Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | GÜNDEM Cuma 26 Temmuz 2024 14:01

ŞAHİN: HUKUK VE DEMOKRASİ KRİZİ KARŞISINDA EN UFAK BİR ADIM ATILMADI

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, TBMM'de, meclis gündeminde bulunan yasa tekliflerini değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

Şahin: Hukuk ve demokrasi krizi karşısında en ufak bir adım atılmadı

Şahin, iktidar ve iktidar ortağının milletin sorunlarını görmekte kör, duymakta sağır, söylemekte ise kendisini inkar eder durumda olduğunu söyledi.

Uzunca sürede olgulardan ziyade algılarla ülke yönetmeyi alışkanlık haline getirdiklerini belirten Şahin, ''Milletimizin çözüm bekleyen sorunları arasında ikinci kez mükerrerler, denetimli serbestlik, koşullu tahliye, 31 Temmuz Covid infaz yasası, KHK mağdurları, ehliyet affı, çek mağdurları, disiplin affı, sicil affı, şufa (ön alım hakkı), uzlaşma gibi konular yer alırken iktidar maalesef bu sorunlardan bihaber iş tutmaktadır. Toplumsal barışı tesis etmekle yükümlü olan iktidar bu sorunları çözmeden ülkede huzurun olacağını mı düşünmektedir!” 

Gelinen noktada yargının durumunun içler acısı olduğunu aktaran Şahin, ''İktidarınızca 5 yıl önce açıklanan “Yargı Reformu Strateji Belgesi” kapsamında hazırlanan yargı paketlerinin ilki, 2019 yılında hazırlandı. Son 5 yılda 8 tane yargı paketi kabul edildi. 9. Yargı paketi gündemde olmasına rağmen iktidarınız mağdurların gerçek sorunları için 10'uncuyu işaret ediyor. 430 civarı maddede, 70’e yakın kanunda değişiklik yapıldı. Fakat ne yazık ki bu kadar düzenlemeye rağmen ülkemizdeki tüm sorunların temelinde yatan hukuk ve demokrasi krizi karşısında en ufak bir adım atılmadı. Tam tersi, siz yargı paketi çıkarttıkça ülkede adalet zayıfladı.''

Sokak hayvanları sorunu hakkında konuşan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Çözüm için tüm tarafların hassasiyeti gözetilmeli. Bu sorun iki başlıdır. Bir yandan sokak hayvanlarının saldırısı dolayısı ile yaralanmalara, hatta ölümlere varan olaylar yaşanıyor. Her iki taraf açısından sokak hayvanları sorununun çok hassas bir konu olduğu aşikar. Sokak hayvanları sorununu ne siyasiler ne gazeteciler ne hayvanseverler ne de bir başkaları çözebilir. Çözüm için acilen bir Bilim Kurulu oluşturulmalı ve bu kurulun alacağı kararlar tüm ülke genelinde uygulanmalıdır. ”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR