yakarak tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin yanmasına, insanların ve diğer canlıların hayatını kaybetmesine sebep olmayın" dedi.

Son günlerde Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan yangınlardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını da dile getiren Vali Şıldak, "Komşu iki ilimizde yaşanan yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Benzer faciaların yaşanmaması için lütfen sağduyulu davranalım ve yangına sebebiyet verebilecek davranışlardan kaçınalım" ifadelerine yer verdi.

Anız yakanlarla ilgili güvenlik birimleri failleri belirleyerek haklarında işlem başlatacak. Bu işlem kapsamında şüpheli kişi hem Cumhuriyet Savcılığına bildirilerek adliye işleme tabi tutulacak, hem de hakkında idari para cezası uygulanacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR