Dolar $
32.94
%0.08 0.02
Euro €
35.94
%0.19 0.07
Sterlin £
42.65
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
4162.74
%0.16 6.54
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Cuma 19 Temmuz 2024 19:00

ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN BOĞULMA OLAYLARINA KARŞI YENİ TEDBİR

Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan karar gereğince il genelinde bulunan bütün sulama kanalları, barajlar, göl ve göletler, akarsu, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj, taşkın kontrol tesisi ve benzeri alanlarda suya girilmesi yasaklandı.

Şanlıurfa Valiliği'nden boğulma olaylarına karşı yeni tedbir

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın hassasiyet gösterdiği konuların başında gelen “boğulma vakaları” ile ilgili yeni kararlar alındı.

Şanlıurfa Valiliği, İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince alınacak tedbirlere uymayanlar hakkında taviz verilmeyeceğini duyurdu. Buna göre sulama kanalları, barajlar, göl ve göletler, akarsu, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj, taşkın kontrol tesisi ve benzeri alanlarda her ne sebeple olursa olsun suya girilmesi yasaklandı.

Vali Şıldak’ın imzası ile kaymakamlıklar, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, belediye başkanlıkları ve DSİ 15. Bölge Müdürlüğü’ne iletilen Valilik Genel Emri doğrultusunda yapılacak denetimle yasağa uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacak.

“Taviz vermeyeceğiz”

Alınan önlemlerin insan can güvenliğine yönelik olduğunu belirten Vali Şıldak, “Biz bir kez daha vatandaşlarımıza yüzmek veya serinlemek amacıyla yasaklanan alanlara girilmemesi konusunda uyarıda bulunmak istiyoruz. Özellikle aileler çocuklarını bu konuda bilgilendirmeli. Tehlikeli yerlerde yüzmek cesaret örneği değildir. Alınan karar gereği kesinlikle taviz verilmeyerek denetimler yapılacak ve gerekli cezai işlemler yapılacaktır. Amaç kesinlikle ceza uygulamak değil, caydırıcılıkla insan hayatını ön planda tutmaktır” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR