Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 04 Mayıs 2024 17:00

ŞAHİN: TEKLİFLE KANUNUN GERİYE YÜRÜMEZLİĞİ İLKESİ AÇIKÇA İHLAL EDİLMİŞTİR

Gelecek-Saadet Partileri Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin açıklama yaptı.

Şahin: Teklifle kanunun geriye yürümezliği ilkesi açıkça ihlal edilmiştir

TBMM Genel Kurulu’nda 2 Mayıs'ta kabul edilen ve enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin usul hatası yapıldığına dair tartışmalar sürüyor.

Gelecek-Saadet Partileri Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Şahin, TBMM’de konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 “Başkanım, bir itirazımızı tutanaklara geçirmek istiyoruz. Şimdi burada bu teklifle kanunun geriye yürümezliği ilkesi açıkça ihlal edilmiştir. Kanun bu tarihte çıkıyor, yürürlük tarihi 28 Şubat olarak. Burada hukuk devleti ilkesinin önemli bir ilkesi açıkça ihlal edilmektedir, hukuk devletinde keyfiliğe yer yoktur. Siz kanunu geriye yürütürseniz vatandaşın ekonomik hayatını, sosyal hayatını kaosa sürüklersiniz; dolayısıyla, devlete ve hukuka güven ilkesini zedelersiniz. Biz bu hukuksuzluğa, bu keyfiliğe açıkça itiraz ediyoruz; bu kaydı özellikle düşmek istiyorum.”

ABONE OL