SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 15 Eylül 2024 02:17

SAMSUNG, 17 MİLYAR DOLAR AR-GE İLE MOBİL AL'DA ÖNCÜ

Samsung Electronics, dünya genelindeki 41 Ar-Ge ve 7 tasarım merkezi ile inovasyona odaklanarak yılda ortalama 17 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yapıyor.

Samsung, 17 milyar dolar  Ar-Ge ile mobil Al'da öncü

Şirket, mobil yapay zeka alanında öncülük ederken, yarı iletken çip teknolojisine de büyük yatırımlar yapıyor. Galaxy S24 Serisi’nin tanıtımıyla mobil yapay zekanın kapılarını aralayan Samsung, bu alandaki gelişmelerini ve Ar-Ge yatırımlarını artırarak tüketici deneyimini sürekli olarak iyileştiriyor.

Yapay zekanın hayatımıza olan etkisiyle birlikte, yarı iletken çiplere olan talep artıyor. Samsung, bu ihtiyaca paralel olarak yarı iletken üretimine büyük yatırımlar yapıyor ve dünya genelindeki Ar-Ge birimlerinde 75 bin kişiyi istihdam ediyor. ABD’de 6 bin 248 patente sahip olarak en fazla patente sahip şirket unvanını taşıyan Samsung, yapay zeka alanındaki gelişmelerle kullanıcı deneyimini güçlendirmeye odaklanıyor.

Galaxy AI, mobil cihazlarda yapay zekayı yerleşik olarak sunan ilk teknoloji olarak dikkat çekiyor. Galaxy S24 Serisi ile tanıtılan bu teknoloji, kullanıcıların mobil deneyimlerini iletişim, üretkenlik ve yaratıcılık açısından iyileştirirken, bulut bağlantısı olmadan cihaz üzerinde çalışabiliyor. Samsung, Galaxy AI’yi daha önceki modellere de taşıyarak daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşıyor.

2023 Kasım ayında Samsung Yapay Zeka Forumu’nu düzenleyen Samsung, burada ChatGPT’ye alternatif olarak geliştirdiği Samsung Gauss modelini tanıttı. Adını matematikçi Carl Friedrich Gauss’tan alan model, Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code ve Samsung Gauss Image gibi bileşenleriyle dil anlama ve çeşitli işlevlerde yardımcı olmayı hedefliyor. Bu teknoloji, telefonlardan dizüstü bilgisayarlara kadar birçok akıllı cihazda kullanılacak şekilde tasarlandı.

Samsung, yapay zeka yatırımlarıyla kullanıcı deneyimlerini dönüştürmeye ve yapay zekanın sunduğu fırsatları daha geniş bir kitleye ulaştırmaya devam ediyor. Şirket, mobil cihazlardan akıllı ev çözümlerine kadar çeşitli platformlarda yapay zekayı kullanarak inovasyonu ve kişiselleştirilmiş deneyimleri artırmayı amaçlıyor.