Dolar $
32.84
%-0.06 -0.02
Euro €
35.64
%-0.08 -0.03
Sterlin £
42.35
%-0.31 -0.13
Çeyrek Altın
4186.91
%0.19 7.74
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | SPOR Salı 23 Temmuz 2024 11:19

SANKO HOLDİNG, TÜRKİYE MİLLİ PARALİMPİK KOMİTESİ'NİN ANA SPONSORU OLDU

SANKO Holding, uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil eden paralimpik sporcularımıza destek vermek üzere, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin ana sponsorluğunu üstlendi. Paris 2024 Paralimpik Oyunları öncesinde özel sporcularımıza verdiği desteği, yapılan iş birliğiyle daha ileriye taşıdı.

SANKO Holding, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin Ana Sponsoru Oldu

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından SANKO Holding, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) ile imzaladığı protokolle komitenin ana sponsorluğunu üstlendi. Daha önceki yıllarda dünya şampiyonlukları bulunan Para Milli Okçu Yiğit Caner Aydın’ın bireysel sponsoru olarak yanında yer alan SANKO Holding, özel sporcuları destekleme taahhüdünü, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin ana sponsorluğunu üstlenerek daha ileriye taşıdı. 

 

SANKO, bu desteğiyle, paralimpik spor alanında gelişimin sağlanması ve yaratılan sosyal etkinin özellikle kadın paralimpik sporcularla daha geniş kitlelere ulaştırılmasını hedefliyor.

Konukoğlu: “Türkiye’ye ve dünyaya çok özel mesajlar veren paralimpik sporcularımıza yolculuklarında eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

 

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Grubun, 120 yıllık köklü geçmişi boyunca daima topluma değer katarak büyümeyi hedeflediğini belirterek, “Toplumun iyiliğine ve güzel geleceğine katkıda bulunmak, en önemli önceliklerimizden biri. Sporun toplum üzerindeki pozitif etkilerinin farkında olarak, sporu ve sporcuları destekleyen proje ve faaliyetler yürütüyoruz. Ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden sporcularımızı görmek bizi çok gururlandırıyor. Paralimpik sporcularımız da çok önemli mücadeleler veriyor. Onların çabasını takdir ediyoruz. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi de, paralimpik sporcuların potansiyellerini sergilemeleri ve başarı elde etmeleri için önemli bir misyon üstleniyor. Bu değerli katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz de paralimpik sporcularımızın yanında yer almak, başarıya giden yolda önlerindeki engellerin kalkmasına destek sağlamak için, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile yeni bir iş birliğine imza attık. Hayırlı uğurlu olsun. Sporun dönüştürücü gücüyle Türkiye’ye ve dünyaya çok özel mesajlar veren sporcularımıza yolculuklarında eşlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Gösterdikleri yılmazlık, çalışkanlık ve umut, hepimiz için en önemli değerleri oluşturuyor. Sporcularımızın ülkemizi Paris’te Paralimpik Oyunlarında başarıyla temsil edeceklerine ve yeni şampiyonluklar getireceklerine gönülden inanıyorum. Hepsine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

TMPK Başkanı Dr. Aksu: “SANKO, ülke sınırlarını aşan gücüyle bizlerin ve sporcularımızın gücüne güç katmıştır.”

 

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu ise iş birliğine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Türkiye Milli Paralimpik Komitesi 22 yıllık bir hikayedir ve bu hikâyenin asıl kahramanları sporcularımızdır. Vizyonumuz olan, paralimpik hareketin toplumun her kesiminde benimsenmesine öncülük etmek ve sporcularımız için eşit, adil ve en iyi spor ve yaşam ortamını sağlama noktasında bizlerin çabası şüphesiz güçlü iş birlikleriyle anlamlı ve sürdürülebilir olacaktır. Tam da bu düşüncemizi destekler nitelikte olan, SANKO Holding ile yaptığımız bu iş birliği gerek komitemizi gerek sporcularımızı gerekse Paralimpik camiamızı tam da Paris Paralimpik Oyunlar öncesi son derece mutlu etmiştir. Ülkemizin yüz akı markalarından biri olan SANKO, ülke sınırlarını aşan gücüyle bizlerin ve sporcularımızın gücüne güç katmıştır. Komitemizin Ana Sponsoru olmasının yanında, bu yıl 4 kadın sporcumuzu da desteklemeye başlamasıyla çok anlamlı bir toplumsal mesaj verdikleri için başta Sayın Adil Sani Konukoğlu’na ve SANKO Ailesine gönülden teşekkür ederim. İş birliğimizin uzun yıllar devam etmesini ve birlikte nice anlamlı projelere birlikte imza atmayı temenni ediyorum.”

 

Paralimpik sporcular mutlu: “Paralimpik Oyunları’na daha istekli ve güçlü hazırlanıyoruz, çünkü arkamızda bize inanan büyük bir aile var…”

 

SANKO Holding, TMPK ana sponsorluğunun yanı sıra Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında yarışacak milli para masa tenisçi Merve Cansu Demir, milli para tekvandocu Seçil Er, milli para atlet Aysel Önder ve milli para atıcı Çağla Baş’a destek vermeye başlayacak. 

 

Grubun destek verdiği paralimpik sporcularımızdan milli atlet Aysel Önder, “SANKO Holding’in yanımda olması bana sadece maddi değil, manevi anlamda da büyük güç verdi. Bu tarz sporcu destekleri her antrenmanda, her yarışta bizim için bir motivasyon kaynağı oluyor. SANKO Holding, sadece bir sponsor değil, aynı zamanda yol arkadaşım oluyor” derken, milli para tekvandocu Seçil Er de “Para sporcular ne yazık ki yeterince ilgi ve destek görmüyor. Oysa şirketlerin para atletlere ve diğer sporculara desteği çok önemli bir yere sahip. SANKO Holding’in bu yaklaşımı, toplumda para sporları ve sporcuları hakkında farkındalık oluşturması açısından da çok değerli. Bu destekle, sadece kendi başarımızı değil, aynı zamanda para sporlarının genel kabulünü ve bilinirliğini artırma yolunda önemli bir adım atıyoruz. SANKO Holding'e bu anlamlı desteği için teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Milli para atıcı Çağla Baş, “Bu destekle, Paris'teki Paralimpik Oyunları'na daha büyük bir inanç ve kararlılıkla hazırlanıyorum. Her gün daha da sıkı çalışıyorum, çünkü arkamda bana inanan büyük bir aile var” dedi. SANKO Holding’in desteklediği bir diğer sporcu olan milli para masa tenisçi Merve Cansu Demirde şunları söyledi: “Bizler, sadece eşit sporcular olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu tarz iş birlikleri, bu konuda bize yardımcı oluyor. SANKO Ailesine, bu değerli katkıları için teşekkür ederim. Onların desteği, bizlerin eşit şartlarda mücadele etmesine ve sporumuzu daha fazla insana ulaştırmamıza olanak tanıyor.”

 

SANKO Holding’in Cumhuriyet’in 100. Yılında ana sponsorluğunu üstlendiği, Dünya Şampiyonu milli para okçu Yiğit Caner Aydın da bu desteğin kendisi için paralimpik hareketin ruhunu yaşatan bir iş birliği olduğunu belirterek, “Ben sporla insanlara ilham vermek, ülkemizdeki spor kültürünü bir nebze de olsa değiştirmek ve sporun tam zamanlı bir meslek olabileceğini topluma göstermek hayalini kuran bir sporcuyum. Milli formayı giydiğim her an, kendimi hep elit bir sporcu olarak gördüm ve gösterdim. SANKO Ailesine, spora kattığı değerler ve verdikleri destekler için minnettarım. Yeni hedefler belirlerken SANKO’nun yanımda olması benim için büyük bir motivasyon kaynağı…” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR