Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.04
%0.09 0.03
Sterlin £
42.91
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
4254.6
%1.3 53.84
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Teknoloji Salı 16 Temmuz 2024 15:23

SAMSUNG PARİS 2024 OLİMPİYATLARINDA YARIŞACAK SPORCULAR, GALAXY Z FLİP6 OLİMPİYAT ÖZEL SÜRÜMÜ İLE PERFORMANS GÖSTERECEK

​Samsung Electronics'in geliştirdiği, Galaxy AI teknolojisine sahip özel üretim Galaxy Z Flip6 akıllı telefonlar, Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında yarışmaya hak kazanan yaklaşık 17 bin sporcuya dağıtılacak. Samsung, Olimpiyat sporcularının ihtiyaçlarını düşünerek tasarlayıp geliştirdiği, Galaxy AI özelliklerine sahip özel sürüm Galaxy Z Flip6 akıllı telefonlarla sporcuların olimpiyat deneyimine kolaylık ve eğlence katmayı amaçlıyor.

Samsung Paris 2024 Olimpiyatlarında yarışacak sporcular, Galaxy Z Flip6 Olimpiyat Özel Sürümü ile performans gösterecek

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarının global partneri Samsung Electronics, yakın zamanda lansmanı gerçekleşecek olan Galaxy Z Flip6 akıllı telefonun Olimpiyat Oyunlarına özel bir sürümünü geliştirdi. Galaxy Z Flip6 Olimpiyat Özel Sürümü, Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda yarışacak tüm sporcular için özel olarak tasarlandı ve kişiselleştirildi. Galaxy Z Flip6 Olimpiyat Özel Sürümü, bir yandan Samsung’un otuz yılı aşkın zamandır en yeni teknolojiler ve mobil yeniliklerle Olimpiyatları destekleme geleneğini devam ettirirken diğer yandan yine bir ilki temsil ediyor. 

 

Paris 2024 Olimpiyat Özel Sürümü, aynı zamanda Olimpiyatlara özel geliştirilen cihaz sürümleri arasında Galaxy AI özelliğine sahip ilk model olma özelliğini taşıyor. Sporcuların Paris'e vardıkları andan itibaren Olimpiyat deneyimini bir üst seviyeye taşımak için tasarlanan bu versiyon, aynı zamanda özel hizmetler ve faydalı uygulamalardan oluşan kapsamlı bir paketle ön yüklü olarak sunulan ilk ürün. Ayrıca, yine ilk kez Samsung'un en yeni ürünlerinden biri resmi piyasa lansmanından önce sporculara sunuluyor. Galaxy Z Flip6, podyumda sporcuların vazgeçilmezi olmaya aday ilk Olimpiyat Sürümü olarak, Olimpiyat Oyunları'nın yıldızlarından biri olacak.

 

Özel sürümde, yeni Galaxy Z Flip6'nın kompakt ve çok yönlü tasarımı, Olimpiyat halkaları ve altın renkli Paralimpik Agitos logosuyla dekore edilmiş çarpıcı sarı renkle sunuluyor. Samsung, telefona dokunuş eklemek amacıyla, Paris 2024 Açılış Töreni için Fransa Takımı'nın resmi kıyafetlerini tasarlayan Paris merkezli lüks erkek giyim markası Berluti ile iş birliği yaparak özel bir uyumlu Flipsuit kılıf yarattı. Venezia derisinden üretilen her bir Flipsuit Kılıfa ayrıca Olimpiyat halkalarından esinlenen ve Olimpiyat ruhu ile mükemmellik ve birlik değerlerini vurgulayan canlı bir renk karışımı ile benzersiz bir patine dokusu kazandırıldı.

 

Samsung Electronics Mobil Deneyim İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Stephanie Choi, "Samsung olarak, yaklaşık otuz yıldır Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ve sporcularını desteklemek için mobil teknolojinin sınırlarını zorluyoruz. En yeni Galaxy inovasyonumuzu Paris 2024'ün ilham verici sporcularına sunmak ve onlara güçlü ve akıllı Galaxy Z Flip6'yı resmi pazar lansmanından önce ilk elden deneyimleme fırsatı vermek bizim için gurur verici. Geliştirdiğimiz teknolojinin sporcuların Olimpiyat deneyimini görülmemiş bir biçimde dönüştürmesine; Paris'teki anılarını ölümsüzleştirme ve anlamlı bağlar kurabilme yönünde sporcuları desteklemesine katkı sunacak olması bizi de şimdiden heyecanlandırıyor."

 

Galaxy AI ile güçlenen cihazlar sporcuların Paris 2024 deneyimini güçlendirecek 

Galaxy AI teknolojisi, akıllı telefonların sunduğu iletişim, üretkenlik ve yaratıcılık olanaklarında yeni bir dönemin başlamasında hayati bir rol oynuyor. Samsung da buradan yola çıkarak Galaxy portföyünün en yeni üyesini resmi lansman tarihinden de önce Paris 2024’te yarışacak sporcuların beğenisine sunma kararı aldı. Galaxy Z Flip6 Olimpiyat Özel Sürümü, oyuncuları Olimpiyatlar boyunca birçok kullanışlı inovasyonla tanıştıracak. Dünyanın dört bir yanından Paris’e gelen sporcuların buradan dünyaya kolayca bağlanmasını sağlayacak Galaxy AI iletişim özellikleri şöyle:

Live Translation of calls[1] özelliği, telefon aramalarını doğrudan cihaz üzerinde gerçek zamanlı olarak 16farklı dile çevirerek sporcuların Samsung yerel ve belirli üçüncü taraf uygulamalarını kullanarakOlimpiyat yardım hatlarını ve yerel irtibat kişilerini kendi ana dillerinde aramalarını 

kolaylaştıracak.

Sözlü Çevirmen[2] özelliği, canlı konuşmaları anında tercüme ederek, sporcuların diğer sporcular ve gönüllülerle sohbet etmelerine ve telefonun benzersiz çift ekranı sayesinde yüz yüze konuşmaya devam ederken söylenenlerin çevirisini ekranda görüntülemelerine olanak tanıyacak.

Metin Oluşturucu (Composer)[3] özelliği, basit anahtar kelimeler kullanarak uygulamalardaki e-postaların ve sosyal medya gönderilerinin hazırlanmasına yardımcı olacak. Özellikle sosyal medya uygulamaları için, geçmiş içeriklerin üslubunu dahi analiz ederek sporcuların yarışmanın en heyecanlı veya dokunaklı anlarında heyecanlarını ifade etmelerini kolaylaştıracak.

 

Sporcular ayrıca, Olimpiyat Özel Sürümü cihazlarındaki aşağıdaki özellikler gibi bazı Galaxy AI özelliklerini Paris 2024 Olimpiyatları boyunca yarışa hazırlanmak, yaratıcılıklarını artırmak ve anılarını ölümsüzleştirmek için kullanabilecek:

Anlık Ağır Çekim[4] sporcuların performanslarını ağır çekimde kaydetmelerini, paylaşmalarını  ve analiz etmelerini sağlayarak tekniklerini geliştirmelerini kolaylaştıracak. 

Foto Asistanı[5] sporcuların fotoğraflardaki istenmeyen nesneleri yeniden boyutlandırarak, yeniden konumlandırarak ve hatta fotoğraftan silerek her seferinde ideal kareyi elde etmelerini       sağlayacak.

 

Cihazda yerleşik hizmetler ve uygulamalar sayesinde sporcuların Olimpiyat deneyimi eğlenceli ve kolay olacak 

Sporcuların Paris ve sonrasında akıllı telefonlarını kullanmalarını kolaylaştırmak için her Galaxy Z Flip6 Olimpiyat Özel Sürümü akıllı telefonda Orange iş birliğiyle sağlanan 100GB'lık 5G veri içeren bir eSIM ve iki yıllık Samsung uluslararası garantisi sunulacak. Bunların yanında, sporcuların oyun takvimini takip edebilmesi veya aradıkları Olimpiyat mekanlarını kolayca bulabilmesi için Athlete 365[6], Olympic Shop, Paris 2024, Transport Accred App, ve IOC yardım hattı gibi bazı resmi Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) uygulamaları da akıllı telefonlarında ön yüklenmiş olacak.

 

Sporcular ayrıca Samsung Wallet[7] kullanarak, uygulamada ön yüklenmiş kuponlarla, bir diğer global partner Coca-Cola Company iş birliğiyle Olimpiyat Köyü genelindeki otomatlardan ücretsiz içecek temin edebilecek. Yine Samsung Wallet üzerinden, Île-de-France Mobilités (IDFM) iş birliğiyle sporculara, Paris ve çevresini diledikleri gibi dolaşabilmeleri için sınırsız ücretsiz toplu taşıma erişimi sunulacak. Sporcu deneyimine biraz eğlence ve kişiselleştirme katmak için, sporculara dağıtılacak Olimpiyat Özel Sürümü Galaxy Z Flip6 akıllı telefonlarda Paris 2024 temalı interaktif uygulamalar da yer alacak. Bunlar arasında sporcuların Olimpiyatlar boyunca gerçek ve dijital pin'leri toplayarak birbiriyle takas edebilecekleri PinQuest de bulunacak. Diğer uygulamalar arasında Galaxy Experience, resmi Olimpiyat Oyunu Olympic Go! ve Paris 2024 maskotları Phryges'in yer aldığı yeni bir oyun olan Galaxy Skateboard da yer alacak.

 

Sporcular en güzel zafer anlarını podyumdan anında paylaşabilecek 

Madalya töreninde podyumunun tepesinde durmak ve hayat boyu süren bir hayali gerçekleştirmek bir sporcunun Olimpiyatlarda yaşayabileceği en duygusal ve unutulmaz anlardan biridir. Sporcuların madalya törenlerine cep telefonları gibi bazı kişisel eşyalarını getirmeleri yasak olduğundan, bu önemli an geleneksel olarak sadece akredite medya tarafından fotoğraflanabilmiş, sporcunun kendi objektifinden değil, her zaman yalnızca uzaktan çekilebilmiştir.  

 

Samsung, Olimpiyatlar tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, Galaxy Z Flip6 Olimpiyat Özel Sürümü akıllı telefonun Paris 2024 Olimpiyatlarında podyumlarda kullanılabilmesini sağlayacak. Bu sayede sporcular yeni birer zafer selfie’siyle kendi anılarını yaratarak duygularını ifade edebilecek. Samsung’un kişiselleştirilebilen teknolojisi, spor dalına göre sporcuların selfie’lerini haritalandırıp kategorize ederek gerçek zamanlı olarak Athlete365 uygulamasına yükleyecek. Bu sayede sporcular kendi fotoğraflarını kaydedebilecek ve bu ölümsüz anlarını aileleri ve hayranlarıyla paylaşabilecek. 

 

Galaxy Z Flip6 Olimpiyat Özel Sürümü, 12 Temmuz'dan itibaren Champs-Elysees 125 adresi de dahil olmak üzere Olympic™ rendezvous @ Samsung vitrinlerinde sergilenecek. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) iş birliği ile sporcular Galaxy Z Flip6 Olimpiyat Özel Sürümü akıllı telefonlarını 18 Temmuz'dan itibaren Samsung'dan alabilecek.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR