Dolar $
33.94
%-0.42 -0.14
Euro €
37.55
%-0.23 -0.08
Sterlin £
44.59
%-0.38 -0.17
Çeyrek Altın
4456.24
%-0.56 -24.73
SON DAKİKA
GÜNCEL Pazartesi 02 Eylül 2024 15:13

ŞANLIURFA BELEDİYE BAŞKANI GÜLPINAR PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. İstifasını bir video mesajı ile kamuoyuna duyuran Gülpınar, görevine "bağımsız" devam etme kararı aldığını duyurdu.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Gülpınar partisinden istifa etti

Gülpınar, yaptığı açıklamada, halkın talepleriyle başlattığı adaylık sürecini 31 Mart gecesi zaferle taçlandırdıklarını, hemşehrileriyle çıktıkları bu yolda ortak düşünceyle hareket ettiklerini belirtti.

Halktan gelen taleplere ve çağrılara her daim öncelik gösterdiğini kaydeden Gülpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gündemimizi meşgul eden durumlara son vermek, Şanlıurfa'ya daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için, halkımızın ortak görüşü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime herhangi bir siyasi partiden 'bağımsız' olarak devam etme kararını aldık.

"Şanlıurfa gündemini uzunca bir süredir meşgul eden siyasi kavgaları nihayete erdirmek, siyasi ayrılıklar ve kutuplaşmalar yerine hizmetlerin, yatırımların ve Şanlıurfa'nın geleceğinin konuşulmasına imkan sağlamak adına bağımsız ve birleştirici bir siyaset tarzının fayda sağlayacağı kanaatindeyim."

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) 4 dönem milletvekilliği yapan Gülpınar, 31 Mart'taki yerel seçimler öncesi AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesiyken, partiden istifa etmişti.

Bir dönem Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olarak da görev yapan Gülpınar’ın istifasının temel nedeni ise, AKP’nin dönemin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü yeniden aday göstermesiydi.

Yeniden Refah'a geçen Gülpınar bu partiden aday olmuş ve yerel seçimlerde yüzde 38,87 oyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.

Ancak Gülpınar, yeni partisinde yaklaşık 6 ay kaldı ve bir kez daha istifa kararı aldı.

Yeniden Refah, son yerel seçimlerde iki il (Şanlıurfa ve Yozgat), 33 ilçe ve 14 beldede belediye başkanlığı kazanmıştı.

AKP'nin kuruluş yıldönümünde, yerel seçimlerde Yeniden Refah'dan belediye başkanı seçilen 8 kişi AKP'ye geçmişti.

Gülpınar ise kısa süre önce AKP'ye katılacağı iddiaları üzerine "Vatandaş bizi nerede görmek isterse orada oluruz" demişti.

Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

Mehmet Kasım Gülpınar, 1969'da Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu.

Lise eğitimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamladı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) Öğretmenlik yaptı.

Öğretmenlik deneyiminin ardından Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Merkezin’de mütercim olarak görev yaptı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Devlet Bakanlığında Siyasi Danışmanlık ve Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

24, 25, 26 ve 27. dönemlerde AKP'de Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yaptı.

Milletvekilliği sürecinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı, Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeliği görevlerinde bulundu.

Gülpınar, 31 Mart 2024'te Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

ABONE OL