SON DAKİKA
Teknoloji Salı 03 Eylül 2024 13:43

SAMSUNG FOOD'UN YENİ ÖZELLİKLERİ, IFA 2024'TE GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Samsung Food platformunun yeni geliştirilen özellikleri, ilk kez 2024 Uluslararası Elektrikli ve Dayanıklı Tüketici Ürünleri Fuarı'nda (IFA 2024) tanıtılacak.

Samsung Food'un yeni özellikleri, IFA 2024'te görücüye çıkacak

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Samsung Food'un 6-10 Eylül arasında Berlin'in ev sahipliği yapacağı IFA 2024'te ilk kez görücüye çıkacak yeni özellikleri, yemek deneyimlerinde çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor.

Yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş yemek planlama ve tarif platformu Samsung Food birinci yaşına girerken, geçen yıl yine ilk kez IFA'da tanıtılıp kullanıma sunulmasından ardından 6 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. 

Birçok evde yemekleri planlamanın ve pişirmenin vazgeçilmez bir aracı haline gelen Samsung Food'un en popüler özellikleri arasında "Yemek Tarifi" , "Alışveriş Listesi" ve "Öğün Planlayıcı" yer alıyor.

- Kişiye özel yemek deneyimleri sunuluyor

Ev aletleri dahil birçok Samsung cihazda kullanılabilen bütünsel gıda platformu Samsung Food'un premium abonelik hizmeti "Samsung Food+", sağlık profili ile hedefleri entegre ediyor ve tarif önerileriyle kişiselleştirilmiş öğün planları sunarak yemek deneyimini zenginleştiriyor. Platform, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara fark yaratan işlevler sunuyor.

Samsung, "Vision AI" teknolojisini Samsung Food üzerinde de kullanıma sunmaya başladı. Bu teknoloji, kullanıcıların akıllı telefonlarıyla yiyeceklerinin fotoğrafını çekip bunları "Gıda Listeleri"ne ekleyebilmesini sağlıyor ve yemek hazırlamayı kolaylaştırıyor. Bu özellik sayesinde, buzdolabına konan ve dolaptan alınan gıda maddelerini tanıyan dahili kamera AI Vision Inside'a sahip olmayan "Family Hub" ekranlı "Bespoke buzdolabı" kullanıcıları, akıllı telefonlarıyla fotoğraf çekerek gıda listelerine kolayca ürün ekleyebilecek.

Samsung Food abonelik hizmetinin diğer avantajları arasında, kullanıcıların marketten veya internetten alışveriş yaparken satın aldıkları malzemelerin otomatik olarak gıda listesine eklenmesi ve içeriğine göre yemek tarifi aranması yer alıyor. Kullanıcılar ayrıca, ürünlerin, manuel olarak girilen son kullanma tarihinden önce tüketilmesine yardımcı olan uyarılar alarak gıda israfını azaltabiliyor.

Samsung Food, kullanıcıların gıda listelerindeki malzemelere göre her öğüne özel planlamalarını kişiselleştirebiliyor. Son kullanma tarihi yaklaşanlar ürünlere öncelik vererek gıda malzemelerinin sürdürülebilir kullanımını destekliyor.

Yeni eklenen "Gıda Listenizle Arama Yapın" özelliği sayesinde, listede yer alan malzemelerin kullanıldığı tarifler arama sonuçlarının üst sıralarında gösterilerek kullanıcılara ellerindeki malzemelerle neler yapabilecekleri konusunda fikirler sunuluyor. Gıda listesine uygun tarif önerileri sunulurken, listede kullanılan ve tüketilen her malzemenin yeni alınacak malzemeleri içeren Alışveriş Listesine eklenmesi de öneriliyor. Bu akıllı yaklaşım, gıda malzemelerinin her zaman el altında bulunmasına yardımcı olurken, taze malzemelerle lezzetli yemekler yapılmasını ve gıda israfının azaltılmasını sağlıyor.

- Kalori alımını takip ediyor

Samsung Food, sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmasını desteklemek için tasarlanan yeni gelişmiş araçlara kavuştu. Platform, ister yemek tarifleri ister tek gıda maddeleri için olsun, günlük yemek programları kapsamında kalori alımını takip eden beslenme odaklı yemek planları önerebiliyor. Kullanıcıların beslenme ihtiyaçlarına, seçtikleri diyete ve önceki tariflerdeki tercihlerine göre haftalık tarif ve atıştırmalık önerileri içeren "Size Özel" planlar da sunuluyor.

Sistem, günlük yemek planları dahilinde makro besin alımını takip ediyor ve bireysel sağlık hedeflerine göre özelleştirilebilen kalori ve makro besin hedeflerini gözeterek önerilerde bulunuyor. Samsung Food kullanıcıları, haftanın üç günü için öneriler alabiliyor. Ücretli abonelik gerektiren Samsung Food kullanıcıları ise akıllı platformun gıda malzemelerinin manuel olarak girilen son kullanma tarihlerini de hesaba kattığı, tüm haftayı kapsayan önerilerden faydalanabiliyor.

Şu an 104 ülkede 8 dilde kullanılabilen Samsung Food güncellemeleri, platformun kullanımda olduğu bölgelere 8 dilde sunulacak.

- "Müşteriler gıda malzemelerini daha iyi değerlendirmek istiyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Dijital Cihazlar İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Müşteri Deneyimi Ekibi Başkanı Moohyung Lee, müşterilerin ev aletlerinin akıllı özelliklerini kullanarak evlerindeki gıda malzemelerini daha iyi değerlendirmek istediğini belirtti.

Samsung Food'u farklı alanlarda yeni ve güçlü özelliklerle geliştirmenin heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Lee, "Kullanıcı deneyimlerine odaklanıyor, daha kolay ve yalın bir kullanımla daha sağlıklı yemekler hazırlama konusunda müşterileri desteklemek amacıyla platformumuzu yapay zeka gibi teknolojilerle geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.