SON DAKİKA
Tarım ve hayvancılık Cumartesi 14 Eylül 2024 12:19

SAFKAN İNGİLİZ TAYLAR TÜRK ATÇILARIN BEĞENİSİNE SUNULACAK

Yarış camiasının heyecanla beklediği 2024 Sonbahar İdmanda Elit 2 Yaşlı Safkan İngiliz Tay Satışı Etkinliği 21 Eylül'de gerçekleşecek. Hipodrom.com'un sponsorluğunda; Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nin (TYAYSD) ile Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği (SİAYSD) ilk kez ortak olarak düzenlediği etkinlikte 40 safkan İngiliz tayı potansiyel at sahibi olmak isteyenlerle buluşacak.

Safkan İngiliz taylar Türk atçıların beğenisine sunulacak

2024 Sonbahar İdmanda Elit 2 Yaşlı Safkan İngiliz Tay Satışı Etkinliği; at yarışları oyunlarında Türkiye’nin ilk yasal sanal bayisi olan Hipodrom.com ana sponsorluğunda 21 Eylül’de gerçekleşecek. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nin (TYAYSD) ve Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği (SİAYSD) ortak düzenlediği etkinlik, 13.30-17.00 arasında Veliefendi Padok Alanı’nda gerçekleşecek. Etkinlikte 40 safkan İngiliz tayı sahiplerini bulacak ve Türk at yarışları spor tarihindeki yerlerini alacaklar.

‘’Türk atçılığının geleceğine değer katacak’’

Hipodrom.com olarak sektörün iki önemli derneğinin birlikte düzenlediği etkinliğin ana destekçisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Hipodrom.com Genel Müdürü Ersin Erdem; “Sektörün heyecanla beklediği bu etkinliği iki kıymetli derneğimizle birlikte düzenlemekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye at yetiştiriciliğine dünya çapında atları kazandırmak, onların Türkiye hipodromlarında koşarak, yurtdışında da temsilini sağlamak gelecek açısından oldukça kıymetlidir. Değerli tayların Türk Atçıların kendi  çiftliklerinde yetiştirmiş olması atçılık açısından ülkemize değer kazandıracaktır. Bizler de bu etkinliğe destek vererek, ülkemizin atçılık alanında daha da gelişmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Geleceğin Karayelleri, Bold Pilotları belki bu tayların arasından çıkacak ve Türk atçılığının göğsünü kabartan yeni başarılara imza atacak.’’

‘’Atçılığın gelişimi için projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz’’

TJK lisanslı ilk sanal bahis platformu olduklarını belirten Hipodrom.com Genel Müdür Yardımcısı Emre Kokkaya, ‘’Türk atçılığının gelişimine her zaman destek vermeyi sürdüreceğiz. Türkiye hipodromlarına kıymetli atların kazandırılması ve aynı zamanda bu sporu icra edecek yetenekli jokeylerin yetişmesi için önümüzdeki dönemde de birçok projeyi hayata geçireceğiz. Ülkemizdeki başarıları kadar, yurt dışında da bizi temsil edecek atların yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Milli kodlarımızdan olan atçılığın 21. yüzyılda hak ettiği değeri görmesini ve geniş kesimler tarafından ilgiyle takip edilmesini hedefliyoruz. Yapacağımız çalışmalarla dünyanın Türk atçılığına gıpta ile bakmasını amaçlıyoruz’’ diye konuştu.