SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 23 Ekim 2022 02:19

SAMSUNG TİZEN OS İŞLETİM SİSTEMİNİ DİĞER TV ÜRETİCİLERİ DE KULLANABİLECEK

Samsung, kendi geliştirdiği Linux tabanlı ve açık kaynak kodlu işletim sistemi Tizen OS'nin farklı marka akıllı TV'lerde kullanılmasına yönelik bir iş birliği gerçekleştirdiğini duyurdu.

Samsung Tizen OS işletim sistemini  diğer TV üreticileri de kullanabilecek

İş birliği kapsamında artık farklı TV üreticileri de Samsung Tizen OS ile akıllı TV deneyimini bir üst boyuta taşıyabilecek. Kullanıcılar, Tizen OS bünyesindeki uygulama, içerik ve daha birçok özelliğe erişim sağlayabilecek.

Tizen tarafından desteklenen yeni Smart TV'ler, Samsung’un 2021'de duyurduğu Tizen TV Platform Lisanslama programına göre piyasaya sunulacak. Lisans programı diğer TV markalarının da içerik ve uygulamaların yanı sıra modern bir kullanıcı ara yüzü sağlayan Tizen OS'den yararlanmasına olanak tanıyor.  

Samsung Electronics Görsel Ekran Bölümü Sorumlu Başkan Yardımcısı Yongjae Kim, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “2022 hem Tizen OS’in 10. yıl dönümü olması hem de diğer markaların Tizen destekli ilk Smart TV'lerini pazara sunması ile birlikte unutulmaz bir yıl oldu. Yeni Tizen destekli Smart TV'lerden başlayarak, lisans programını genişletmeye devam edeceğiz. Tizen OS ve ekosistemini dünya çapında daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz." dedi.