Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 05 Haziran 2024 09:38

SANAYİDEN GELEN KÖTÜ KOKULARA SON

Türkiye genelinde sayıları 400'ü aşan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), üretim ve istihdamla ülke ekonomisine sağladıkları katkıların yanı sıra, planlı sanayileşmenin lokomotifi ve sanayinin üretim üssü olma özelliği taşıyorlar.

Sanayiden gelen kötü kokulara son

Öte yandan OSB’lerde ve diğer alanlarda yer alan fabrikalarda, sanayi faaliyetlerinin çevre ve sosyal yaşam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla birçok yönetmelik uygulanıyor. 

Sanayi süreçlerinde oluşan koku emisyonları da bu olumsuz etkiler arasında yer alıyor. İşletmelerin, 19 Temmuz 2013 tarih ve 28712 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Koku Oluşturan Emisyonların Kontrolü Hakkında Yönetmelik” ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesi ve koku parametresi yönetmeliklerine uyum sağlamaları gerekiyor. 

1993 yılında hayata geçen ve tüm faaliyetlerini “Biz müşterilerimize kazanç sağlayan, inovatif özellikler taşıyan ve aynı zamanda mutlaka doğaya dost olan ürünler sunarız” temel ilkesiyle sürdüren Kazancı Çevre Tekniği, Neutroair markasıyla rahatsız edici kokulara kaynağına özel geliştirilmiş nötralize edici çözümler sunuyor. Yönetmeliklere uyumlu, yenilikçi ve sürdürülebilir Neutroair çözümleri, yatırım maliyeti ve işletme giderleri açısından alternatif teknolojilere göre etkin ve daha ekonomik olma özelliği taşıyor. 

Neutroair markasıyla yönetmeliklerle uyumlu, uygun maliyetli ve yüksek etkili, akredite yöntemlerle ölçülebilir sonuçlar sağlayan yenilikçi sürdürülebilir çözümler sunduklarını vurgulayan Kazancı Çevre Tekniği Kurucu Genel Müdürü Artun Kazancı, “Koku emisyonları, sanayi faaliyetlerinin toplum ve çevre sağlığı açısından risk oluşturabilecek en önemli etkilerden biri olarak değerlendiriliyor. Bu konuda müşterilerimiz, çevre ve endüstriyel üretim alanlarına yakın alanlarda yaşayan toplum için değer üretiyoruz. Neutroair markamızla sunduğumuz, rahatsız edici kokulara kaynağına özel geliştirilmiş nötralize edici ürün çözümlerimizle, endüstriyel üretim, atık su ve depolama alanlarındaki kötü kokuların maskelenmesini değil, nötralizasyonunu sağlıyoruz. Yönetmeliklerle uyumlu, yatırım maliyeti ve işletme giderleri açısından alternatif teknolojilere göre etkin ve daha ekonomik çözümler sunuyoruz. Neutroair uygulamalarımızın sonuçları, akredite laboratuvarların olfaktometrik ölçümleriyle ölçülebiliyor” dedi.