SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 16 Ekim 2024 11:08

SANAYİ YATIRIMLARI HIZLANDIRILIYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, organize sanayi bölgelerinde (OSB) başlattıkları "şeffaf" ve "hızlı" tahsis süreci ile 1 haftada 201 yeni yatırım için yer tahsisi talebi aldıklarını açıkladı.

Sanayi yatırımları hızlandırılıyor

Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, OSB'lerdeki yatırım alanlarının sanayicilere tahsisiyle ilgili ilk hafta verilerini aktardı. Kacır, şunları belirtti: "Organize sanayi bölgelerimizde başlattığımız şeffaf ve hızlı tahsis süreciyle, ilk haftada 56 OSB'de 170 yatırım yeri için tahsis, 5 OSB'de ise 31 yatırım yeri için ön tahsis başvurusu gerçekleşti. Böylelikle 1 haftada toplamda 201 yeni yatırım için yer tahsis talebi oldu."

Kacır, ayrıca 133 OSB'de 1484 yatırım yeri için tahsis işlemlerinin sürdüğünü, 6 OSB'de ise ön tahsis başvurularının devam ettiğini ifade etti. "Attığımız bu adımlarla, sanayi yatırımlarını hızlandırıyoruz," diye ekledi. 

Bu yeni tahsis süreci, Türkiye’nin sanayi alanındaki büyümesini desteklemek ve yatırımcıların ihtiyaçlarına hızlı yanıt vermek amacı taşıyor.


ABONE OL