Dolar $
33.09
%0.03 0.01
Euro €
35.77
%-0.06 -0.02
Sterlin £
42.44
%-0.33 -0.14
Çeyrek Altın
4152.55
%0.5 20.38
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Teknoloji Salı 30 Temmuz 2024 15:22

SAHTEKARLIĞA GEÇİT YOK: KASPERSKY, OTOMATİK GÜVENLİK FARKINDALIĞI PLATFORMUNU YAPAY ZEKA ODAKLI EĞİTİM MODÜLÜ İLE GENİŞLETİYOR

Kaspersky, Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformu (Kaspersky Automated Security Awareness Platform - ASAP) içinde yapay zeka odaklı yeni bir eğitim modülünün lansmanını gerçekleştirdi. Bu son eklenti, yapay zeka odaklı siber saldırıların ortaya çıkardığı gelişen tehditlerle mücadele eden profesyonelleri gerekli becerilerle donatmayı amaçlıyor.

Sahtekarlığa geçit yok: Kaspersky, Otomatik Güvenlik Farkındalığı Platformunu Yapay Zeka Odaklı Eğitim Modülü İle Genişletiyor

Yapay zeka ile ilgili tehditleri anlamanın aciliyeti, artan sayıda yapay zeka kaynaklı tehditle vurgulanan bir durum. Şubat 2024'te çok uluslu bir firmanın finans çalışanı, video konferans sırasında şirketin finans müdürü gibi davranmak üzere deepfake teknolojisini kullanan dolandırıcıların tuzağına düşerek 25 milyon dolar ödeme yaptı. Bu ayrıntılı planlanmış saldırının kurbanı olan çalışanın farkına varamadığı bir diğer konu da görüşmedeki şirket çalışanı sandığı diğer kişilerin de aslında deepfake ürünü olduğuydu.

Kaspersky, yapay zekayı kullanan saldırılarla ilgili siber beceri geliştirme programlarına yönelik artan talebi karşılamak için Kaspersky Otomatik Güvenlik Farkındalık Platformu'nun (ASAP) yeni modülünü hizmete sundu. Her biri yedi ayrıntılı dersten oluşan eğitim modülü iki aşama halinde yapılandırıldı:

  • Aşama 1, dolandırıcıların yapay zekayı kötü niyetli amaçlar için nasıl kullandıklarını ve bu taktiklerle mücadele etmenin yollarını anlamaya odaklanıyor. Değinilen konular arasında sahte videoların oluşturulması (çevrimiçi konferanslar aracılığıyla kimlik hırsızlığı gibi), sahte fotoğraflar, ses taklidi ve yapay zeka aracılığıyla sunulan diğer hileler yer alıyor.
  • Aşama 2, profesyonel ortamlarda yapay zeka ile ilişkili doğal riskleri araştırmaya odaklanıyor. Bu, gizli verilerin paylaşılmasının tehlikelerini, karar verme tuzaklarını, telif hakkı ihlallerini, yapay zeka jailbreak yöntemlerini, sinir ağlarının ideolojik önyargılarını, parametre manipülasyonunu ve yapay zeka sistemlerinin haklanmasını içeriyor.

Yapay zeka konusunda önceden bilgisi olmayan kullanıcılar için tasarlanan kurs, sağlam siber güvenlik uygulamaları için kapsamlı eğitim sağlamanın yanında erişilebilirliği de garanti ediyor.

Kaspersky Security Awareness Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Tatyana Shumaylova, şunları söylüyor: “Yapay zeka odaklı siber tehditler gelişmeye devam ettikçe, profesyonellerin bu riskleri etkili bir şekilde azaltabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması kritik önem taşıyor. Kaspersky ASAP'taki yeni yapay zeka odaklı modülümüz, kullanıcılarımızı günümüzün siber tehdit ortamı ve bunlara karşı koyma yolları hakkında kapsamlı bir anlayışla güçlendirmeye yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Bu sayede dikkat ve tedbiri teşvik ederek dijital ortamda ortaya çıkan yeni tehditlerle dahi mücadele edebilir, aynı zamanda kuruluşlarının savunma hatlarını güçlendirebilirler.” 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR