SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 11 Aralık 2022 02:46

SAMSUNG'UN EN KİŞİSEL KULLANICI ARA YÜZÜ

Samsung'un One UI 5 kullanıcı ara yüzü, kullanıcılara sezgisel ve daha kolay bir kullanım imkanı sunuyor.

Samsung'un en kişisel kullanıcı ara yüzü

Samsung, en yeni One UI kullanıcı ara yüzü güncellemesi olan One UI 5’i milyonlarca Galaxy kullanıcısına sunmaya hazırlanıyor. One UI 5, kullanıcılara kendi kişisel mobil deneyimini oluşturma özgürlüğü sağlayan yeni özelliklerle birlikte sunulacak.

Samsung'un bugüne kadar geliştirdiği en kişiselleştirilebilir mobil deneyimi vadeden One UI 5, kullanıcıların cihazlarını tamamen istedikleri şekilde kontrol edebilmeleri için tasarlandı. Daha fazla kişiselleştirme özellikleri ve güvenlik donanımları ile geliştirilen One UI 5, sade tasarımı ve kullanım kolaylığıyla dikkatleri çekiyor. 

Yeni Bixby Text Call özelliği, kullanıcıların kendileri için en uygun şekilde iletişim kurmalarına olanak tanırken, Bixby Text Call özelliğiyle kullanıcılar, yalnızca mesaj yazarak çağrıları yanıtlayabiliyor. Samsung’un sesli asistanı Bixby ise yazılan metni seslendirerek, arayan kişiyle kullanıcı adına konuştuktan sonra arayan kişinin verdiği cevabı da sesli metne dönüştürerek gösterebiliyor. Bu özellik, bir konserde ya da gürültülü bir yerdeyken kullanıcıların yazılı mesajlarını karşı tarafa sesli olarak iletebiliyor. 

Günümüzde, kullanıcıların akıllı telefonlarından beklentileri gün içinde dahi hızlı şekilde değişebiliyor. Her kullanıcının günün belirli saatlerinde farklı rutinleri olabiliyor. One UI 5’in Rutinler özelliği sayesinde kullanıcılar, akıllı telefonlarındaki eylemleri bu rutinlere göre ayarlayabiliyor. 

Tamamen kullanıcı odaklı, kişisel bir deneyim sunuyor

One UI 5, kullanıcılara bir yandan cihazları için kişiselleştirilmiş bir görünüm oluşturma imkanı sağlarken, diğer yandan işlerini daha verimli bir şekilde yapmaları için yeni özellikler de sunuyor. 

One UI 5, widget'lar için yeni Akıllı Öneriler de sunuyor. Akıllı öneriler, kullanım alışkanlıklarına göre, mobil deneyimi daha da kişiselleştiren uygulama ve eylemler öneriyor.