Dolar $
32.89
%0.15 0.05
Euro €
35.22
%-0.1 -0.03
Sterlin £
41.62
%-0.06 -0.02
Çeyrek Altın
4014.32
%0.3 11.94
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | SPOR Salı 25 Haziran 2024 19:15

ŞAHİKA ERCÜMEN BİR DÜNYA FARK YARATACAK

Çocukları iklim değişikliği konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan Cartoon Network'ün İklim Koruyucuları projesi, Milli Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen'in katılımıyla genişliyor. Başarılı sporcu, "Sen de Cartoon Network İklim Koruyucusu ol, bir dünya fark yarat" diyerek çocukları harekete geçmeye davet ediyor.

Şahika Ercümen bir dünya fark yaratacak

Eğlenceli karakterleri ile çocuklara renkli dünyaların kapılarını açan Cartoon Network, “İklim Koruyucuları” projesiyle yarının büyüklerini şimdiden bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi amaçlıyor.  2021 yılında hayata geçen İklim Koruyucuları projesi, 6-12 yaş grubundaki çocuklara suyun önemini anlatıyor; eğitici ve ilham verici adımlarla herkesi iklim değişikliğiyle mücadele etmeye çağırıyor. 

Bu yıl küresel su sorunları hakkında farkındalığı yükseltmeyi önceliklendiren Cartoon Network, Avrupa genelinde yürüttüğü kampanya ile su ile ilgili zorlukların üstesinden kolektif olarak gelmek için günlük yaşamlarında atabilecekleri küçük adımlar konusunda çocukları bilinçlendirecek.

Proje Türkiye’nin en önemli sporcularından Milli Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen’in de desteğiyle çocuklarla buluşacak. 

 

Asıl suyun altında nefes alıyorum

Kırdığı rekorlar ile tarihe geçen Milli Dalış Rekortmeni ve sporcu Şahika Ercümen: “Dalış rekorlarını kırmak için durmadan çalışıyorum, nefesimi tutuyorum ama bir taraftan da aslında suyun altında nefes alıyorum. Beni hayata bağlayan okyanusların dünyamızın da yaşam kaynağı olduğunu her fırsatta hatırlatıyorum. Hepimiz su kaynaklarının tehlikede olduğunu biliyoruz. Ben de farkındalık için yaptığım dalışlarda denizlerimizi nasıl kirlettiğimizi göstermek için çabalıyorum. Bugün çabalarımı Cartoon Network İklim Koruyucusu olarak büyütüyorum. Cartoon Network’ün “Sen de bir iklim koruyucusu ol bir dünya fark yarat” dediği projesinde; çocuklara küçük adımlar atarak sularımızı nasıl koruyabileceğimizi anlatmak için kolları sıvadım” dedi.  

 

Projeye desteğim suya minnetimin ifadesi 

Çocuk yaşlarında yaşadığı astım hastalığı nedeniyle evden bile çıkmakta zorlanırken su sporları ve dalış ile yaşama döndüğünü hatırlatan Ercümen: “Suya minnetimi ve saygımı bu proje ile bir kez daha vurgulamak istedim. Çocuklara ilham olmak, onlara suyun, denizin, okyanusun değerini anlatabilmek için kaleme aldığım Doğan Egmont’tan çıkan Deniz Kızı ve Delfi adlı kitabım da projenin bir parçası olacak ve bu kapsamda Cartoon Network’ün platformlarında sesli kitap olarak dinlenebilecek. Hem projeye özel çektiğimiz videolar hem de kitabımla çocuklara ulaşabilmek benim için çok değerli” dedi. 

 

Bir dünya fark yaratmaya kararlıyız

Bu yıl proje kapsamında suyun önemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Cartoon Network Türkiye Pazarlama, Dijital ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Aslıhan Gerim “Çocuklara suyun önemini anlatmak, su kirliliğinin önüne geçebilmek için günlük hayatlarında atabilecekleri küçük adımlarla 

nasıl fark yaratabilecekleri konusunda ilham olmayı hedefliyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarla çocuklarda bilinci artırabilmek ve fark yaratmak konusunda kararlıyız. Bu yolculukta rekorlara imza atan milli sporcumuz Şahika Ercümen ile birlikte yürümekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

İklim Koruyucuları uygulaması çocukları bekliyor 

 

Gerim sözlerine şöyle devam etti; “Su, Cartoon Network izleyicileri için son derece önemli bir konu ve her çocuğu bir şekilde etkileyen en evrensel iklim konularından biri. Cartoon Network bu bilinçle mikro sitesinde ve uygulamasında su temalı özel İklim Koruyucuları görevleri oluşturdu. Cartoon Network bu görevlerle su tasarrufu için duş sürelerini 5 dakikaya indirmeye, yerel su yollarını (dere, nehir veya kıyı olabilir) temizlemeyi ve yerel alanlardaki çöpleri toplamayı teşvik ediyor. Evde yapılabilecek görevler arasında ise yağ, yiyecek ve ıslak mendilleri giderlere atmama, bunun yerine kompost veya çöp kutularının kullanımını teşvik eden çeşitli su görevleri yer alıyor."

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR