Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%-0 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
SAĞLIK Cumartesi 10 Ağustos 2024 02:22

SAĞLIK TURİZMİYLE İLGİLİ İKİ ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

Online sağlık platformu DoktorTakvimi, sağlık turizmiyle ilgilenen üyelerine kolaylık sağlayacak bir iş birliğine imza attı. Times Care Sağlık Uluslararası Danışmanlık ve Frekans Sigorta ile yapılan iş birliği kapsamında DoktorTakvimi üyeleri, sağlık turizmiyle ilgili tüm süreçlerden indirimli fiyatlarla yararlanabilecek ve tüm süreçleri güvenli bir şekilde yönetebilecek.

Sağlık turizmiyle ilgili iki önemli işbirliği

Dünya genelinde sağlık hizmetlerinin maliyetlerindeki artış ve bazı ülkelerdeki uzun bekleme süreleri gibi faktörlerden dolayı sağlık turizmi giderek yaygınlaşıyor. Özellikle gelişmiş ülkelerdeki kişiler daha düşük maliyetli ve kaliteli sağlık hizmeti almak için başka ülkeleri tercih ediyor ve bunların başında da Türkiye geliyor.

Sisteminde 200 binden fazla hekim ve uzman profili bulunan, hastalar ve sağlık araştırması yapan kullanıcılar ile sağlık profesyonellerini bir araya getiren DoktorTakvimi, sağlık turizmiyle ilgilenmek isteyen üyelerine kolaylık sağlamak üzere Times Care Sağlık Uluslararası Danışmanlık ve Frekans Sigorta'yla bir iş birliği başlattı.

Times Care Sağlık Uluslararası Danışmanlık İş birliği kapsamında DoktorTakvimi üyeleri sağlık turizmi sertifikası alarak, sertifika sonrası danışmanlık ve komplikasyon sigortası hizmetlerinden indirimli fiyatlarla yararlanabilecek.

Frekans Sigorta'nın bünyesinde bulunan 30'a yakın sigorta şirketinden, kasko sigortası, konut sigortası, özel sağlık sigortası, DASK sigortası ve özellikle doktorlar için doktor sorumluluk sigortaları üyelere özel indirimli fiyatlarla sunulacak. Ayrıca oluşan hasarlarda özel danışmanlık alabilecekler, hasar takibini de uzman ellerde doğru yönlendirilerek yapıp, zaman kazanabilecekler.

Doktorların yabancı hastaları için ise komplikasyon sigortası hizmeti bulunuyor. Doktorların yurt dışından gelen hastalarının işlemlerini yaptırdıktan sonra ülkelerine dönüşlerinde yaşadıkları komplikasyon giderlerinin masrafları alınabiliyor; doktorlar isterse tekrar Türkiye'de komplikasyon tedavisi görülmesiyle hastalarının yanında olabiliyor.

Sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 700 binin üzerine çıktı

Türkiye'nin uluslararası sağlık turizmi pazarında önemli bir oyuncu olduğunu söyleyen DoktorTakvimi'nin Türkiye Ülke Müdürü Hakan Türkoğlu, “Dünyada sağlık turizmi harcamaları yaklaşık 500 milyar dolarla ifade ediliyor. Ülkemiz, dört saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1 milyar insana ve 57 ülkeye hitap eden önemli bir coğrafi konuma sahip. Türkiye'de sağlık turizminin gelişimi son yıllarda önemli bir ivme kazandı. 2020'li yıllarda Türkiye ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağladı. Ülkeye gelen hasta sayısında da büyük artış oldu. 2010 yılında yaklaşık 110 bin yabancı hasta tedavi görmek için gelirken, 2020'li yıllarla beraber bu sayı 700 binin üzerine çıktı. Bu hastaların ülkemizdeki harcamaları ülke ekonomisine de ciddi katkılar sağlıyor” diyor.

Sağlık turizmi Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkıda bulunuyor

Türkiye'de sağlık turizminin çeşitli branşlarda büyük gelişme gösterdiğini belirten Hakan Türkoğlu, “Türkiye'nin pek çok yerinde sağlık turizminin yapıldığı hastaneler ve klinikler var. En çok talep gören branşlar arasında estetik cerrahi, diş tedavileri, saç ekimi, ortopedi, kardiyovasküler cerrahi ve göz tedavileri bulunuyor. Sağlık turizmi Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkıda bulunurken, aynı zamanda uluslararası alanda sağlık hizmetinde yüksek standartlar sunarak ülkenin prestijini artırıyor. DoktorTakvimi olarak hem üye doktorlarımıza hem de ülkemize katkı sağlayacak işler yapıyoruz. Başlattığımız bu iş birlikleriyle de sağlık turizmiyle ilgilenen doktorlarımıza kolaylık sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanıyor.