Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%-0 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
Sanayi Pazar 11 Ağustos 2024 14:34

SANAYİDE KADIN OPERATÖRLER REVAÇTA

2015 yılından bu yana 4 bini aşkın mezun veren Tezmaksan Akademi, Sivas'taki yeni şubesi ile kadın istihdamına odaklandı. Başta Sivas olmak üzere çevre illerden kadın istihdamına yoğun bir ilgi olduğunu belirten Tezmaksan Grup CEO'su Hakan Aydoğdu, "Sektörümüzde erkek çalışan oranı oldukça yüksek. Artık yaptığımız iş kol gücünden tamamen çıktığı için çalışanların erkek ya da kadın olmasının bir önemi kalmadı. Bizim için yetenek ön planda. Biz de Sivas'taki şubemizde kadınlarımıza eğitim vererek, onların çalışma hayatına dahil olmasına katkı sağlıyoruz" dedi.

Sanayide kadın operatörler revaçta

Yenilikçi hamle ve yatırımlarıyla 40 yılı aşkın süredir Türkiye sanayisinin çözüm ortaklığını üstlenen Tezmaksan, 2015 yılının sonunda hayata geçirdiği Tezmaksan Akademi ile eğitim ve talaşlı imalat sanayi arasında köprü görevi üstleniyor. Sanayinin bugün ve gelecekteki en büyük sorunları arasında yer alan nitelikli eleman ihtiyacını bünyesinde verdiği eğitimlerle karşılamaya çalışan Tezmaksan Akademi; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Konya’nın yanı sıra Sivas’taki birimiyle de gençleri sanayiye hazırlıyor. Sanayideki kadın istihdam oranının artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Akademi, yetiştirdiği kadın operatörleri firmalara yönlendiriyor. 

Tezmaksan Akademi, Sivas ekonomisine değer katıyor

Tezmaksan Akademi’nin gelişen teknolojiyi yeni gelen nesillere ve sektör oyuncularına aktarmada önemli rol üstlendiğini belirten Tezmaksan Grup CEO’su Hakan Aydoğdu, “Talaşlı imalat sektörüne CNC, yazılım eğitimleri ve istihdam konusunda destek veren akademimiz sayesinde üretim hacmi ve ihracatı her geçen gün artan ülkemize, en çok ihtiyaç duyulan nitelikli elemanı kazandırıyoruz. Bunun yanında sektörümüzde erkek çalışan oranı yüksek seviyelerde. Tayvan’ı bir kenara ayırırsak bu bütün dünyada böyle. Bu konuda bir adım atmamız gerektiğini düşünerek Sivas fabrikamızda başlayan robot üretimiyle birlikte orada da Akademi açılışımızı yaptık. Özellikle sanayide kadın istihdamının artırılması yönünde akademinin varlığı büyük öneme sahip. Çünkü burada kadın çalışan istihdam etmek isteyen çok firmamız var. Operatörleri hep kadınlardan seçiyorlar. Böylelikle biz de eğitim alan kadın çalışanları firmalara kazandırıyoruz. Yaptığımız iş artık kol gücünden tamamen çıktığı için çalışanın kadın-erkek olmasından ziyade yetenekleri daha ön planda. Diğer akademilerimizden farklı olarak Sivas’ta robot eğitimi veriyoruz” dedi.

Genç insan kaynağı, Tezmaksan Akademi ile sanayi için cevhere dönüşüyor

Türkiye’deki genç insan kaynağının eğitim alanındaki planlı ve stratejik yatırımlarla ekonomi ve sanayi için gerçek bir cevher olduğunu ifade eden Aydoğdu, şunları söyledi: “Tezmaksan Akademi ile gençlerin kendilerini geliştirme ve sektördeki teknik yenilikleri takip etme fırsatını sunuyoruz. Böylelikle iş hayatına atılmadan önce teknik bilgi sahibi olan gençler, teorik bilgilerini tezgah başında uygulama şansı buluyor ve mesleklerinde uzmanlaşabiliyor. Ayrıca üniversiteye devam etmeyi planlamayan veya okulu bırakan öğrencilere de iş hayatında meslek edinme olanağı sunuyoruz. Tezmaksan Akademi sayesinde öğretmenlere de teknik eğitimler konusunda bilgi düzeylerini artırma ve güncel konularda yetkinlik kazanma fırsatı sunuyoruz. Bu sayede öğretmenler, öğrencilere daha etkili bir şekilde eğitim verirken sektördeki değişimlere de ayak uydurabiliyor.”